ONLINE – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Μπορώ κι εγώ

Μάθε να διαχειρίζεσαι τη ΔΕΠΥ και τις Μαθησιακές Δυσκολίες μέσα από το παιχνίδι και τα εικαστικά!

Η Γεωργία Μπέρτου, ο Κυριάκος Μούρτζης και η Μαρία Πασαλή θα συναντηθούν στις 6 Απριλίου στις 9:00 το πρωί και θα αναλύσουν ένα θέμα που απασχολεί πολλούς, έμμεσα ή άμεσα!

 

Μια λογοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, στον χώρο ειδικών θεραπειών που έχει δημιουργήσει με τους συναδέλφους της και σε σχολεία, ένας δάσκαλος εικαστικών σε σχολεία και εικαστικά κέντρα με εξειδίκευση στην ανάλυση παιδικών σχεδίων και μια δημιουργός κέντρου μελέτης, ειδική παιδαγωγός και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού, ενώνονται για να μοιραστούν τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις ιδέες τους σχετικά με τη ΔΕΠΥ και τις Μαθησιακές Δυσκολίες και πώς μπορεί κανείς να τις διαχειριστεί μέσα από το παιχνίδι και τα εικαστικά!

Εισηγητές: Πασαλή Μαρία, Γεωργία Μπέρτου, Κυριάκος Μούρτζης

Ο βιολογικά φυσιολογικός ύπνος των παιδιών από τη γέννηση έως 5 ετών

Βελτιστοποίηση του ύπνου με πλήρη ανταπόκριση

Στο διαδικτυακό workshop, “Ο βιολογικά φυσιολογικός ύπνος των παιδιών από τη γέννηση έως 5 ετών” της Νατάσσας Γιαννακάκη, μπορείς να λάβεις έγκυρη πληροφορία σχετικά με τον ύπνο του παιδιού σου και να μην επηρεάζεσαι από τους μύθους που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και στο διαδίκτυο. Επιπλέον θα μάθεις ποιοι παράγοντες είναι αυτοί που επηρεάζουν τον ύπνο του παιδιού σου και πώς μπορείς να τους βελτιώσεις.

Αν νιώθεις έτοιμος/η να αναλάβεις την ευθύνη του ύπνου του παιδιού σου με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ηρεμία, τότε δήλωσε τη συμμετοχή σου στο workshop που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 10.00 το πρωί.

Μερικές από τις θεματικές:

 • “Εκπαίδευση ύπνου” γιατί όχι;
 • Ημερήσιοι ύπνοι. Πόσους ύπνους; Τι διάρκεια πρέπει να έχουν;
 • Wake windows. Τι ισχύει τελικά;
 • Eat, play, sleep / Drowsy but awake / Self-soothing. Ναι ή όχι; Και γιατί;
 • Μύθοι/ κοινές πεποιθήσεις. Έχουν επιστημονική βάση;
 • Πότε ο ύπνος του παιδιού δεν είναι φυσιολογικός, χρειάζεται διερεύνηση και σε ποιον ειδικό να απευθυνθώ;
 • Με ποιους τρόπους μπορώ να βοηθήσω το παιδί να κοιμηθεί/ ξανακοιμηθεί;
 • Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι των πολύ συχνών ξυπνημάτων και πως μπορώ να τους φροντίσω;
 • Ασφαλής δεσμός & συρρύθμιση

 

Ημερίδα: Κουκλοπαίζουμε 2021- 22

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα” καλεί εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα έναρξης 18:00 στην Ημερίδα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προγράμματος & διαγωνισμού «Κουκλοπαίζουμε» με την χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Στην ημερίδα θα αναδείξουν τα οφέλη του «Κουκλοπαίζουμε», θα παροτρύνουν εκπαιδευτικούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή με το πρόγραμμα να το εφαρμόσουν την επόμενη χρονιά και αυτούς που έχουν ήδη συμμετάσχει να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους υπόλοιπους. Επιπροσθέτως θα παρουσιάσουν τη νέα πλατφόρμα του προγράμματος https://kouklopaizoume.gr/, η οποία χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του Ψηφιακού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Η διεξαγωγή της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom, καθώς επίσης θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση στο Facebook. Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από υποστηρικτές του προγράμματος, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων και τέλος η συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

 

Λίγα λόγια για το “Κουκλοπαίζουμε”

 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έτος εκκίνησης το 2019 από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “Πράσσειν Άλογα” υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις για Νέους». Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα στοχεύει σε ένα νέο σχολείο με νέες προσεγγίσεις εκμάθησης μέσω της δημιουργίας και της διάδρασης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις χειρωνακτικές και νοητικές ικανότητες τόσο για των μαθητών όσο και για των δασκάλων. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://kouklopaizoume.gr/ έχουν οι συμμετέχοντες τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση, ώστε να καθοδηγήσουν την ομάδα τους στην κατασκευή και εμψύχωση μιας θεατρικής κούκλας ως μια νέα επιμορφωτική μέθοδο προς την διδακτέα ύλη και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό με την παρουσίαση ενός βίντεο-παράστασης.

Parent’s Conference 2022

Το 1ο Online Εκπαιδευτικό Συνέδριο για Γονείς εντελώς δωρεάν από το Project Parenting!

Είσαι νέος γονιός ή έχεις ήδη κάποια χρόνια προϋπηρεσίας; Περιμένετε το μωρό σας να έρθει ή είστε στην προσπάθεια να κάνετε παιδί; Είσαι εκπαιδευτικός, νηπιαγωγός ή φροντίζεις παιδιά;

Τότε πρέπει να παρακολουθήσεις το 1ο Online Εκπαιδευτικό Συνέδριο για γονείς από το Project Parenting στις 30 & 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2022! 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, εντελώς δωρεάν και υπόσχεται να προσφέρει γνώση και στήριξη σε κάθε άνθρωπο που θέλει να μάθει τι χρειάζεται για να είναι ο γονιός που ο ίδιος θέλει. Πώς να είναι απαλλαγμένος από προσδοκίες, πώς θα συνδεθεί ουσιαστικά με το παιδί του και φυσικά, πώς μπορεί να διαχειριστεί όλα αυτά τα μεγάλα ερωτήματα που πολλές φορές μας βασανίζουν σχετικά με την ανατροφή του παιδιού;

 

Πώς θα το παρακολουθήσεις;

Το συνέδριο θα γίνει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και θα είναι ανοιχτό και εντελώς δωρεάν για όλους. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 30+ ομιλητές όλων των κλάδων γονεϊκότητας, 20+ ομιλίες και διαδραστικά workshops πάνω σε θέματα όπως η αυτοφροντίδα, το παιδικό τραύμα, ο θηλασμός και ο αποθηλασμός, το γονεϊκό άγχος, η ανάπτυξη, η διατροφή, η υγεία του παιδιού, το διάβασμα και ο συναισθηματικός δεσμός θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις να χτίζεις τη γονεϊκότητα που ονειρεύεσαι.

Αν και δωρεάν το συνέδριο απαιτεί προεγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την κράτηση της θέσης!

Κλείσε την θέση σου εδώ! 

 

 

To Project Parenting: 

To Project Parenting αποτελεί την 1η online εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς στην Ελλάδα, όπου σε συνεργασία με τους καλύτερους επαγγελματίες της γονεϊκότητας δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό για γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του προγράμματός – ή να επικοινωνήσετε στο hello@projectparenting.gr

 

Διαδικτυακή Ομιλία: Ενισχύοντας τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας κατά την προσχολική ηλικία

Το Παιδικόραμα σας προσκαλεί σε διαδικτυακή ομιλία από την παιδοψυχολόγο κα Κατερίνα Τσίτση με θέμα: “Ενισχύοντας τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας κατά την προσχολική ηλικία“.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/5 στις 18:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Την ομιλία μπορούν να παρακολουθήσουν και άτομα εκτός των γονιών του σχολείου, στέλνοντας το ονοματεπώνυμό τους στο mail του σχολείου paidikorama@gmail.com και θέμα: «Συμμετοχή στη διαδικτυακή ομιλία».

Στη συνέχεια θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος.

Οι Τετάρτες της δικής μας Άνοιξης

Η σειρά εκδηλώσεων, με τίτλο “Οι Τετάρτες της δικής μας Άνοιξης”, η οποία διοργανώνεται από τη Στεφανία Τσακιράκη (What I see in art) είναι μια γιορτή της Άνοιξης μέσα μας! Πρόκειται για ανοιχτές (δωρεάν) διαδικτυακές συναντήσεις – βιωματικά εργαστήρια γυναικών.

 

Κάθε Τετάρτη του Μαΐου και μια διαφορετική θεματική. Η αποδοχή, η αγάπη του εαυτού, η αυτογνωσία, η εσωτερική ελευθερία, η γονεϊκότητα αλλά και η τέχνη ως θεραπεία, είναι μερικές μόνο από αυτές τις θεματικές!

 

Οι συναντήσεις αυτές χωρίζονται σε δυο μέρη. Στο πρώτο, οι συμμετέχουσες θα καθοδηγούνται σε μια βιωματική εξερεύνηση της εκάστοτε ποιότητας χρησιμοποιώντας την τέχνη ως εργαλείο τους. Στο δεύτερο μέρος, εμπνευσμένες καλεσμένες με ειδίκευση στον εκάστοτε τομέα, θα προσφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους μέσα από μια χαλαρή συζήτηση.

 

 

 

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων και χρήσιμες πληροφορίες για κάθε συνάντηση

 • Τετάρτη 04.05.2022 στις 19:00 – 20:30

Τίτλος: Μια Τετάρτη με την αποδοχή

Έμπνευση: Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Δίαιτα

No Diet Day δεν σημαίνει απλώς cheating day αλλά κίνητρο για αλλαγή τρόπου ζωής και κυρίως, έμπνευση για μια νέα ματιά στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας σαν σύνολο, μέσα από το πρίσμα της αποδοχής και της αγάπης.

Φόρμα Εγγραφής

 

 

 • Τετάρτη 11.05.2022 στις 19:30 – 21:00

Τίτλος: Η αποδοχή στο μονοπάτι της γονεϊκότητας

Έμπνευση: Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Σε αυτήν τη συνάντηση οι συμμετέχουσες έρχονται να απελευθερωθούν από τα ”πρέπει”, ν’ αποταυτιστούν από την αναζήτηση του άπιαστου ”τέλειου” και να συνδεθούν με την αποδοχή, την αγάπη και τη φροντίδα του εαυτού. Στόχος είναι να νιώσουν πιο ενδυναμωμένες και ανάλαφρες στο ρόλο τους ως γονείς αλλά και στην ολότητά τους ως άνθρωποι.

Φόρμα Εγγραφής

 

 

 • Τετάρτη 18.05.2022 στις 19:00 – 20:30

Τίτλος: Η τέχνη ως (αυτο)θεραπεία

Έμπνευση: Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου

Βασικά σημεία εστίασης αυτής της δράσης θα είναι: η προσέγγιση της τέχνης των μουσείων ως θεραπευτικό μέσο για τη σύνδεση του ανθρώπου με τον εαυτό του, εργαλεία και μέθοδοι για να μπορεί να μετατρέψει κανείς την επίσκεψή του στο μουσείο σε μια χαλαρωτική και θεραπευτική εμπειρία, η ψυχική δημιουργικότητα και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να απαντά κανείς δημιουργικά στα έργα τέχνης με τα οποία συνδέεται.

Φόρμα Εγγραφής

 

 • Τετάρτη 25.05.2022 στις 19:00 – 20:30

Τίτλος: Αυτογνωσία: Η άνοιξη της αλήθειας μας

Έμπνευση: International Being You Day

Στην τελευταία Τετάρτη του Μαΐου οι συμμετέχουσες θα βουτήξουν στην αυτογνωσία, την αγάπη και την έκφραση της αλήθειας τους. Κάνοντας την τέχνη εργαλείο τους, θα αναζητήσουν το ”Ποια είμαι” και την εσωτερική τους δύναμη. Έπειτα, θα απολαύσουν μια εμπνευσμένη συζήτηση με τις καλεσμένες, γύρω από: το προσωπικό μονοπάτι προς την αυτογνωσία της καθεμιάς και το πώς το προάγει αυτό μέσα από το έργο της.

Φόρμα Εγγραφής

 

 

Τι ενέπνευσε τη δημιουργία αυτής της σειράς εκδηλώσεων

Ο Μάιος είναι ο μήνας γιορτής της κυκλοφορίας του βιβλίου της Στεφανίας, το οποίο έχει τίτλο: Η τέχνη μου να Είμαι εγώ.

“Οι Τετάρτες της δικής μας Άνοιξης”, είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος που μπόρεσε να σκαρφιστεί, για να γιορτάσει αυτό το νέο κεφάλαιο του βιβλίου της και να συνδεθεί με όμορφες γυναίκες, ανεξαρτήτως γεωγραφικών ορίων, με στόχο να μοιραστεί όσα την εμπνέουν και να τσιγκλήσει μέσα από αυτές τις συναντήσεις όλους εμάς να συνδεθούμε με τις ποιότητες και τα θέματα που πραγματεύεται στο βιβλίο της.

 

Η συμμετοχή σου σε οποιαδήποτε από αυτές τις συναντήσεις θα σου προσφέρει -εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία- τη δυνατότητα απόκτησης ενός εκπτωτικού κουπονιού για την αγορά του βιβλίου από το e-shop των Εκδόσεων Φυλάτος.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Η τέχνη μου να Είμαι εγώ”

Η τέχνη μου να Είμαι εγώ είναι ένα εσωτερικό ταξίδι 17.653 χιλιομέτρων σε είκοσι τρία μουσεία της Ευρώπης με στόχο την αναζήτηση της αγάπης, εκεί που πολλοί θεωρούν πως δεν έχει θέση. Όμως, το κλειδί για να αναγνωρίσουμε πως η αγάπη υπάρχει παντού, είναι να τη βρούμε πρώτα μέσα μας.

Στο βιβλίο αυτό, η αφηγήτρια διηγείται στη Μητέρα τη δική της διαδρομή προς την αποδοχή, τη συγχώρεση, την αγάπη και, τελικά, την ελευθερία. Γράφει ένα γράμμα προς όλες τις μητρικές φιγούρες του κόσμου, το οποίο προορίζεται πρωτίστως προς εαυτόν.

Λόγια οικουμενικά, γραμμένα από ένα ενήλικο παιδί προς αυτήν την τόσο σημαντική ύπαρξη –ή και απουσία– της ζωής. Από το Παρίσι ως τη Βιέννη και από το Λονδίνο ως την Αθήνα οι αναγνώστες καλούνται να αναβιώσουν τη δική τους σχέση με το χθες, το αύριο και το παρόν, αλλά και να αναζητήσουν την δική του Τέχνη για το ‘’Τώρα Είμαι εγώ’’.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο “Η τέχνη μου να Είμαι εγώ” μπορείς να βρεις ΕΔΩ.

 

Λίγα Λόγια για τη Στεφανία

Η Στεφανία Τσακιράκη είναι λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου. Συνδυάζοντας αυτά που τη συγκινούν αναζήτησε στο Παρίσι την Art Therapy. Εκεί εξειδικεύτηκε στην τέχνη των μουσείων από τη μια αλλά και τα βιβλία από την άλλη, ως θεραπευτικά μέσα. Πλέον μοιράζεται τα εργαλεία και το πάθος της για όλα αυτά μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες (διαδικτυακά αλλά και δια ζώσης).

Ακόμη, η Στεφανία είναι η δημιουργός του βιβλίου “Η τέχνη μου να Είμαι εγώ”.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Στεφανία μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα της.

 

Επιστήμονες για μία ημέρα

διαδικτυακό Masterclass για μαθητές λυκείου από τους ερευνητές του CERN και GSI για τη χρήση της Φυσικής επιστήμης πάνω στην Ιατρική Θεραπεία

 

Τα ερευνητικά κέντρα CERN και GSI, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ερευνητικό κέντρο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Veria TechLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν το Σάββατο 9 Aπριλίου 2022, ένα μοναδικό Masterclass για μαθητές Λυκείου, για τη χρήση της Φυσικής επιστήμης πάνω στην Ιατρική Θεραπεία.

Το νέο αυτό Particle Therapy Masterclass  θα επιτρέψει στους μαθητές να συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε καινοτόμες ερευνητικές μεθόδους, πάνω στην τεχνική θεραπείας σοβαρών μορφών καρκινικών όγκων, όπως αυτό γίνεται στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο DKFZ στη Χαϊδελβέργη.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί φωτόνια, πρωτόνια ή ιόντα άνθρακα σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της ερευνητικής εργαλειοθήκης matRad, που δείχνει τα βασικά βήματα για το σχεδιασμό θεραπείας καρκινικών όγκων.

VIDEO

 

Το πρόγραμμα του ολοήμερου εργαστηρίου (Masterclass) περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ενημερωτικών δράσεων από τη βασική έρευνα που πραγματοποιείται στα ερευνητικά εργαστήρια, έως τις εφαρμογές των αποτελεσμάτων αυτών στην κοινωνία και στη θεραπεία του καρκίνου.

Πρόγραμμα

Το πρωί: παρουσιάσεις που περιλαμβάνουν βίντεο και εικονική επίσκεψη στο πείραμα ALICE βαρέων ιόντων στο CERN (στην ελληνική γλώσσα)

Το απόγευμα: πρακτική άσκηση, από ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ με επικεφαλή τον μεταπτυχιακό Αριστείδη Μαμάρα (ΑΠΘ και CERN).

Στις 17:00 θα διεξαχθεί κοινή βιντεοδιάσκεψη με άλλα ινστιτούτα, ειδικούς από το DKFZ / Χαϊδελβέργη και εικονική επίσκεψη στο κέντρο θεραπείας βαρέων ιόντων CNAO στην Ιταλία  και στο ερευνητικό κέντρο GSI της Γερμανίας  (στην αγγλική γλώσσα)

 

Το Particle Therapy Masterclass, αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο GSI, εντάσσεται στο  International Physics Masterclasses, μια καθιερωμένη εδώ και χρόνια εκπαιδευτική δραστηριότητα προσέγγισης και ιδιαίτερα σημαντικό έργο του International Particle Physics Outreach Group, IPPOG,  που διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. Τα διάφορα Masterclasses του προγράμματος παρουσιάζονται κάθε χρόνο σε περίπου 55 χώρες, με τη συμμετοχή 255 ερευνητικών – επιστημονικών κέντρων και το παρακολουθούν περίπου 15.000 μαθητές.

Επιστημονικά υπεύθυνη της δράσης είναι η κα Γιώτα Φωκά, Φυσικός- Ερευνήτρια  GSI και CERN

https://home.cern/

https://www.gsi.de/

http://www.demokritos.gr/

 

Οι περιπέτειες των ζώων στη ζούγκλα

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με την Action Art διοργανώνουν διαδικτυακά και live την εικαστική δράση: «Οι περιπέτειες των ζώων στη ζούγκλα του ζωγράφου Henri Rοusseau!» την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 .

Ένα ζωντανό διαδικτυακό εικαστικό εργαστήρι με τους εθελοντές καλλιτέχνες και παιδαγωγούς της Action Αrt με έμπνευση από το έργο του ζωγράφου Henri Rousseau!

 

Υλικά για να έχετε μαζί:  2 χαρτόνια κανσόν λευκά Α4 ή 2 φύλλα λευκά από μπλοκ ακουαρέλας, μαρκαδόροι, λαδοπαστέλ, ξυλομπογιές, ψαλίδια, κόλλες, χρωματιστά χαρτόνια κανσόν Α4.

 

Εκπαίδευση μέσω της εικόνας

Δωρεάν webinar για εκπαιδευτικούς

Το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας διοργανώνει μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για την εκπαίδευση μέσω της εικόνας.

Με αφορμή 3 γαλλικές ταινίες μικρού μήκους προσκαλεί εκπαιδευτικούς Α’ Bάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης σε 3 webinar που θα διεξαχθούν στις 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022
Ώρα: 17.00 – 18.30

Με αφορμή την ταινία «Moustaco» (Μουστακό), της Justine Goaziou και της Samantha Vié (2019)

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022
Ώρα: 17.00 – 18.30

Με αφορμή την ταινία «Les Baleines ne Savent Pas Nager» (Οι Φάλαινες Δεν Ξέρουν να Κολυμπούν), του Matthieu Ruyssen (2020)

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

 

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Παρασκευή 1 Απριλίου 2022
Ώρα: 17.00 – 18.30

Με αφορμή την ταινία «Max» (Μαξ), της Florence Hughes

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

 

Τα διαδικτυακά σεμινάρια συνοδεύονται από έναν εκπαιδευτικό φάκελο και προτάσεις για δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά την προβολή της ταινίας στην σχολική τάξη.

Μόνο για Σχολεία: “Ξύλινα πνευστά” από την Κ.Ο.Θ

Γνωρίζοντας τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας

Ζωντανές συνδέσεις με σχολεία σε όλη την Ελλάδα

 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ακόμη ένα live streaming εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συνδέεται με σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της σειράς των διαδικτυακών συναντήσεων, οι νέοι γνωρίζουν τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας, συγκεκριμένα τα ξύλινα πνευστά και το κόρνο, παρακολουθώντας πέντε από τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. να παρουσιάζουν τα μουσικά όργανα, να μιλούν γι’ αυτά και να παίζουν αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο συγκροτώντας ένα κουιντέτο.

Μέρος του προγράμματος αποτελεί και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά από τις τάξεις τους καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους μουσικούς και να εκφράσουν τις απορίες και τις ερωτήσεις τους αναφορικά με τα μουσικά όργανα.

 

Με το πέρας του προγράμματος θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις των παιδιών προς τους μουσικούς!

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Φλάουτο: Νικολός Δημόπουλος

Όμποε: Παναγιώτης Κουγιουμτζόγλου

Κόρνο: Λευτέρης Γκρούνης

Φαγκότο: Ρέα Πικίου

Κλαρινέτο: Κοσμάς Παπαδόπουλος

 

Παρουσίαση: Γεωργία Καραντώνη

 

 

Ο Καλτσοκλέφτης

Online αφήγηση παραμυθιού για παιδιά

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός, παρουσιάζουν online αφήγηση του παραμυθιού «Ο Καλτσοκλέφτης» του Γιώργου Λεμπέση, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρέα με τον συγγραφέα του βιβλίου, τα παιδιά μαθαίνουν πού πάνε τελικά οι παιδικές… κάλτσες όταν χάνονται και γιατί είναι τόσο σημαντικές στην απώθηση των… «εφικαλτσών» που μας ταλαιπωρούν στον ύπνο.

Επίσης, συναντούν τους ευφυείς χαρακτήρες Σκουπάτη, Πέτσα, Φωφού και Κύρκο, που βοηθούν τον ομώνυμο χνουδωτό ήρωα του βιβλίου να γνωρίσει μια νέα πτυχή του εαυτού του και την αξία της προσφοράς βοήθειας στους γύρω μας.

Κατόπιν, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα για το βιβλίο.

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λεμπέση

Ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης γεννήθηκε το 1981. Έχει αποσπάσει Βραβείο Πρωτότυπης Ιστορίας και Βραβείο Κοινού για τα διηγήματά του «4 σελίδες» και «Πρώτη πτήση», ενώ έχει ψηφιστεί δυο φορές στις «Πένες της χρονιάς» μέσα στους δέκα καλύτερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας όλων των εποχών. Θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, έχοντας στο ενεργητικό του 7 μπεστ σέλερ, 12 διηγήματα για ενηλίκους και μεταφράσεις σε αγγλικά και αραβικά. Το δημοφιλές παραμύθι του «Ψαρόσουπα» έχει ανέβει 4 φορές σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας, ενώ μια φορά ανέβηκε το έργο του «Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου». Επιπλέον, έχει συνυπογράψει με τον αδελφό του τη μουσικοθεατρική παράσταση «Όσα λέν’ οι τοίχοι», στην οποία συμμετείχαν το Τρίφωνο, η Λιάνα Κανέλλη, η Ελένη Γερασιμίδου κ.ά. (2011).Έχει κάνει τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού της Κατερίνας Μαρκαδάκη «Το σπάταλο τερατάκι», σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ενώ έγραψε για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και των Public Cyprus το παραμύθι “Το κομμάτι” για το project «Το βιβλίο των σχολείων», όπου συμμετείχαν 1.200 μαθητές. Έχει υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου παιδικού φεστιβάλ στην Ελλάδα, Town For Kids (2008-2009), και του The Christmas Factory της Star Kid (2014), με προσέλευση που ξεπέρασε συνολικά τους 250.000 θεατές.

Play on Early Education: “Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τον κόσμο”

Ακηδεμόνευτο, ελεύθερα επιλεγόμενο, βασισμένο στις εμπειρίες και στα ενδιαφέροντα των ίδιων των παιδιών και με την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Αυτό είναι το παιχνίδι που συμβάλλει από νωρίς στην δημιουργία ανεξάρτητων & αυτόνομων παιδιών με αυτοπεποίθηση, κριτική σκέψη και υπευθυνότητα.

 

Αιρετικές απόψεις σε μία κοινωνία, που έχει μάθει ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι αποστήθιση, υπακοή και άπειρες ώρες βαρεμάρας στα θρανία; Ίσως. Ευτυχώς όμως με τα χρόνια η νοοτροπία αυτή μεταβάλλεται και ολοένα περισσότεροι γονείς και εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν τα πιο ελευθεριακά μοντέλα εκπαίδευσης, που έχουν στο κέντρο το παιδί και τις ανάγκες του και όχι την από καθέδρας διδασκαλία.

 

Η ενίσχυση και διάδοση αυτού του μηνύματος είναι ο στόχος του δεύτερου διεθνούς συνεδρίου “Play on Early Education”, που θα γίνει στις 27 – 30 Απριλίου, στην Αθήνα στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού & Καινοτομίας, το οποίο θα μεταδοθεί και διαδικτυακά για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν.

 

Επιστήμονες και σύνεδροι από όλο τον κόσμο θα φέρουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα στην πρωτοπορία της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης, διερευνώντας για τέσσερις ημέρες το ρόλο και τη μορφή του παιχνιδιού στο νέο κόσμο που ανέτειλε μετά το 2020 και που αλλάζει ριζικά την εκπαίδευση.

Ήδη ανακοινώθηκαν οι βασικοί ομιλητές.

 

 

Πρόκειται για την πολύ γνωστή Σουηδή παιδαγωγό Suzanne Axelsson, τον «Teacher Tom» (aka Tom Hobson) από το Σιάτλ που θεωρείται από τους καλύτερους δασκάλους προσχολικής αγωγής στον κόσμο, τον Βρετανό playworker με 46 χρόνια εμπειρία Meynell Walter, τον διευθυντή στο εργαστήριο ύπνου του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης John Axelsson, τις συνιδρύτριες του δικτύου υποστήριξης γυναικών Women on top Στέλλα Κάσδαγλη και Πηνελόπη Θεοδωρακάκου (διότι η κατάκτηση της έμφυλης ισότητας, ξεκινά στο preschool) και τον δάσκαλο που κατάφερε να μετατρέψει ένα δημόσιο σχολείο σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, σε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο δημιουργικής αυτοδιαχείρισης Άγγελο Πατσιά. Και έπεται συνέχεια.

Οι παραπάνω ομιλητές, πλαισιωμένοι από δεκάδες Έλληνες και ξένους presenters, θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι εξερεύνησης και προβληματισμού για τον ρόλο του παιχνιδιού στο σχολείο της νέας εποχής και για το μέλλον της εκπαίδευσης στις πολύ μικρές ηλικίες.

 

Την ευθύνη και διοργάνωση του συνεδρίου έχει το ελληνικό ιδιωτικό σχολείο “Dorothy Snot Preschool & Kindergarten”. Η Dorothy Snot είναι ένα πρωτότυπο ελληνικό σχολείο για πολύ μικρά παιδιά (1 – 6 ετών) με την δική του εκπαιδευτική φιλοσοφία (life derived learning) που εστιάζει στη βιωματική ανακάλυψη του κόσμου από τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την ελευθερία.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:


http://www.playonathens.com
https://www.facebook.com/playonearlyeducation
https://twitter.com/PlayEarly
https://www.instagram.com/playonearlyathens/

Αρλεκίνοι με Ρόμβους

Μυρτώ Λυρίγγου, ετών 8
Έργο από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Online εικαστικό εργαστήρι για μικρούς καλλιτέχνες

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνδιοργανώνουν τον νέο κύκλο διαδικτυακών εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά «Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη». Η πρωτοβουλία εγκαινιάζεται με πολύ κέφι, προετοιμάζοντας για τις Απόκριες τους μικρούς μασκαράδες!

 

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 11:00 παρουσιάζεται το πρόγραμμα “Αρλεκίνοι με Ρόμβους”. Παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού, τα παιδιά μαθαίνουν να ζωγραφίζουν πιερότους, αρλεκίνους και κολομπίνες με τρελά σχέδια και χρώματα!

 

Για τις χειροτεχνίες θα χρειαστούν μόνο μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, λευκό χαρτί ακουαρέλας, χαρτιά χρωματιστά, εφημερίδες, κόλλα και ψαλίδι.

Webinars γονέων: Μεγαλώνοντας μαζί με τα παιδιά μας

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης βρίσκονται πάντα και με κάθε δυνατό τρόπο κοντά στην οικογένεια και στα παιδιά.

 

Μέσα στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας σχολείου – οικογένειας, διοργανώνουν για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά τις καθιερωμένες «Απογευματινές συναντήσεις γονέων για τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της σύγχρονης οικογένειας» με θέμα: «Μεγαλώνοντας μαζί με τα παιδιά μας».

 

Και φέτος, λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας, οι συναντήσεις γίνονται διαδικτυακά με τη μορφή Webinars. Στο πλαίσιό τους θα συζητηθούν και θα αναλυθούν θέματα καθημερινά που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν σε σχέση με τον γνωστό – άγνωστο κόσμο των παιδιών μας.

 

Κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη από τις 16 Φεβρουαρίου έως και τις 11 Μαΐου 2022 στις 7:00 μ.μ. οι συναντήσεις θα γίνονται μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Microsoft Teams με ομιλητές καταξιωμένους ειδικούς επιστήμονες με τους οποίους όλοι οι γονείς μπορούν να συζητήσουν και να εκφράσουν τις απορίες και τους ιδιαίτερους προβληματισμούς τους. 

 

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης πιστεύουν ότι η συμμετοχή και η συνεργασία όλων θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής, της ανάπτυξης και της συμπεριφοράς των παιδιών μας. 

 

Κλίμα στα Νιάτα

διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά

Ένα νέο διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά έρχεται στον Κύκλο, γεμάτο με φαντασία, συναίσθημα και παιχνίδι!

 

Είναι κρίμα το κλίμα; Γιατί λένε όλοι για αυτό το κλίμα; Δικό μας είναι άραγε; Μεγάλο το μπέρδεμα και στο δικό μας μυαλό για αυτό το κλίμα που επηρεάζει τις διακοπές μας, τα λουλούδια ή ακόμα και ποια φρούτα πρέπει να τρώμε και πότε!

Μαζί με το αγαπημένο The Bee Camp -την πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται με την προστασία των μελισσών- τα παιδιά εξερευνούν μαζί με τα παιδιά τη σχέση τους με τη φύση, μέσα από εργαστήρια και πρωτότυπες εμπειρίες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και quiz θα παρακολουθήσουν πώς το κλίμα επηρεάζει και διαμορφώνει τις ζωές των ανθρώπων στις διάφορες γωνιές της γης, θα παρατηρήσουν τον όρο “κλιματική αλλαγή” και τη σχέση των ανθρώπων με αυτήν.

 

Λίγα λόγια για τον Κύκλο – Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας

Ο Κύκλος, είναι ο πρώτος χώρος στην πόλη της Θεσσαλονίκης που ανοίγει το διάλογο για τη σχέση της κυκλικής οικονομίας με την αστική πραγματικότητα, προ(σ)καλώντας κάθε ηλικίας πολίτες να αναζητήσουν οι ίδιοι τις δυνατότητες να βελτιώσουν τις συνθήκες στις πόλεις και στις γειτονιές τους μέσα από διάφορες δράσεις, όπως εργαστήρια και συναντήσεις. Βρίσκεται στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να γίνει ένα σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους, με στόχο να βρούμε όλες και όλοι μαζί πώς η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο βιώσιμη. Θεωρώντας ότι οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές πτυχές της καθημερινότητας μας είναι αλληλένδετες και ισότιμες, η ομάδα του Κύκλου υποστηρίζει με συμμετοχικές διαδικασίες τη σταδιακή μετάβαση προς μία πιο κυκλική οικονομία και κοινωνία.

Πληροφορίες:

https://incommon.gr/el/

https://www.facebook.com/kyklosskg/

 

Διαδικτυακές συναντήσεις για εκπαιδευτικούς στο Βυζαντινό

Διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις για εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

 

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, και ώρα 14.30 – 16.30, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την προετοιμασία και υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν η νέα εκπαιδευτική δράση “Κάρτες επίσκεψης στο Μουσείο” και οι εκπαιδευτικές δράσεις “Νερό, πηγή ζωής” και “Αλλοτινά και τωρινά πρόσωπα του χρόνου”.

 

Στόχος της διαδικτυακής συνάντησης είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τις δυνατότητες και τους τρόπους προετοιμασίας και υλοποίησης διαδραστικών εκπαιδευτικών επισκέψεων με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους στο Μουσείο.

 

Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι

Online εκδήλωση για παιδιά

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, γιορτινή εκδήλωση για τους  μικρούς βιβλιόφιλους με αφορμή το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, “Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι” που κυκλοφορεί σε εικονογράφηση της Αλεξίας Οθωναίου.

 

Μέσα από την αφήγηση της συγγραφέως, μαθαίνουμε την αληθινή ιστορία μιας μικρής εκεχειρίας που συνέβη κάποια Χριστούγεννα πάνω από 100 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου. Ακολουθώντας την περιπέτεια ενός αγοριού (που μοιάζει λίγο με ξωτικό…), ανακαλύπτουμε τελικά ποιο είναι το πολυτιμότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι: Η επί Γης Ειρήνη και Αδελφοσύνη.

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Αγγελική Δαρλάση είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας και του The Royal Central School of Speech and Drama και υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. Δουλεύει σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση και διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Θέατρο-Θεατρική Παιδεία. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Γοργόνα, Η Ελιά, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το Κάστρο της Ωριάς, (σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας), Η ξύπνια βασιλοπούλα και Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά (σειρά Μικρές Καληνύχτες), Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα, Το αγόρι στο θεωρείο (μυθιστορήματα). Για βιβλία κι έργα της έχει τιμηθεί µε: Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Αγόρι στο θεωρείο, εκδόσεις Μεταίχμιο • Αναγραφή στον Διεθνή τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ και Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Παλιόπαιδο, εκδόσεις Πατάκη • Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και White Raven από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας Μονάχου για το Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας για το Ονειροφύλακες, εκδόσεις Πατάκη• Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (2010 & 2018) • Έπαινο στον διαγωνισμό συγγραφής του ΚΘΒΕ • Βραβείο σε νέο θεατρικό συγγραφέα Γ.Γ.Ν.Γ- Θέατρο του Νότου.

 

Το Mαγικό Tετράδιο: Προορισμός Χριστούγεννα

Online αφήγηση παραμυθιού για παιδιά

 

Για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει «Το Μαγικό Τετράδιο», σειρά αφηγήσεων με παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο και δραστηριότητες για παιδιά. Τη σειρά επιμελείται και παρουσιάζει η ηθοποιός Ελένη Δαφνή. Το νέο παραμυθένιο ταξίδι πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10.30.

 

Η ιστορία ξεκινά στο χιονόλευκο Αγρίνιο, παραμονές Χριστουγέννων. Εκεί, ο Μπάρμπα-Θόδωρος με την οικογένειά του ετοιμάζουν μεγάλο γιορτινό τραπέζι. Δεν λογαριάζουν όμως δύο ερωτευμένα… πρόβατα που έχουν στο μαντρί τους, τα οποία αποφασίζουν να κλεφτούν τελευταία στιγμή παρά τις αντιρρήσεις των γονιών τους… Ακολουθεί μια περιπέτεια με δράση, απρόοπτα και πολύ γέλιο!

 

Αυτή τη φορά για το ταξίδι, τα παιδιά παίρνουν στις αποσκευές τους χαρτόνια, μαρκαδόρους και νερομπογιές για να δημιουργήσουν τις δικές τους γιορτινές κάρτες για όλους.

 

Λίγα λόγια για την Ελένη Δαφνή

Η Ελένη Δαφνή γεννήθηκε στον Πειραιά το 1988. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί ενδεικτικά με τους σκηνοθέτες: Θωμά Μοσχόπουλο, Κώστα Καζάκο, Παντελή Δεντάκη, Κοραή Δαμάτη, Μίχαελ Ζάιμπελ κ.ά. σε έργα όπως «Ο γιατρός της τιμής του» Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, «Ο Κύριος Πούντιλα κι ο δούλος του Μάττι» (γιατρός) του Μ. Μπρεχτ, «Οι αλλοπαρμένοι» (Ιωάννα) των Μίντλετον και Ρόουλεϋ, “The show» (Γκλόρια) της Κατερίνας Παπαναστασάτου, «Το ξόρκι της αποκριάς» Ομάδα Φλου κ.α. Στην τηλεόραση, έχει πάρει μέρος στις σειρές «Έρωτας μετά» (ALPHA) και «Επιστροφή» (ANT1). Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Γέφυρα. Από το 2019 ασχολείται με το παιδικό θέατρο στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (Oμάδα Φλου). Φέτος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την συγγραφή και αφήγηση παιδικών παραμυθιών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Είμαι ένα τέρας! Εσύ;

Online εκδήλωση για παιδιά

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μέλισσα προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδικτυακή εκδήλωση με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και τα τέρατά του! Η παρουσίαση πραγματοποιείται online το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στις 11:00 και η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

 

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσιάζει 3+1 τέρατα από την ελληνική μυθολογία. Τέρατα που είναι πολύ παρεξηγημένα και πρώτη φορά μας λένε την ιστορία τους από την δική τους μεριά. Τελικά, ίσως και να είναι συμπαθητικά… Και ίσως τα παιδιά φτιάξουν και το δικό τους φιλικό τέρας, οπότε χρειάζονται χαρτοσακούλα φρούτων, μαρκαδόρους, καλαμάκια, συρματάκια πίπας και ψαλιδάκι.

 

Η εκδήλωση παρουσιάζεται με αφορμή τα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, «ΜΕΔΟΥΣΑ – Το βλέμμα που πετρώνει», «ΓΡΥΠΑΣ – Ο φύλακας του Χρυσού» και «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ – Ανίκητος στον Λαβύρινθο» σε εικονογράφηση Στέλιου Λιβανού που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μέλισσα.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε «Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι), το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με το κρατικό βραβείο, καθώς και με άλλα βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής του διαφορετικού, της κατανόησης και του αλληλοσεβασμού. Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιοφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 έως το 2015. Έχει προταθεί για το Astrid Lindgren Memorial Award και για το διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen.

 

Τα τελευταία παιδιά στη Γη

Διαδραστική διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή τη δημοφιλή σειρά «Τα τελευταία παιδιά στη Γη» & γνωριμία με τον Μαξ Μπράλιερ

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν το κοινό σε διαδικτυακή διαδραστική εκδήλωση με αφορμή την μπεστ σέλερ σειρά βιβλίων του Μαξ Μπράλιερ,  Τα τελευταία παιδιά στη γη την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στις 7 το βράδυ.

Οι φαν της σειράς το γνωρίζουν καλά: Ο Τζακ Σάλιβαν είναι ο απόλυτος ήρωας της νέας εποχής! Μαζί με την παρέα του, τα τελευταία παιδιά στη Γη, δίνουν τρομερές μάχες ενάντια σε ζόμπι και κτηνώδη τέρατα στην προσπάθειά τους να σώσουν τον κόσμο.

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μαξ Μπράλιερ, εμπνευστής και δημιουργός της δημοφιλούς σειράς, με αφορμή την έκδοση του νέου έβδομου βιβλίου “Η κούρσα της αποκάλυψης”, θα αποκαλύψει τα πάντα live για τη συνέχεια της ιστορίας του και τις νέες προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι ήρωές του.

 

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση συντονιστείτε μέσω facebook στις 18/11/2021, στις 7 μ.μ.

 

Ο Τζακ και οι φίλοι του ψάχνουν για συμμάχους. Στο παραπάνω βίντεο ο συγγραφέας σάς καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση ώστε να εξακριβώσει πόσο καλά γνωρίζετε τους ήρωες των βιβλίων του και αν είστε κατάλληλοι για να γίνετε βοηθοί τους.

 

 

Λίγα λόγια για το νέο βιβλίο

Με την ικανότητά του να ελέγχει τα ζόµπι να γίνεται όλο και ισχυρότερη, ο Τζακ Σάλιβαν και τα φιλαράκια του ταξιδεύουν προς τον µυστηριώδη Πύργο για την τελική αναµέτρησή τους µε τον Θραλ. Το ταξίδι τους όµως αλλάζει πορεία όταν παρασέρνονται από το Μολάκιο, ένα κολοσσιαίο τέρας-σαρανταποδαρούσα που κουβαλάει στην πλάτη του το µεγαλύτερο εµπορικό κέντρο του κόσµου. Εκεί, τα παιδιά ανακαλύπτουν µια ολόκληρη κοινότητα τεράτων! Μέσα σε αυτή συναντούν παλιούς συµµάχους, αλλά και εχθρούς που κυβερνούν την πόλη µε σκληρή πειθαρχία. Να νικήσουν αυτούς τους τύπους σε µάχη δεν υπάρχει περίπτωση, σε εκλογές όµως υπάρχει… Έτσι ο Τζακ βάζει υποψηφιότητα για δήµαρχος! Στην αρχή, για να αποδείξει την αξία του, χρειάζεται απλά να σφίξει µερικά τερατοχέρια, να φιλήσει µερικά τερατοµωρά και να υποσχεθεί ότι θα γεµίσει τα σιντριβάνια µε µιλκ σέικ φράουλα. Όταν όµως το Μολάκιο δέχεται επίθεση, ο Τζακ πρέπει να µάθει πώς θα γίνει πραγµατικός ηγέτης – πριν να είναι πολύ αργά.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν 8 συναρπαστικές περιπέτειες.

Βρείτε τες ΕΔΩ και συμπληρώστε τη βιβλιοθήκη σας.