Olympia Creative Ideas Pitching Lab – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Olympia Creative Ideas Pitching Lab

Ξεκινά το 4ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

Το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, μια ενέργεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, θεσπίστηκε με βασικό στόχο την ενίσχυση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για παιδιά και νέους στην Ελλάδα, παραγωγή η οποία βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης.

  1. Να γνωρίσουν καλύτερα οι δημιουργοί τον χώρο του Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, με εισηγήσεις ειδικών και παρακολουθώντας ταινίες,
  2. Να διασαφηνίσουν τις ιδέες τους και να αποκτήσουν εφόδια για την παρουσίασή τους
  3. Να τις παρουσιάσουν σε κοινό επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζητούμενο της όλης ενέργειας είναι εν τέλει να παραχθούν αξιόλογες ταινίες, οι οποίες θα καλύπτουν τα διεθνή κριτήρια των ταινιών για παιδιά και νέους, αποφεύγοντας τις παγίδες των απλοποιήσεων και της κακώς εννοούμενης εμπορικότητας, και θα μπορούν να προωθηθούν στο διεθνές κύκλωμα των φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες δημιουργοί που επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις για το 4o Olympia Creative Ideas Pitching Lab παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό και κατόπιν να υποβάλουν την πρότασή τους σε αυτή την ηλεκτρονική φόρμα.

Προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 15η Οκτωβρίου 2021.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι παρουσιάσεις κρίνονται από κριτικές επιτροπές που θα ορίσουν θεσμικοί φορείς (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑΕ) και δύο προτάσεις βραβεύονται με χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ έκαστη.

Στα δύο βραβευμένα σχέδια το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) καθώς και τον υποτιτλισμό της ταινίας και οι εταιρείες Authorwave και SteFilm προσφέρει δωρεάν post production (color correction, μίξη ήχου stereo, DCP mastering).

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους όρους συμμετοχής και τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος δείτε ΕΔΩ.

 

Με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς κινηματογραφιστές και παραγωγούς για το 4ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, το Φεστιβάλ Ολυμπίας διοργανώνει την Τετάρτη 23 Ιουνίου διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Η Παραγωγή του Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους στην Ελλάδα: προκλήσεις και δυνατότητες»,