«Γερνάω αλλιώς»: Το site που έλειπε από το διαδίκτυο για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

«Γερνάω αλλιώς»: Το site που έλειπε από το διαδίκτυο για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας!

gernao

Γερνάω αλλιώς δε σημαίνει δε γερνάω. Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια. Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Με θεματολογία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • οδηγίες επιβίωσης σε γραφειοκρατικά θέματα, που αφορούν στους ηλικιωμένους (Υπηρεσίες)
  • χρήσιμες πληροφορίες για θέματα υγείας και διατροφής της Τρίτης Ηλικίας (Υγεία)
  • προσεγγίσεις στους ψυχολογικούς κλυδωνισμούς των ηλικιωμένων (Ψυχολογία)
  • ιδέες για δραστηριότητες και χόμπι για μια δημιουργική Τρίτη Ηλικία (Ελεύθερος Χρόνος)
  • μια «γωνιά», για να καταθέτουν αναμνήσεις, σκέψεις και εμπειρίες τους (Με δικά σας λόγια)

το www.gernaoallios.gr ευελπιστεί να αλλάξει τη ματιά των ίδιων των ηλικιωμένων για την Τρίτη Ηλικία καθώς και τη θέση τους ανάμεσά μας.

banner gernao allios

Πίσω από αυτήν την πρωτότυπη ιδέα βρίσκεται η Ελένη Σακελλάρη, μητέρα δύο παιδιών. «Το πρώτο μου «σκίρτημα» για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας το ένιωσα χρόνια πριν, όταν πρωτοεπισκέφτηκα έναν οίκο ευγηρίας στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης της μητέρας μου. Η ίδια, ως μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ασχολήθηκε αποκλειστικά με τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και συχνά μου μετέφερε τις ανάγκες, τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους. Και ήρθε η στιγμή που όλα τα παραπάνω συναντήθηκαν με την εικόνα της ηλικιωμένης, πια, μητέρας μου να «σερφάρει» στο tablet της αναζητώντας άρθρα και ιστοσελίδες, που θα γέμιζαν ευχάριστα και ποιοτικά τις άδειες, από την παρουσία του πατέρα μου, ώρες της. Αυτό ήταν! Το γερνάω αλλιώς μόλις είχε γεννηθεί!»

Το www.gernaoallios.gr εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα άρθρα, τα οποία αναδημοσιεύονται και στη σχετική σελίδα στο facebook.

Photo: Inner child by Viola Ng is licensed under CC BY-ND 2.0/Desaturated from original