Παίζουμε; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παίζουμε; 99+1 αυτοσχέδια επιτραπέζια παιχνίδια

paizoumer

Γονείς και εκπαιδευτικοί, δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά μας

Υπάρχει μια λέξη που κρύβει μέσα της μια μαγική δύναμη. Στο άκουσμα της, η δύναμη απελευθερώνεται και μετατρέπει το κάθε παιδί σε πρόθυμο και χαρούμενο παίχτη. Ίσως είναι και η μοναδική λέξη που μπορεί να μεταμορφώσει τόσο άμεσα ένα παιδί. Η λέξη παιχνίδι. 

Στο νέο της βιβλίο η Μαρία Πετκανοπούλου, έμπειρη και εμπνευσμένη εκπαιδευτικός μας παίρνει από το χέρι και μας δείχνει βήμα-βήμα πώς μπορούμε από ανακυκλωμένα υλικά της καθημερινής μας ζωής να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά ή τους μαθητές μας τα δικά μας επιτραπέζια παιχνίδια.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε θεματικές ενότητες: παιχνίδια με θέμα τα Παραμύθια, το Περιβάλλον, την Ιστορία, τη Γεωγραφία, τα Αθλήματα, τα Μαθηματικά, τη Γλώσσα, παιχνίδια στρατηγικής και παιχνίδια με κάρτες.

Απευθύνονται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Οι οδηγίες είναι αναλυτικές, και συμπληρώνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πατρόν για ζάρια, πιόνια, κλεψύδρα.

Όπως λέει και η Μαρία Πετκανοπούλου: «Όποιος εκπαιδευτικός τολμήσει να εντάξει το επιτραπέζιο παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία θα εκπλαγεί από τις δυνατότητες που του ανοίγονται τόσο σε σχέση με την επανάληψη και εμπέδωση της ύλης, όσο και με τις άλλες δεξιότητες που θέλουμε να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας όπως η ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, της φαντασίας, της άμιλλας. Αλλά και οι γονείς θα δουν πόσο σημαντικές για όλα τα μέλη της οικογένειας ήταν εκείνες οι ώρες που αφιέρωσαν στο παιχνίδι, μικροί μεγάλοι μαζί!»

Δείτε περισσότερα:      

http://www.kaleidoscope.gr/paizoume.html

διαφήμιση