Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την «Anna» στη ΔΕΘ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την «Anna» στη ΔΕΘ

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την «Anna»: Το Πρώτο AI-Avatar Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Ελλάδα – Πρεμιέρα στη ΔΕΘ

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ) με υπερηφάνεια ανακοινώνει την παρουσίαση της «Anna», του πρώτου AI-Αvatar που εκπροσωπεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα. Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση και την επικοινωνία.

Η Anna, ένας χαρακτήρας τεχνητής νοημοσύνης με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει και να μεταδίδει τις αξίες και το πνεύμα της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Με την ικανότητά της να επικοινωνεί άπταιστα στα ελληνικά, η Anna αντικατοπτρίζει τη διαπολιτισμική φιλοσοφία του σχολείου και λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού πολιτισμού.

Βασικά χαρακτηριστικά της Anna:

  • Διαδραστική επικοινωνία με μαθητές, γονείς και το κοινό
  • Παροχή πληροφοριών για το σχολείο, τα προγράμματα σπουδών και τις εκδηλώσεις
  • Υποστήριξη σε διοικητικά θέματα και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

 

Ο Διευθυντής της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Η Anna αντιπροσωπεύει το μέλλον της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Μέσα από τη δημιουργία και την εκπαίδευση ενός μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης και τον συνδυασμό του με ένα avatar σε πραγματικό χρόνο, προσφέρουμε στις μαθήτριες και στους μαθητές μας μια μοναδική εμπειρία μάθησης και επικοινωνίας».

Πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι η Anna θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με την Anna και να βιώσουν ζωντανά τις δυνατότητες αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας.

Στο περίπτερο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η Anna θα μπορεί να:

  • παρέχει πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΓΣΘ
  • απαντά σε ερωτήσεις επισκεπτών σχετικά με τη δίγλωσση εκπαίδευση που προσφέρει η ΓΣΘ

 

Μετά τη ΔΕΘ η Anna θα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου αλλά και στις εγκαταστάσεις της ΓΣΘ, προσφέροντας μια νέα διάσταση στην εκπαιδευτική εμπειρία και την εξυπηρέτηση της σχολικής κοινότητας.

διαφήμιση