What I See in Art is…Mindmasters: Γνωρίζουμε την αγγλική γλώσσα μέσα από την τέχνη – Πυγολαμπίδες
Skip to content

What I See in Art is…Mindmasters: Γνωρίζουμε την αγγλική γλώσσα μέσα από την τέχνη

Για παιδιά 6-9 ετών με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στα αγγλικά

 

Οι ξένες γλώσσες όπως και η τέχνη χρειάζεται να είναι βίωμα για να έχουν νόημα. Μια τέτοια εμπειρία έχει σχεδιάσει το Mindmasters για εμάς, παρέα με τη Στεφανία Τσακιράκη, Museum Art Therapist, στην οποία μάλιστα θα συνδεθούν οι δύο αυτοί κόσμοι.

Η Στεφανία ασχολείται με την τέχνη ως μέσο θεραπείας και ψυχική ευεξίας. Τι έχει άραγε η τέχνη να προσφέρει στη διαδικασία μάθησης μιας ξένης γλώσσας; Την απάντηση θα την μάθετε στην εκδήλωση “What I See in Art is…Mindmasters” μέσα από τι άλλο; Το βίωμα φυσικά.

Καθώς η Στεφανία είναι κάτοικος Παρισιού, θέλησε να μας υποδεχθεί στην πόλη του Φωτός μέσα από έναν καλοκαιρινό πίνακα έκπληξη που διάλεξε για την συνάντησή μας. Με αφορμή αυτό το έργο, θα ταξιδέψουμε, θα συζητήσουμε σε ελληνικά και αγγλικά, θα παίξουμε, θα ζωγραφίσουμε, ίσως μάθουμε και κάποιες καινούργιες λέξεις, αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός μας.

Στις πολύχρωμες συναντήσεις του Mindmasters στόχος είναι πάνω απ’ όλα η χαλάρωση μικρών και μεγάλων, καθώς επίσης και η δημιουργικότητα του παιδικού νου στη γλώσσα την οποία ενθαρρύνεται να μάθει.

Σημαντικό μέρος αυτών των συναντήσεων αποτελεί η συνέργεια γονέων και παιδιών. Εδώ, δεν θέλουμε να βοηθήσετε ή να διαβάσετε το παιδί σας. Σας προτείνουμε απλώς να χαλαρώσετε παρέα, ταξιδεύοντας στον κόσμο της τέχνης, παίζοντας, δημιουργώντας, γελώντας ΜΑΖΙ.

Και καθώς το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει, και θα γεμίσουν τα μάτια μας με εικόνες σαν ζωγραφιά, η Στεφανία θα μας δώσει ιδέες για το πώς να κοιτάμε τον κόσμο γύρω μας με άλλα μάτια κι έτσι να απολαμβάνουμε περισσότερο τις στιγμές μας.

 

 

Λίγα λόγια για τη Στεφανία Τσακιράκη:

Η Στεφανία είναι λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου. Συνδυάζοντας αυτά που τη συγκινούν αναζήτησε στο Παρίσι την Art Therapy. Εκεί εξειδικεύτηκε στην τέχνη των μουσείων (Museum Art Therapy) από τη μια αλλά και τα βιβλία (Book Therapy) από την άλλη, ως θεραπευτικά μέσα.

Αν βρεθείτε μαζί σε κάποιο μουσείο ή βιβλιοπωλείο, δε θα σε ξεναγήσει ούτε θα σου δείξει. Θα περπατήσει δίπλα σου, βοηθώντας σε να δεις με τα μάτια της καρδιάς σου. Δε θα σου πει τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά θα σε διευκολύνει στην καλλιέργεια ενός διαλόγου με τα έργα που σε έλκουν, για να ακούσεις τι θέλει να πει σε εσένα το εκάστοτε δημιούργημα.

Μέσα από online ατομικές συνεδρίες ή ομαδικές συναντήσεις, μοιράζεται την αγάπη και τα εργαλεία της, με σκοπό την άνθιση μιας  προσωπικής  και  θεραπευτικής σχέσης ανάμεσα στο άτομο και την τέχνη ή την ανάγνωση.

Επίσης τα τελευταία δυο χρόνια, ταξίδεψε σε 22 μουσεία της Ευρώπης για τη δημιουργία του πρώτου της βιβλίου, που υμνεί τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του πρώτα και με την τέχνη έπειτα.

 

Website: https://www.whatiseeinart.com/

Facebook: www.facebook.com/whatiseeinart

Instagram: https://www.instagram.com/stefania_whatiseeinart/

 

 

Λίγα Λόγια για το Mindmasters – Foreign Languages:

Πίσω από το Mindmasters θα βρείτε τη Μαρία Δαμιανού, η οποία δημιούργησε πριν δύο χρόνια έναν ιδιαίτερο χώρο μάθησης, έπειτα από πολυετή διδακτική εμπειρία, με σκοπό να εμπνεύσει τους μαθητές της να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, να αγαπήσουν τη διαδικασία της μάθησης και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους!

Αναλογιζόμενοι τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην εκπαίδευση, και μένοντας πιστοί στο όραμα τους, προωθούν από τη νέα χρονιά ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα περιέχει σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας και διδασκαλίας όπως υβριδική τάξη (μαθήματα εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης), διδασκαλία της ξένης γλώσσας μέσα από την τέχνη και την σωματική άσκηση χωρίς να παραβλέπει την ανάγκη των παιδιών για παραμύθι, παιχνίδι και ουσιαστική επικοινωνία.

Για το καλοκαίρι ετοιμάζουν επίσης ένα άκρως πρωτότυπο και διασκεδαστικό Summer Reading Club για παιδιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, το μόνο που χρειάζεται είναι η αγάπη για το διάβασμα!

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο για τη Λέσχη Ανάγνωσης όσο και για τα υβριδικά παιδικά τμήματα αγγλικών της νέας σχολικής χρονιάς μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνο 6947 005122 &2315 319009 ή στο info@mindmasters.edu.gr. 

 

Website: mindmasters.edu.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Mindmasters.Edu.Evosmos

Instagram: https://www.instagram.com/mindmasters.edu.gr/

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερομηνία & Ώρα: Δευτέρα 31/05/2021 στις 19:00

Διάρκεια: 45’

Ηλικίες: 6-9 ετών

Συμμετοχή: Δωρεάν

Υλικά που θα χρειαστείτε: Χαρτιά ζωγραφικής, μαρκαδόρους ή/και τέμπερες, μπατονέτες

Απαραίτητη η κράτηση θέσης ΕΔΩ 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

minDMasters

Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Ακαδημία Ρομποτικής

Υποσμηναγού Τσαλή 3 & 25ης Μαρτίου 48, Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2315319009, 6947005122

Email: info@mindmasters.edu.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Ωράριο λειτουργίας γραμματείας: 17.00 - 20.00 & πρωί κατόπιν ραντεβού
Ωράριο μαθημάτων: 10.00 - 14.30 & 15.00 - 22.00
Διαθέτει εξωτερική αυλή

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.