Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας

Φέτος το φθινόπωρο, το Παιδικό Μουσείο Exploration φτιάχνει βαλίτσες και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε”, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου στην βιβλιοθήκη της πόλης τους.

 

Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα,

όλα αυτά βρίσκονται, σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων.

Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.

Τόμας Καρλάιλ

 

Από την εποχή την βραχογραφιών έως τα σημερινά ψηφιακά eBooks, το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας. Αφηγείται ιστορίες ανθρώπων από το παρελθόν, καταγράφει επιστημονικές ανακαλύψεις, κουβαλά στη ράχη του την ιστορία και τον πολιτισμό, διαδίδει ιδέες και όνειρα. Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Τι ιστορίες συναντάμε μέσα σε αυτό; Πώς μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο;

Το Exploration, με αφορμή τη νέα μουσειοσκευή, προσκαλεί τους επισκέπτες του να ανακαλύψουν την αξία και τη σημασία του βιβλίου ως αντικείμενο στο πέρασμα των αιώνων. Με οδηγό την ίδια την Ιστορία, εξερευνούμε το ρόλο του βιβλίου σε κάθε χρονική περίοδο και πώς επηρέασε τα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας: από την ανακάλυψη του αλφάβητου και του χαρτιού, την εξέλιξη της εικονογράφησης κατά τον Μεσαίωνα, το Διαφωτισμό και την επανάσταση της τυπογραφίας, μέχρι τις πολιτικές αναταραχές των Ναζί, την εξέλιξη των ειδών του Δαρβίνου και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Το Exploration θα ταξιδέψει στις βιβλιοθήκες από τις αρχές του Οκτωβρίου έως και τον Δεκέμβριο.

 

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622