Λιλιπούπολη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Λιλιπούπολη

Η Λιλιπούπολη λειτουργεί εδώ και 36 χρόνια σε έναν ηλιόλουστο και φιλόξενο χώρο, σε ένα διατηρητέο κτίριο και είναι ο μοναδικός ιδιωτικός παιδικός σταθμός στο κέντρο της πόλης. Με επαγγελματισμό και ευαισθησία φροντίζει παιδιά από 2 ετών και τα ξεναγεί στο χώρο της προσχολικής αγωγής & της εκπαίδευσης.

Διατηρείται μικρός αριθμός συμμετοχής παιδιών στα προγράμματα για πιο άμεση επαφή μεταξύ παιδιών και παιδαγωγών.

Τα προγράμματα της Λιλιπούπολης είναι βασισμένα στις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις και στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας προσαρμοσμένο στην προσχολική ηλικία:

  • θεατρικό παιχνίδι
  • κινητικά παιχνίδια, μουσικοπαιδαγωγικές δράσεις, μουσική προ-παιδεία, εικαστικά
  • Παιχνίδια στ’ αγγλικά
  • παραμύθι, τραγούδι, παραδοσιακό παιχνίδι
  • συμμετοχή σε πολιτιστικά και παιδαγωγικά προγράμματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • εξορμήσεις στη φύση στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης

 

Προγράμματα 2023 – 2024

Η Λιλιπούπολη εγκαινιάζει φέτος εκπαιδευτικά εργαστήρια για τα όλα τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Μουσική, Εικαστικά και Ρομποτική συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρέχει ο παιδικός σταθμός σε παιδιά ηλικιών από 2 – 4 ετών. Διαβάστε παρακάτω τις πληροφορίες για τα παρεχόμενα εργαστήρια ειδικοτήτων:

Μουσική προπαιδεία – Μουσικοκινητική

Ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα, κατά το οποίο δίνεται έμφαση στο να προσφέρονται στα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα μουσικά ερεθίσματα και να αναπτύξουν μουσικοκινητικές δεξιότητες που πλάθονται στην ηλικία αυτή. Τραγούδι, παιχνίδι, κινητικές δεξιότητες, γνωριμία με μουσικά όργανα, στοχεύουν στην ανάπτυξη της αίσθησης του παλμού, στις εναλλαγές του Ρυθμού, στην ενεργητική και όχι απλά παθητική ακρόαση της μουσικής, στην εξάσκηση του μουσικού τους αυτιού, το σωστό τραγούδισμα, την αναγνώριση των διαβαθμίσεων της έντασης της μουσικής, καθώς και στις εναλλαγές των υφών και της ενορχήστρωσης κλασικών ή πιο σύγχρονων έργων. Φυσικά όλα τα παραπάνω προσεγγίζονται μέσα από το παιχνίδι, που αν μη τι άλλο διευρύνει τους απέραντους ορίζοντες της φαντασίας των μικρών μας φίλων.

Υπεύθυνη προγράμματος: Γεωργία Β.

 

Εικαστικά 

Ξεκινά ένα καλλιτεχνικό ταξίδι μέσα από τον πειραματισμό και το δημιουργικό παιχνίδι! Θα ανακαλύψουν τεχνικές και καλλιτεχνικά στύλ των ζωγράφων του κόσμου μέσα από εικαστικές δραστηριότητες και κατασκευές συνδυάζοντας κάθε φορά καινούρια υλικά!

Ειδικότερα οι θεματικές που θα προσεγγίσουν αφορούν στα παρακάτω:

  • Έκμάθηση βασικών χρωμάτων-σχεδίου-καλλιτεχνικών στυλ
  • Εικαστικές κατασκευές με ανακυκλώσιμα και μη υλικά
  • Ελεύθερος πειραματισμός

Υπεύθυνη προγράμματος : Π. Ελένη, Νηπιαγωγός-Εικαστικός Α.Π.Θ.

 

 

Ρομποτική 

Στο εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες τις επιστήμες των μαθηματικών, μηχανικής, φυσικής, αρχιτεκτονικής ενώ εξασκούν τη λεπτή κινητικότητα και τη φαντασία! Θέτονται ερωτήματα και τα παιδιά  ανακαλύπτουν τις απαντήσεις μέσα από κατασκευές, πειράματα, παρατήρηση και πολλές δοκιμές. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πρακτική (hands-on). Κάθε εργαστήρι εμπλουτίζεται με ενδιαφέρουσες για τα παιδιά θεματικές μέσα από τις οποίες θέτονται ερωτήματα και ανακαλύπτουμε τις απαντήσεις με κατασκευές, παρατήρηση και πολλές δοκιμές. Η διαδικασία είναι πρακτική (hands-on) και χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός της LEGO® Education. Η μέθοδος διδασκαλίας και ο εξοπλισμός ακολουθούν και συνδέονται άμεσα με το πρόγραμμα σπουδών του υπουργείου Παιδείας.

Επιμέλεια εργαστηρίου: Μέλια Τ.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τη γνωριμία με τον παιδικό σταθμό Λιλιπούπολη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία στο 2310277501.

 

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Λιλιπούπολη

Παιδικός Σταθμός

Αλ. Σβώλου 7, 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 277501

Email: lilipoupolikid@gmail.com

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά