Εύκολη πρόσβαση – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιχνηλάτης Ονείρων

Ο “Ιχνηλάτης Ονείρων” αποτελεί μία ομάδα που ασχολείται με την Εκπαιδευτική Ιππασία και το Εκπαιδευτικό παιχνίδι με το άλογο καθώς και με την Θεραπευτική Ιππασία. Εκτός από τα παραπάνω, διαθέτει τμήματα ενηλίκων καθώς και το πρωτοποριακό τμήμα Vaulting. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου οργανώνονται δράσεις για όλη την οικογένεια, για σχολεία και φορείς εκπαίδευσης καθώς και εκδρομές με τα τμήματα ενηλίκων!

Η Κεδρά Φωτεινή, ιδρύτρια και υπεύθυνη των προγραμμάτων του “Ιχνηλάτη Ονείρων” είναι εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας, πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας (PACTH-Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship).

Σήμερα συνεργάζεται με το κτήμα Κλημεντίνη στη Βόλβη Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται ο Ιχνηλάτης Ονείρων και φιλοξενεί όλες τις δράσεις του.

 

Oι παροχές του Ιχνηλάτη Ονείρων στη Βόλβη Θεσσαλονίκης είναι οι ακόλουθες και μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας:

 • Θεραπευτική Ιππασία
 • Εκπαιδευτικό Παιχνίδι με το Άλογο
 • Ιππασία Ενηλίκων
 • Οικογενειακά Δρώμενα με το Άλογο
 • Επισκέψεις σχολείων, ΚΔΑΠ και Φορέων που ασχολούνται με το παιδί.
 • Vaulting για Ενήλικες και Παιδιά – Χορός πάνω στο Άλογο!
 • Πάρτι γενεθλίων

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη έως Κυριακή από τις 9.00 έως τις 21.00, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Σάββατα & Κυριακές, από τις 12.00 έως τις 14.00, πραγματοποιούνται τα οικογενειακά δρώμενα, για τα οποία απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.

Τμήματα αρχαρίων ξεκινούν όλο τον χρόνο!

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6983 422884 & 6907 740545

Dadoo

Το DADOO είναι ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλιοπωλείο  με αποκλειστικά παιδικά βιβλία για ηλικίες 0-99 χρονών με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς τίτλους.

Διαθέτει φυσικό κατάστημα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης αλλά και ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο με διεύθυνση www.dadoo.gr με στόχο την παράδοση των πακέτων τους ακόμη και την επόμενη μέρα.

Φιλοξενεί εικονογράφους και συγγραφείς ώστε να συναντήσουν τα παιδιά τους δημιουργούς και να γνωρίσουν καλύτερα τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Στον εξωτερικό τους χώρο υπάρχει ένας καταπράσινος ελαιώνας όπου πραγματοποιούνται οι παρουσιάσεις των βιβλίων και τα εικαστικά εργαστήρια όταν ο ήλιος είναι ψηλά.

Για τα παιδιά που θέλουν να παραμείνουν παιδιά και τους μεγάλους που θέλουν να συνδεθούν με το παιδί μέσα τους το DADOO προτείνει τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε το Dadoo στις Πυγολαμπίδες. 

 

The Green Lama

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GREEN LAMA ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ;

Το βιβλιοπωλείο The Green Lama είναι η απόδειξη ότι δεν είναι ποτέ αργά τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Έτσι, γεννήθηκε στη γειτονιά της Επταπυργίου, βαφτίστηκε από τη μικρή Θεοδώρα που της άρεσαν τα λάμα και μάλιστα τα πράσινα(!), ντύθηκε με όλα τα χρώματα και χόρτασε με βιβλία όλων των ειδών. Κάθε μέρα, μικροί και μεγάλοι σπεύδουν για το βιβλίο τους, το εκπαιδευτικό παιχνίδι, το δώρο. To Green Lama αποτελεί έναν πυρήνα δικτύωσης, παρέας και ανταλλαγής απόψεων. Οι αναγνώστες είναι πλέον φίλοι που πριν ψωνίσουν, ή μετά τις αγορές τους, κάθονται στο μικρό τραπεζάκι για κουβεντούλα ή για έναν καφέ. Τα παιδιά ζωγραφίζουν στα πλακάκια έξω από το βιβλιοπωλείο, ξεφυλλίζουν βιβλία, παίζουν, μαθαίνουν να επιλέγουν.

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Αν και πλούσιο σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον εξωτερικό χώρο, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικοβιβλιοχορευτικές παραστάσεις για παιδιά και βιβλιοσυζητήσεις, πιο πολύτιμη από όλα είναι η καθημερινή ζωή στο βιβλιοπωλείο. Οι μικρές καθημερινές στιγμές. Η δημιουργία αναμνήσεων που ίσως, κάποιες από αυτές, γίνουν η κινητήριος δύναμη, η έμπνευση για τα παιδιά αυτά όταν μεγαλώσουν να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιοπωλείο, τον δικό τους χώρο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής απόψεων. Ή, απλώς, να γίνουν ώριμοι, συνειδητοποιημένοι αναγνώστες και βαθιά σκεπτόμενοι ενήλικες.

«Στρώσε τον δρόμο των παιδιών με βιβλία, για να μη χαθούν ποτέ» είναι το μήνυμα του λάμα. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος: Η διαιώνιση της αληθινής ανθρώπινης επαφής και της αλληλεγγύης, της προσωπικής σχέσης βιβλιοπώλη-αναγνώστη και της διατήρησης του παιδικού ενθουσιασμού για το βιβλίο και την ανάγνωση.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ GREEN LAMA

Το GREEN LAMA είναι οι παρέες του. Συγγραφείς της γειτονιάς σταματούν για έναν καφέ, γνωρίζονται με αναγνώστες. Δεν υπάρχουν πιο λαμπερά μάτια από του παιδιού που βλέπει τόσο απλά μπροστά του τον αγαπημένο του συγγραφέα να του γράφει μια αφιέρωση ή να κάνει μια όμορφη κουβέντα μαζί του.

Στο βιβλιοπωλείο αυτό θα βρείτε κορυφαία βιβλία, κλασικά και σύγχρονα, για μικρούς και μεγάλους. Εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, καθημερινά σχολικά είδη και αναλώσιμα, είδη ζωγραφικής και γραφική ύλη, χειροποίητα πλεκτά παιχνίδια και ξεχωριστά δώρα.

 

Happy Swimming

Tο HAPPY SWIMMING δημιουργήθηκε και λειτουργεί με γνώμονα την αγάπη του για το παιδί και τον γονέα. Η αγάπη αυτή είναι που ωθεί διαρκώς το ανθρώπινο δυναμικό να συνεχίζει και να εξελίσσεται. Ο στόχος είναι να προσφέρουν ξεχωριστές υδάτινες εμπειρίες σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις!

Το HAPPY SWIMMING σας καλεί να γνωρίσετε τα οφέλη της κολύμβησης και να βουτήξετε στα άδυτα του υδάτινου παιχνιδιού με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση!

 

Μέθοδος Καθαρισμού Νερού – Ηλεκτρόλυση άλατος

Ως ζωντανός οργανισμός, το νερό της πισίνας αλλάζει συνεχώς χαρακτηριστικά και απαιτήσεις. Για το λόγο αυτό αναζητήθηκε ένα σύστημα απολύμανσης που να προσφέρει διαρκώς υγιεινό, κρυστάλλινο νερό απαλλαγμένο από βακτηρίδια και μύκητες.

Η πλέον κατάλληλη μέθοδος λοιπόν είναι αυτή της ηλεκτρόλυσης άλατος. Πρόκειται για τον μοναδικό εναλλακτικό τρόπο απολύμανσης του νερού της πισίνας που καταργεί πλήρως το συμβατικό χλώριο. Η ηλεκτρόλυση άλατος είναι από τις πιο ασφαλείς και υγιεινές μεθόδους απολύμανσης του νερού της πισίνας με πολλά πλεονεκτήματα και φίλους σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστραλία το 95% των πισίνων απολυμαίνονται με ηλεκτρόλυση άλατος.

Οι χλωριωτές άλατος έχουν δώσει μία νέα διάσταση στην έννοια της επεξεργασίας του νερού της πισίνας καθώς βελτιώνουν την ποιότητα του νερού, δεν απαιτούνται χημικά προϊόντα και κάνουν τη συντήρηση με απόλυτα φυσικό τρόπο. Έτσι αποφεύγονται όλες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες των χημικών σταθεροποιητών (κυανουρικό οξύ) που περιέχονται σε προϊόντα χλωρίου (δυσάρεστη οσμή, ερεθισμός των ματιών και του δέρματος, ξερά μαλλιά, κτλ.).

 

Προσωπικό

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από γυμναστές απόφοιτους ΤΕΦΑΑ. Οι γυμναστές στο HAPPY SWIMMING έχουν ακολουθήσει την κατεύθυνση κολύμβησης ή έχουν λάβει σεμιναριακή επιμόρφωση ή οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

 

Λίγα λόγια για τη βρεφική κολύμβηση

Όπως είναι γνωστό, το νερό έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, πόσο μάλιστα για ένα βρέφος όπου λίγους μήνες πριν βρισκόταν σε παρόμοιο περιβάλλον. Μέσα στο νερό τα βρέφη μαθαίνουν από μικρή ηλικία να ελέγχουν το σώμα τους και τις κινήσεις τους και αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ώστε να αναπτυχθούν οι κινητικές τους δεξιότητες με μηδενική καταπόνηση των οστών. Η αλληλεπίδραση γονέα και παιδιού μέσα στο νερό και ο ποιοτικός χρόνος που μοιράζονται, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία και ενισχύει την οικοδόμηση μιας υγιούς, χαρούμενης και δημιουργικής σχέσης μεταξύ τους, ήδη από τη βρεφική ηλικία.

Τα μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν όταν γονείς και παιδί νιώθουν έτοιμοι .Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζει ο γονέας είναι πως το κάθε παιδί έχει το δικό του χρόνο προσαρμογής και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εξελίσσεται σταδιακά και χωρίς πίεση. Η καλή διάθεση, η ενεργός συμμετοχή, η ενθάρρυνση και η καθοδήγηση του γονέα, δρουν θετικά στο παιδί και αποτελούν σημαντικό και κύριο παράγοντα στην τέλεση του μαθήματος.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούνται μαθήματα:

 • Baby swimming/βρεφική κολύμβηση
 • Children swimming/παιδική κολύμβηση
 • Aqua Aerobic/αερόβια υδρογυμναστική
 • Aqua kids/ παιδική υδρογυμναστική
 • Aqua Yoga for Pregnancy/υδρογυμναστική εγκύων

 

Extra Bonus

 • Οικονομικές τιμές και προσφορές σε συνδυασμούς πακέτων
 • Ολιγομελή τμήματα προπόνησης
 • Δυνατότητα ατομικής προπόνησης
 • Φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις κάτω από το νερό
 • Λειτουργία χώρου καφέ
 • Παιδικά πάρτι

Συναισθηματίζειν

Κάπου ανάμεσα στις Συκιές & στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ένας καινοτόμος χώρος, επικεντρωμένος στον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού.

Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη, τόσο στη μοναδικότητα της παιδικής ηλικίας, όσο και στη σημαντικότητα της εξέλιξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, η Ελευθερία δημιούργησε ένα κέντρο, εστιασμένο στην ολιστική ανάπτυξη των συναισθημάτων του παιδιού.

Μέσα από τις στοχευμένες δραστηριότητες του “Συναισθηματίζειν”, σε ολιγομελή τμήματα, τα παιδιά θα θέσουν τα θεμέλια και θα καλλιεργήσουν το συναισθηματικό τους εγγραμματισμό, διαμορφώνοντας έτσι, έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής, σε σχέση με τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

 

Στόχοι του «Συναισθηματίζειν» είναι το παιδί να αναπτύξει:

 • την ικανότητα αντίληψης, έκφρασης και χειρισμού των συναισθημάτων του
 • τον αυτοέλεγχο
 • την ενσυναίσθηση
 • την ποιοτική επικοινωνία
 • τη διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων
 • την προσωπική υπευθυνότητα
 • την αυτεπίγνωση
 • την αυτοαποδοχή και την ικανότητα για συνεργασία

 

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3 μηνών έως 12 ετών. Τα προγράμματα ξεκινούν στις 16.00’ και τελειώνουν στις 20.00’ το βράδυ.

 

 

Η Ελευθερία σας προτείνει να επισκεφθείτε το «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΖΕΙΝ» , όπου θα έχετε την ευκαιρία να παραμείνετε, αν θέλετε, στον χώρο υποδοχής και αναμονής του κέντρου, απολαμβάνοντας τη θέα στο Σειχ Σου ή ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη, παρέα με ένα ρόφημα.

 

 

Ενημερωθείτε για το πλούσιο πρόγραμμα

Βιωματικές δραστηριότητες, ποιοτικά σχεδιασμένες για την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης, σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

 • Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, με φιλανθρωπικό σκοπό
 • Πρόγραμμα Καθημερινής Μελέτης
 • Δημιουργική απασχόληση Χριστουγέννων, Πάσχα, Summer Camp Ιούνιος-Σεπτέμβριος
 • Διοργάνωση ποιοτικά σχεδιασμένων, θεματικών πάρτι

Πού απευθύνεται:

Σε όλα τα παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 12 ετών.

 • Βρεφικά & Μεταβρεφικά τμήματα
 • Προσχολικά τμήματα
 • Σχολικά τμήματα

 

Αναλυτικοί τίτλοι προγραμμάτων:

3 – 12 μηνών 

Baby & Parents Spa and Massage

Baby Wearing Χορός

8 – 24 μηνών 

Baby & Parents Messy Play

Baby Μουσικοκινητική

Family Yoga

2 – 3 ετών 

Messy & sensory play

Κίνηση και Έκφραση 1

3 – 4 ετών

Little Chefs

Κίνηση και Έκφραση 2

4 – 6 ετών και 7 – 12 ετών

My emotion Project (Κοινωνική Συναισθηματική Εκπαίδευση)

Θέατρο

Μουσική

Κινηματογράφος

Ακροβατική 1 & 2

Μπαλέτο

Emotional Project Ρομποτικής

Εικαστικά

STEM

Mindful Kids

Παραμυθολογώ

English Club

Ρίζες του τόπου μας: Παραδοσιακοί χοροί

 

Δημιουργική Απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών

Το “Συναισθηματίζειν” είναι κοντά στους γονείς και τα παιδιά στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα & όλο το καλοκαίρι, με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 4 έως 10 ετών και ώρες λειτουργίας 7.45’ – 16.15’.

Δραστηριότητες όπως αφήγηση παραμυθιών, εικαστικά, θέατρο, μουσική, γυμναστική, χορός, μαγειρική, κηπουρική, πειράματα και αλλά πολλά περιμένουν τους μικρούς φίλους τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και όλο το Καλοκαίρι από 16 Ιουνίου και κάθε μέρα, μέχρι την έναρξη του κάθε σχολικού έτους!

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

4 – 8 Δεκεμβρίου

Το Συναισθηματίζειν γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού” και προσφέρει δωρεάν μαθήματα την εβδομάδα 4 έως 8 Δεκεμβρίου!

Καλέστε στο 2311242994 και κλείστε έγκαιρα τη θέση σας στο μάθημα που επιθυμείτε!

 

 

Eduk8

Εκπαίδευση  ενηλίκων: Πιστοποιημένα Σεμινάρια Eκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM για εκπαιδευτικούς και ενήλικες

 LEGO Education Academy:

Εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις που αφορούν τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά υλικά από τη LEGO Education. Διεξάγονται δια ζώσης στους χώρους της EDUK8 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και online. Για τα online σεμινάρια αναλαμβάνει η EDUK8 τον δανεισμό του εκάστοτε υλικού στο συμμετέχοντα για μία ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Arduino Education:

H Eduk8, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Arduino Education σε Ελλάδα και Κύπρο φέρνει για πρώτη φορά το επίσημο διεθνές πρόγραμμα πιστοποίησης της. Μία hands-on εμπειρία, διάρκειας 9 ωρών και επιπλέον 75 λεπτών εξέτασης (πραγματοποιείται σε τρεις τρίωρες συναντήσεις), που διεξάγεται οnline, από την άνεση του γραφείου, του σπιτιού σας ή του Makerspace σας. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το κιτ της εκπαίδευσης, το οποίο παραμένει στον συμμετέχοντα.

 ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

 

Η «Eduk8» δημιουργήθηκε το 2015 πάνω σε 8 βασικούς πυλώνες: Παιχνίδι, Διασκέδαση, Εκπαίδευση, Καινοτομία, Ρομποτική, Τεχνολογία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα.

Πεποίθησή τους είναι πως το παιχνίδι είναι ένα μέσο το οποίο επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των παιδιών. Η «Eduk8» αποτελεί επίσημο αντιπρόσωπο της LEGO Education και αποκλειστικό αντιπρόσωπο των  Arduino Education, Makeblock Education, Codemonkey για την Ελλάδα και την Κύπρο για την προμήθεια όλων των εκπαιδευτικών προτάσεων προμηθεύοντας σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο του STEM ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία έως και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει δύο hubs σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα. Ο κεντρικός χώρος στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ως σεμιναριακός χώρος, χώρος επίδειξης των εκπαιδευτικών λύσεων, καθώς και χώρος πώλησης αυτών.

 

 

Δείτε στο παρακάτω video τι σημαίνει STEM και τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

 

Ποια είναι τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τα παιδιά;

 • Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά
 • Ανακαλύπτουν ταλέντα και ενδιαφέροντα που δεν ήξεραν ότι διαθέτουν
 • Μαθαίνουν να χειρίζονται την τεχνολογία με υπευθυνότητα
 • Εξασκούν τη δημιουργική και κριτική τους σκέψη
 • Κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών

 

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ.

Σπιτόδενδρο

Το Family School της Θεσσαλονίκης

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ένας νέος χώρος μάθησης έκανε την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία τριών έμπειρων νηπιαγωγών, του Γλαντζή Τάσου, του Δημολιού Κωστή, της Τουφεξίδη Ελίζας και ενός ψυχολόγου, του Μπάσογλου Δημήτρη, ένα «Σπιτόδενδρο» εμφανίστηκε στην περιοχή του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου για να φιλοξενήσει παιδιά προσχολικής ηλικίας. Την ομάδα ήρθε να συμπληρώσει η Αμαλία Βράντση, νηπιαγωγός με εμπειρία 30 χρόνων και ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού Λιλιπούπολη.

Με μία ομάδα προσεκτικά επιλεγμένων εκπαιδευτικών και συνεργατών ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο «Σπιτόδενδρο» αποτελεί έναν χώρο που προσφέρει τις πιο σύγχρονες μεθόδους μάθησης, σε ένα ζεστό φιλόξενο περιβάλλον, θεμελιωμένο στην επαγγελματική, εκπαιδευτική και ανθρώπινη εμπειρία του προσωπικού που το απαρτίζει.

 

Λειτουργία

Θέτοντας τις ουσιαστικές βάσεις για την κοινωνικοποίηση και τη μετέπειτα εκπαίδευση των παιδιών, ο παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο «Σπιτόδενδρο» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικιών από 1 έως 6 ετών. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου, θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, με σεβασμό στην ξεχωριστή προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού, προσφέρουν ένα πρόγραμμα ομαλής μετάβασης του παιδιού από την αγκαλιά της οικογένειας στην αγκαλιά του σχολείου.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας το Σπιτόδενδρο προσφέρει πρωινή και απογευματινή βάρδια λειτουργίας. Τα πρωινά τμήματα λειτουργούν από τις 7:00 έως τις 15:00 ενώ τα απογευματινά από τις 15:00 έως τις 21:00. Υπάρχει ευελιξία όσον αφορά τις ώρες παραμονής του παιδιού στον χώρο έπειτα από συνεννόηση με τη γραμματεία, ενώ τα απογευματινά τμήματα διαθέτουν ευέλικτα προγράμματα παρακολούθησης από 2 έως και 5 φορές την εβδομάδα.

Το ευέλικτο πρόγραμμα του βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, συμπληρώνει η υπηρεσία σίτισής του. Μέσα από τη συνεργασία με τη διατροφολόγο Β. Δερμιτζάκη η μαγείρισσα του σχολείου ετοιμάζει φρέσκα φαγητά που βοηθούν στην ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών και σίγουρα διευκολύνουν της οικογένειες στην καθημερινότητά τους.

Για την περαιτέρω υποστήριξη και συμβουλευτική των οικογενειών το Σπιτόδενδρο διοργανώνει κάθε μήνα Σχολή Γονέων με ποικιλία θεματικών που αφορά σε σύγχρονα ζητήματα και προβληματισμούς που συναντάμε κατά την ανατροφή των παιδιών.

Και οι δύο βάρδιες του σχολείου χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών, προ-γλωσσικών, προ-μαθηματικών, μουσικο-κινητικών, εικαστικών και δεξιοτήτων δραματοποίησης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μαθήματα εγγραμματισμού στα ψηφιακά μέσα, γνωριμίας με την αγγλική γλώσσα, θεατρικού παιχνιδιού, ρομποτικής και κρουστών μέσα από τα εργαστήρια-clubs που προσφέρονται.

 

 

Χώρος και τοποθεσία

Η ύπαρξη ενός περιβάλλοντος ηρεμίας, σταθερότητας και ασφάλειας, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας αποτελεί προτεραιότητα στην καθημερινότητα του σχολείου. Γι’ αυτό το λόγο το «Σπιτόδενδρο» στεγάζεται σε μια κομβική αλλά παράλληλα μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης τοποθεσία, δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο (Ασκληπιού 8, Πυλαία, Θεσσαλονίκη). Το σχολείο διαθέτει σύγχρονα και ασφαλή σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο. Οι γονείς που επιλέγουν να φέρουν το παιδί τους με δικό τους μέσο μπορούν με άνεση και ασφάλεια να σταθμεύσουν έξω από το σχολείο.

Το «Σπιτόδενδρο» δίνει χώρο στη μάθηση και το παιχνίδι των παιδιών, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλειά τους. H παιδαγωγική δράση του σχολείου υλοποιείται σε μεγάλες αίθουσες που προσφέρονται για τη διδασκαλία αλλά και το ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών. Τα διαλείμματα του βρεφονηπιακού σταθμού πραγματοποιούνται στις τρεις μεγάλες αυλές, όπου τα παιδιά μπορούν ξέγνοιαστα να απολαύσουν αμέτρητες ώρες παιχνιδιού. Ένας μεγάλος και κατάλληλα στεγασμένος χώρος μπροστά στην είσοδο του χώρου ευνοεί τις δυνατότητες απασχόλησης των παιδιών στην αυλή ακόμη και κατά τις βροχερές ημέρες, ενώ σε ξεχωριστό σημείο της αυλής τα παιδιά μπορούν να λερωθούν παίζοντας messy στη λασποκουζίνα και την αμμοδόχο.

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον και η καλλιέργεια μιας σχέσης αγάπης και σεβασμού για τη φύση, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του παιδαγωγικού προγράμματος του νηπιαγωγείου. Μέσα από εξορμήσεις στον οπωρώνα που φιλοξενείται στο πίσω μέρος της αυλής του σχολείου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαδικασίες καλλιέργειας και φροντίδας καρπών και φυτών γνωρίζοντας έτσι τις αξίες και τις στάσεις που προαναφέρθηκαν.

Τις δράσεις του Σπιτόδενδρου ακολουθούν ώρες ξεκούρασης στην ειδική αίθουσα ύπνου, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν έναν ήσυχο μεσημεριανό ύπνο.

 

Παιδαγωγικό πρόγραμμα

Άνθρωπος, φύση, τέχνη και ψηφιακός εγγραμματισμός αποτελούν τους πυλώνες των σύγχρονων παιδαγωγικών προγραμμάτων που ο βρεφονηπιακός σταθμός εφαρμόζει. Βασισμένο στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις, το πρόγραμμά του σταθμού έχει ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και τον εφοδιασμό τους με τις δεξιότητες εκείνες που θα τα προετοιμάσουν για τη μετάβαση στην κοινωνία και τις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η μάθηση για την ομάδα του «Σπιτόδενδρου» είναι μία διαδικασία που γίνεται εφικτή μόνο μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργατικότητα. Η βιωμένη εμπειρία του παιδιού είναι αυτή που μπορεί να μετατρέψει σε γνώση όλες τις έννοιες που θα πραγματευτεί. Γι’ αυτό η μάθηση στο σχολείο  επιτυγχάνεται μέσα από το βίωμα και τη συν-ύπαρξη με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, εκπαιδευτικών και μαθητών/ριών.

Με γνώμονα αυτή τη θεωρητική αρχή η παιδαγωγική ομάδα του «Σπιτόδενδρου» θέσπισε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη γνωστικών, κινητικών, γλωσσικών, αισθητικών, καλλιτεχνικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Οι εμπειρότατοι παιδαγωγοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη για κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς, μοιράζονται τις παραπάνω θεωρητικές αρχές, γνωρίζοντας ότι αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα για τα παιδιά.

 

Παροχές υγείας και φροντίδας- ασφάλεια

Στο πλαίσιο των παροχών φροντίδας που σχετίζονται με την εύρυθμη και ολόπλευρη σωματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών το «Σπιτόδενδρο» συνεργάζεται με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες. Συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια.

Η ψυχολογική και συμβουλευτική υπηρεσία είναι διαθέσιμη για ραντεβού και προσωπικές συναντήσεις με τις οικογένειες στους χώρους του σχολείου έπειτα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση του σχολείου. Ο Παιδίατρος  επισκέπτεται το σχολείο μία φορά το μήνα για την πραγματοποίηση των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων.

Η επίσκεψη από τη λογοθεραπεύτρια, πραγματοποιείται στις τάξεις των νηπίων και των προνηπίων, 2 φορές το χρόνο, μία στην αρχή της χρονιάς και μία στη μέση της σχολικής χρονιάς. Έπειτα από την πραγματοποίηση συναντήσεων οι γονείς ενημερώνονται για τυχόν παρατηρήσεις. Τέλος, η νοσηλεύτρια βρίσκεται στον χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού καθημερινά παρέχοντας τις υπηρεσίες της.

 

Εργαστήρια, σεμινάρια, εκδρομές & πάρτι

Στο «Σπιτόδενδρο» πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις γύρω από την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών αλλά και γύρω από την ψυχαγωγία των οικογενειών. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μία σειρά από σχετικά σεμινάρια και εκδηλώσεις (Σεμινάριο πρώτων βοηθειών, σεμινάριο διαχείρισης των καταστάσεων αποχωρισμού, σεμινάριο ανάπτυξης του λόγου, , Διατροφής κ.α.) αλλά και κυριακάτικες θεατρικές παραστάσεις με γνωστές θεατρικές ομάδες της πόλης μας. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται, επιπλέον, εξορμήσεις και δράσεις σε φορείς και πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρο στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος προσφέρεται, τέλος, για τη διοργάνωση παιδικών θεματικών πάρτι και εκδηλώσεων, πλαισιωμένων και υποστηριζόμενων από το προσωπικό του σχολείου.

Happy Kiddo

Το HAPPY KIDDO αποτελεί τον πρώτο σταθμό της σχολικής ζωής του παιδιού σας. Είναι μια κοινωνία γεμάτη αγάπη και δημιουργία, όπου κάθε παιδί έχει μια θέση.

Προσφέρουν πλούσιο παιδαγωγικό υλικό, ασφάλεια χώρου και φροντίδα μέσα σε εγκαταστάσεις που είναι ειδικά διαμορφωμένες για την παραμονή των μικρών παιδιών σε αυτές.

Σκοπός είναι η πολύπλευρη και σφαιρική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη στα παιδιά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.

Η φιλοσοφία που διέπει το HAPPY KIDDO είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μόρφωση, γνώση αλλά και τρόπους συμπεριφοράς ζωής και σκέψης, έτσι ώστε να βρουν τη θέση τους στη κοινωνία και να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα, βασισμένα στην προσωπικότητα τους, να είναι υπεύθυνα, δημιουργικά και κοινωνικοποιημένα άτομα.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν και αλληλεπιδρούν καθημερινά τα παιδιά πρέπει να προσφέρει άπειρες ευκαιρίες μάθησης και ψυχαγωγίας, γι’ αυτό και έχουν σχεδιαστεί οι χώροι με μεγάλη φροντίδα ώστε να είναι ασφαλείς, καθαροί και έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές!

Ωράριο λειτουργίας: 7πμ – 5μμ

 

 

Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης

Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης…για όλες τις εποχές

Ο Βοτανικός Κήπος της Σταυρούπολης είναι μια όαση μέσα στην καρδιά του αστικού μπετόν, ένα ησυχαστήριο μέσα στη φασαρία της πόλης, ένα κόσμημα υπερτοπικού ενδιαφέροντος και τον Νοέμβριο…

Ο Βοτανικός Κήπος, ένας περιφραγμένος χώρος στην Άνω Ηλιούπολη του Δήμου Παύλου Μελά, οργανώνεται εσωτερικά από διαδρομές, που επιτρέπουν στον επισκέπτη να παρατηρεί τα φυτά από κοντά και να έχει πρόσβαση σε ειδικούς χώρους. Περιλαμβάνει βραχόκηπους, τριανταφυλλεώνα, συλλογές κωνοφόρων, όπως κέδρους, έλατα, κυπαρίσσια, πεύκα, αγρωστώδη, βολβώδη και εποχιακά φυτά, κάκτους και παχύφυτα, φοινικοειδή και μεσογειακά φυτά.

Στο κέντρο δεσπόζει το ρομαντικό κιόσκι με ποικιλίες αναρριχώμενων φυτών και το θερμοκήπιο που φιλοξενεί τροπικά, υποτροπικά, επίφυτα, υδροχαρή και σαρκοφάγα φυτά.

Ο χώρος ενδείκνυται για εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολικών μονάδων, αλλά οι πόρτες έχουν ανοίξει και σε μέλη ΚΑΠΗ, περιβαλλοντικές ομάδες, μαθητικές αντιπροσωπείες από το εξωτερικό και για Άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και η προσβασιμότητα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις επισκέψεις των φοιτητών της σχολής Γεωπονίας του ΑΠΘ και των μεταπτυχιακών φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Τοπίου οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να επιτελέσουν άρτια τα εργαστηριακά τους μαθήματα λόγω της άριστης συνεργασίας του Βοτανικού με τους εκπαιδευτικούς φορείς.

 

Η ιστορία

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουνίου του 2002 επί Δημαρχίας Σπύρου Μπαρούτα. Η δημιουργία του είχε ξεκινήσει από το 1996. Σχεδιάστηκε από τη γεωπόνο Αθηνά Χατζηαθανασιάδου και τον αρχιτέκτονα Γιάννη Μήρτσιο, υλοποιήθηκε από το τμήμα πρασίνου και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σταυρούπολης και συνεχίζει να συντηρείται αποκλειστικά από πόρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Καταλαμβάνει ένα χώρο πέντε στρεμμάτων στην περιοχή Άνω Ηλιούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, περικλείεται από τις οδούς Κ. Κωνσταντινίδη, Ολύμπου, Περικλέους και φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή 1.000 και πλέον φυτών. Η συνολική περιοχή έκτασης είκοσι επτά στρεμμάτων ήταν παλιά το ρέμα Περικλέους, παραπόταμος του Δενδροποτάμου και μετατράπηκε σε άξονα πρασίνου. Εκεί κατασκευάστηκαν παιδικές χαρές, γήπεδα, αμφιθέατρο που αποτελούν συμπληρωματικούς χώρους του Βοτανικού κήπου.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση γίνεται με τους εξής τρόπους:

 • κατεβαίνοντας την κεντρική οδό Μακρυγιάννη, από την περιφερειακή, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας κατευθυνόμαστε δεξιά στο πάρκο Σόλωνος.
 • από την οδό Λαγκαδά, στρίβουμε στην Καραολή & Δημητρίου (έδρα του Δημαρχείου) και στη συνέχεια επιλέγουμε την Κ. Κωνσταντινίδη (οδός πάνω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου) και οδηγούμαστε στο Βοτανικό Κήπο.
 • με το λεωφορείο επιλέγοντας τη γραμμή 34 του ΟΑΣΘ (Άνω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους) και τη στάση με το όνομα «Βοτανικός Κήπος».

 

Ο Βοτανικός είναι ανοιχτός για το κοινό τις καθημερινές, ώρες 09:00 – 13:30.

Οι Σχολικές ομάδες γίνονται δεκτές κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

minDMasters

Το minDMasters είναι ένας νέος εκπαιδευτικός χώρος στον Εύοσμο ο οποίος συνδυάζει ένα υπερσύγχρονο κέντρο ξένων γλωσσών με μία ακαδημία ρομποτικής και αποτελεί την εξέλιξη ενός πρότυπου διδασκαλείου με δεκαετή επιτυχημένη παρουσία στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Κρίνοντας επιτακτική την ανάγκη να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στο γνωστικό πεδίο του μέλλοντος που έχει ήδη ξεκινήσει και δεν αφορά απλές δεξιότητες που ως τώρα γνωρίζαμε, επιχειρεί την προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σύγχρονες συνθήκες και τα νέα δεδομένα, ελπίζοντας να σας έχει συμμάχους και συνοδοιπόρους στο εγχείρημά του.

Η φιλοσοφία του minDMasters

“Ένα παιδί χωρίς παιδεία, είναι σαν ένα πουλί χωρίς φτερά”

Αυτή η παροιμία του Θιβέτ θα μπορούσε να εκφράζει την φιλοσοφία του minDMasters. Θεωρείται αδιανόητο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στη μόρφωση. Ακόμη χειρότερο το γεγονός ότι εκλείπουν ολοένα και περισσότερο οι στοιχειώδεις τρόποι καλής συμπεριφοράς και η ενασχόληση με δραστηριότητες που προάγουν το πνεύμα και τον πολιτισμό. Το καλύτερο δώρο λοιπόν, που μπορεί να προσφερθεί στην νέα γενιά είναι τα μέσα για να καταφέρει να χτίσει και να κατακτήσει το δικό της μέλλον.

“Ο δάσκαλος ανοίγει την πόρτα. Εσύ όμως μπαίνεις μέσα μόνος”

Ως απόρροια των παραπάνω θέτονται στόχοι, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι να σας διδάξει πώς να μαθαίνετε. Επιδίωξη του minDMasters δεν είναι η παροχή στείρας γνώσης. Η προσπάθεια του επικεντρώνεται στο να μεταδώσει την αγάπη και την ανάγκη για μάθηση και αυτά με την σειρά τους να οδηγήσουν τους μαθητές στην επίτευξη των δικών τους στόχων. Σύμμαχος σε αυτό αποτελεί το ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργήθηκε με έμπνευση, η υιοθέτηση των πιο σύγχρονων μεθόδων διδακτικής, το άριστα καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό της σχολής μας το οποίο επιμορφώνεται συνεχώς ώστε να είναι συμβατό με τις νέες τάσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τέλος όλοι αυτοί που θα επιλέξετε ως την καλύτερη επιλογή στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και την εισαγωγή στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.

Skylife

 

PlayLab

Το PlayLab προσφέρει ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά από 10 μηνών έως 12 ετών. Η δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού προσφέρει μια πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Με την δημιουργική απασχόληση βοηθούν το παιδί να εντοπίσει και να αναπτύξει τις ικανότητές του, αλλά και να ενισχύσει τις αδυναμίες του.

Η ενασχόληση του παιδιού με τέτοιου είδους δραστηριότητες, του προσφέρει τη δυνατότητα να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, να αναπτύξει τη φαντασία του και να δημιουργήσει. Η δημιουργία με τη σειρά της είναι μια διαδικασία που εφοπλίζει το παιδί με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, εφόδια πολύ σημαντικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Η αλληλεπίδραση των παιδιών μέσα στις ομάδες δημιουργίας τα βοηθά να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται αίσθημα συνεργασίας, αποδοχής και κοινωνικής ευθύνης. Αυτό βοηθά τα παιδιά να βρίσκουν τη θέση τους στο κοινωνικό σύνολο και να λειτουργούν εύρυθμα μέσα σε αυτό.

 

Σε ένα ασφαλές και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον τα παιδιά του PlayLab:

 • παίζουν ελεύθερα
 • γεύονται τη χαρά της δημιουργίας
 • γνωρίζουν το αίσθημα της ικανοποίησης
 • μαθαίνουν και αποδέχονται τον εαυτό τους
 • πιστεύουν στις δυνάμεις τους
 • αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και μαθαίνουν πώς να τις ξεπερνούν
 • εκπαιδεύονται στην ικανότητα συγκέντρωσης και πειθαρχίας για την επίτευξη στόχων
 • μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας και τα οφέλη της
 • διευρύνουν τους ορίζοντες τους αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες
 • μαθαίνουν να «επικοινωνούν» στον κόσμο αυτά που σκέφτονται και αισθάνονται
 • έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν, να αλληλεπιδράσουν και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους

 

 

Στον χώρο λαμβάνουν δράση:

 • Δημιουργικές δραστηριότητες παιδιών (10 μηνών έως 12 ετών)
 • Βιωματικά group εφήβων – «ταξίδια αυτογνωσίας»
 • Βιωματικά group γονέων – «εμείς & τα παιδιά μας»
 • Ψυχοθεραπεία/ Παιγνιοθεραπεία παιδιών & εφήβων
 • Συμβουλευτική γονέων
 • Σεμινάρια
 • Εκδηλώσεις/ party

Eco School Μπλε Μέλισσα

Το ECO School Μπλέ Μέλισσα είναι ένα διαφορετικό σχολείο. Ένα ECO-λογικό σχολείο. Ένα σχολείο μέσα στη φύση και στην κοινωνία, παιδοκεντρικό, όπου οι αφορμίσεις για τις διερευνήσεις παιδιών -εκπαιδευτικού έρχονται μέσα από τη ζωή του παιδιού. Λειτουργεί όλο το χρόνο βασισμένο σε ένα ολιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τα παιδιά. Αφορά ηλικίες 6 μηνών έως 6 ετών, προσαρμόζοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα το χειμώνα και το καλοκαίρι, με βάση τις ανάγκες τους. Είναι ΔΩΡΕΑΝ όλο το χρόνο με κουπόνια Voucher μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και ανοιχτό για παιδιά χωρίς voucher.

Η φιλοσοφία του (E.C.O.) στηρίζεται στη Βιωματική μάθηση (Experiential), την Κριτική παιδαγωγική  (Critical Education) και την Υπαίθρια εκπαίδευση (Outdoor Education).  Το πρόγραμμά του αποτελείται από τις διαθεματικές «Κυψέλες» με άξονες την Επιστήμη, την Τέχνη, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, την Έρευνα και τα Συναισθήματα.

 

“Μέσα στους στόχους του σχολείου μας είναι να ακούμε αυτό που χρειάζονται  τα παιδιά, να διερευνούμε αλλά και να συνδιαμορφώνουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αυτά. Είναι απαραίτητο, να υπάρχει αποφόρτιση από διάφορες πιθανές πιέσεις της καθημερινότητας και να προσφέρονται στο κάθε παιδί τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ανακαλύψει τι πραγματικά του αρέσει και να γίνει ένας πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, τα εργαστήρια που υπάρχουν στο σχολείο είναι διεπιστημονικά και διαμορφωμένα από διαφορετικές ειδικότητες παιδαγωγών. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει στα παιδιά μια ποικιλία ερεθισμάτων και βιωμάτων.”

 

 

 

Ο χώρος 

Ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του ECO School Μπλε Μέλισσα συμβάλλουν και προάγουν το στόχο του, την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα καινούργιο κτίριο 1600 τμ, με  σύγχρονο εξοπλισμό και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά. Οι αίθουσες που διαθέτει προσφέρουν άνεση χώρου και είναι κατάλληλα διαμορφωμένες ανάλογα με τα εργαστήρια που θα φιλοξενήσουν.

Ο εξωτερικός χώρος 1600 τμ, που αποτελεί και ορόσημο της Μπλε Μέλισσας, συμπληρώνει και ολοκληρώνει τους εκπαιδευτικούς μας στόχους. Η υπαίθρια εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του και ο αύλειος χώρος θα αποτελεί για τα παιδιά έναν τόπο μάθησης, εκτόνωσης, διασκέδασης και επαφής με τη φύση.

 

Παροχές

 • Πρωινή και απογευματινή βάρδια σε ωράριο 06:00 – 22:00
 • Σύγχρονες εγκαταστάσεις 4.000 τ.μ.
 • Σίτιση πρωινού, προγεύματος και μεσημεριανού σε συνεργασία με διατροφολόγο
 • Παροχή σχολικού λεωφορείου
 • Το δικό μας πρωτότυπο παιδαγωγικό μοντέλο E.C.O.
 • Έμφαση στη Βιωματική και Υπαίθρια εκπαίδευση
 • Πάνω από 120 ετήσια εργαστήρια
 • Διπλάσιες από το προβλεπόμενο αναλογίες παιδιών – παιδαγωγών
 • Τριπλάσιες σε τετραγωνικά αίθουσες σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούν
 • Συνεργασία με παιδίατρο, ψυχολόγο, διατροφολόγο και λογοθεραπευτή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλα τα παιδιά.
 • Εκδηλώσεις και εκδρομές με γονείς και παιδιά

 

Ζωτικό ρόλο σε όλες τις δομές διαδραματίζει η υπαίθρια, βιωματική εκπαίδευση με επίκεντρο το παιδί

Μια εκπαιδευμένη παιδαγωγική ομάδα με αγάπη για τα παιδιά αλλά και με όρεξη για νέους και καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης δημιουργεί αυθεντικά πλαίσια μάθησης, βασισμένα στη φιλοσοφία μας, αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες του χώρου μας και εστιάζοντας στις ανάγκες των ίδιων των παιδιών. Σε όλα τα τμήματα του Eco School Μπλε Μέλισσα τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γνώση αβίαστα, παίζοντας και χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις.

Παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών, οι εκπαιδευτικοί στέκονται δίπλα και στο ύψος των παιδιών για να ακούσουν τι χρειάζονται, τις επιθυμίες, τα συναισθήματά τους. Επικεντρώνονται στην έννοια της ισορροπίας στη ζωή προσπαθώντας να τα βοηθήσουν να βρουν τα δικά τους νοήματα και τις πηγές χαράς τους. Σε όλα αυτά, παίζει καταλυτικό ρόλο η επαφή με το περιβάλλον και τη φύση στον υπαίθριο χώρο του σχολείου, όπου καθημερινά ανακαλύπτουν, παιδιά και εκπαιδευτικοί μαζί, τη μαγεία της κάθε ημέρας!

 

Εμπνευστής του σχολείου ένας δάσκαλος με πολλή αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνει

Ο Γιώργος Κυριάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής. Από μικρός ήρθε σε επαφή με τις τέχνες στο καλλιτεχνικό εργαστήριο του πατέρα του, ο οποίος είναι ζωγράφος. Παράλληλα, η μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο και μεγαλώνοντας, ασχολήθηκε επαγγελματικά με αυτό, συμμετέχοντας σε κατηγορίες Α, Β και Γ εθνικής. Τα ερεθίσματα και τα βιώματα που είχε από παιδί τον ώθησαν στο να φοιτήσει και ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του αλλά και έπειτα, με έρευνες σε σχέση με την εναλλακτική διδασκαλία των φυσικών επιστημών αλλά και την υπαίθρια εκπαίδευση. Αφού εργάστηκε σε διάφορα τοπικά σχολεία και ΚΔΑΠ της Θεσσαλονίκης, πήρε την απόφαση να μην φύγει στο εξωτερικό ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές και δουλειά, αλλά να παραμείνει στην Ελλάδα και το 2018 να κάνει το σχολείο που ονειρευόταν: Το Eco School Μπλε Μέλισσα!