4-8 Απριλίου: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Σίνδο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

4-8 Απριλίου: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Σίνδο

hamogelo toy paidioy

4-8 Απριλίου: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Σίνδο

με τον «ΟΔΥΣΣΕΑ»,  το 1o Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας

Ένας σύγχρονος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας που λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και επισκέπτεται πολλές πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, θα βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, στο κέντρο της Σίνδου από τις 4 έως και τις 8 Απριλίου 2016 και θα πραγματοποιεί σε μικρούς και μεγάλους από τις 09:00 έως τις 21:00 καθημερινά παρεμβάσεις ενημέρωσης και πρόληψης που θα αφορούν:

  • Σε κάθε θέμα/πρόβλημα/κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί σήμερα
  • Στο έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην περιοχή και ευρύτερα πανελλαδικά
  • Στους τρόπους εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Στον «Οδυσσέα» θα βρίσκεται σταθερά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι) του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα των επισκεπτών. 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δέλτα για την παραχώρηση του χώρου στάθμευσης του ΟΔΥΣΣΕΑ, το ξενοδοχείο CAPSIS, για τη φιλοξενία του επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού, καθώς και το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Δέλτα για τη σημαντική τους συνεισφορά στην κινητοποίηση των σχολείων της περιοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,

Τηλ. 2310 250160, 270308  email: thessaloniki@hamogelo.gr

 

Λίγα λόγια για τον «Οδυσσέα»:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των δράσεων του για την ενημέρωση παιδιών και γονέων και εκπαιδευτικών  σχετικά με τα θέματα ασφάλειας αλλά και όλων των θεμάτων που τους απασχολούν όπως η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber bullying, ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση, και πολλά άλλα διαθέτει  νέα κινητή μονάδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σχετικά με την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας.

 

Η νέα κινητή μονάδα του Χαμόγελου θα έχει ως λειτουργικό σκοπό:

  1. Την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σωστή χρήση της τεχνολογίας (καλή και κακή χρήση internet), καθώς και για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών  μέσω διαδραστικής πλατφόρμας
  1. Την παράδοση σεμιναρίων από εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού μας σε επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς & ψυχολόγους) σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.
  2. Επιπλέον, η νέα κινητή μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων σε όποια περιοχή υπάρχει ανάγκη καθώς θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό (δορυφορικό internet, θέσεις εργασίας)
  3. Την εκπαίδευση και ενημέρωση επαγγελματιών στην παροχή πρώτων βοηθειών από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού
  4. Την πραγματοποίηση αιμοδοσίας

 

Η δράση του «ΟΔΥΣΣΕΑ» πραγματοποιείται πανελλαδικά υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.