Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων

summer

 

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει με επιτυχία και το φετινό καλοκαίρι, για Δέκατη έκτη (16η) συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο πρόγραμμα “Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2015”.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης μας, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, να προσφέρει εργασία σε άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων τους.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά (από το 2003 έως το 2010 γεννημένα) απασχολούνται δημιουργικά, με ειδικούς εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: Θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π.

Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται η καθιερωμένη “Τελετή λήξης” κατά την διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τις εργασίες τους καθώς και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

Η φετινή “Δημιουργική Απασχόληση” θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015. Εφαρμόζεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου – Κυριακής και αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00, στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας:

·          36ο Δημοτικό Σχολείο ( Αγ. Σοφίας 66 )

·          66ο Δημοτικό Σχολείο ( Καπάτου-Γαλανάκη ) Ξηροκρήνη

·          72ο Δημοτικό Σχολείο ( Πόντου 40 ) Κάτω Τούμπα

·          13ο Δημοτικό Σχολείο ( Βαλαγιάννη 1) Κυβέλεια

·          88ο Δημοτικό Σχολείο ( Ζεμπελίου 2 – 4 ) Πάρκο Γαλαξία

·          3ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας ( Ζαΐμη 16 )

·          1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ( Καραϊσκάκη 1α ) για παιδιά με ειδικές ανάγκες ( Α.Μ.Ε.Α.)

Ιδιαίτερα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν ισχύει ο περιορισμός να έχουν εργαζόμενη μητέρα.

Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις (η αίτηση περιλαμβάνει τρία βήματα) για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, από την Τρίτη 02 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015. Η αίτηση συμμετοχής των γονέων φέτος για πρώτη φορά θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις επόμενες ημέρες και θα αποστέλλεται βάσει των οδηγιών που θα αναρτηθούν.

Σε περίπτωση που κάποιοι από τους γονείς αδυνατούν να αποστείλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μπορούν αυτοπροσώπως μέσω των Δημοτικών Κοινοτήτων που ανήκουν, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά.

Μαζί με την αίτηση συμμετοχής πρέπει να υποβάλλονται σε ηλεκτρονικό αρχείο βεβαίωση εργασίας της μητέρας(δεν απαιτείται για πολύτεκνες/μονογονεϊκές οικογένειες), πρωτότυπο ή αντίγραφο αποδεικτικού μηνιαίων αποδοχών ή πρόσφατων ενσήμων της μητέρας, καθώς και φωτοαντίγραφο από το βιβλιάριο υγείας του μαθητή – τριας (η πρώτη σελίδα με τα στοιχεία και το έτος γέννησης του μαθητή – τριας, και η σελίδα με τα εμβόλια), στις παρακάτω διευθύνσεις:

Α΄ Δημ. Κοινότητα: Πρ. Κορομηλά 36, τηλ. 2310 268 782

Β΄ Δημ. Κοινότητα: Μοναστηρίου 93, τηλ. 2310 519 250, 2310 527 856

Γ΄ Δημ. Κοινότητα: Ακροπόλεως 6, τηλ. 2310 217 793

Δ΄ Δημ. Κοινότητα: Κλεάνθους 72, τηλ. 2310 915 001

Ε΄ Δημ. Κοινότητα: Β. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου, τηλ. 2310 425530-2

Δημ. Ενότητα Τριανδρίας: Ελευθερίας 24 Τριανδρία, τηλ. 2313 305441

Προσοχή:

Οι πολύτεκνες, οι μητέρες με παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) και οι μονογονεϊκές οικογένειες,  δεν υποβάλλουν βεβαίωση εργασίας, παρά μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για τη συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα παρακαλώ πατήστε εδώ.
Το πρόγραμμα λειτουργεί σε Google Chrome έκδοση 43 ή Opera έκδοση 29 ή νεότερες.
Για τις λεπτομέριες και οδηγίες λειτουργείας του προγράμματος παρακαλώ πατήστε εδώ.
διαφήμιση