Πράκτορες του Πλανήτη: Όλοι μαζί μπορούμε! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πράκτορες του Πλανήτη: Όλοι μαζί μπορούμε!

praktorasoloimazi

  • Το ήξερες ότι όταν ανακυκλώνεις το χαρτί που δε χρειάζεσαι πια, σώζεις δέντρα;
  • Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις έναν μικρό λαχανόκηπο στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου και να βοηθήσεις να σωθεί ο πλανήτης μας;
  • Το ήξερες ότι χρησιμοποιώντας τις δημόσιες συγκοινωνίες ή/και το ποδήλατο γίνεσαι και εσύ ένας Πράκτορας του Πλανήτη;

Ναι, προφανώς και τα ξέρεις, αφού έχεις διαβάσει το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη “Πράκτορες του Πλανήτη”, το οποίο περιλαμβάνει ένα σωρό ιδέες για να τον σώσουμε.  Όμως σου έχω και άλλα νέα. Και αυτά δεν είναι και τόσο καλά. Μοιάζει να μην κάναμε τη χρονιά που πέρασε αρκετά πράγματα για το περιβάλλον και έτσι τώρα είμαστε σε μεγάλο κίνδυνο. Σου το λέω, γιατί διάβασα και το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη “Πράκτορες του Πλανήτη: Η εκδίκηση του Πουφ”. Και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Μεγάλε Πράκτορα (μαμά και μπαμπά): Νομίζω πως το βιβλίο αυτό πρέπει να το διαβάσουν όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου & του Δημοτικού και μαζί με εμάς να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τον κόσμο μας. Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια και υπέροχη εικονογράφηση που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα τα παρακινήσουν να σκεφτούν τον κόσμο γύρω τους. Η συγγραφέας του βιβλίου, Ελένη Ανδρεάδη, είναι η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της οργάνωσης «Οι Πράκτορες του Πλανήτη» και μας μίλησε πέρσι για το πρώτο της βιβλίο και για το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει στα παιδιά. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη συνέντευξή της Ελένης Ανδρεάδη. 

Θα σου αποκαλύψω επίσης πως στο βιβλίο “Πράκτορες του Πλανήτη: Η εκδίκηση του Πουφ” διάβασα πως τα τρία υπερόπλα που διαθέτουμε στην καθημερινή μας ζωή είναι 1. τα δέντρα 2. η υπεύθυνη κατανάλωση 3. το ενεργειακό μας αποτύπωμα. 

praktores pigolampides

“Το μεγάλο μυστικό όμως δεν είναι αυτό! Το πραγματικό μυστικό είναι ότι τον κόσμο δεν τον σώζεις με  τη μία. Τον κόσμο πρέπει να τον σώζουμε κάθε μέρα που ξυπνάμε, ξανά και ξανά! Τον σώζουμε κάθε φορά που σβήνουμε το φως ή τις συσκευές όταν δεν τα χρειαζόμαστε και εξοικονομούμε ενέργεια.. Τον σώζουμε κάθε φορά που διαλέγουμε να πάμε κάπου με το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο, κάθε φορά που διαλέγουμε ένα τοπικό προϊόν αντί για κάποιο που έχει ταξιδέψει από μακριά, ή φυτεύουμε ένα δέντρο, κάθε στιγμή που σκεφτόμαστε μια νέα ιδέα για να αποφεύγουμε να παράγουμε Πουφ και Πιφ και για να ελαφρύνουμε το πάτημά μας στη Γη..” Διοικητής Δ της Περιβαλλοντοπόλ.

Εσύ λοιπόν, μεγάλε αναγνώστη, ρίξε μια ματιά εδώ για να πάρεις ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις για το περιβάλλον και πάτησε εδώ για να συμμετέχεις σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό μαζί με τα παιδιά σου! Δώρο: με τη συμμετοχή σου στον διαγωνισμό θα λάβεις ηλεκτρονικά την πρακτορική ταυτότητα της Περιβαλλοντοπόλ!

 

 

** Οι εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» ως ένα σχολικό εγχειρίδιο οικολογίας, αξιοποιώντας τον σχετικό δωρεάν οδηγό του εκπαιδευτικού.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.