Τα Βιβλία κάνουν καλό στα μωρά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Τα Βιβλία κάνουν καλό στα μωρά

 

Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ διοργανώνει την Τετάρτη 28/02 στις 18:00 την παρουσίαση του βιβλίου ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΜΩΡΑ  της  Marie Bonnafe, σε επιμέλεια – μετάφραση του Γρηγόρη Αμπατζόγλου Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής και Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης «Ζεστή Αγκαλιά».

Μέσα από την παρουσίαση θα αναδειχθεί η σημαντική σχέση των μωρών με τα βιβλία και της ευχαρίστησης που αντλούν μέσα από αυτά. Επιπλέον θα αναλυθεί η ανάγκη του μωρού για παιχνίδια με τη φαντασία του χωρίς τα οποία δεν θα κατακτούσε τη γλώσσα ούτε τον πλούτο της ζωής του πνεύματος. Ενάντια στο ρεύμα της καταναγκαστικής «σχολικού τύπου» εκμάθησης η συγγραφέας υποστηρίζει  τη «δωρεάν» ανάγνωση χωρίς συγκεκριμένο παιδαγωγικό στόχο, την ανάγνωση απλά και μόνο για την ευχαρίστηση που προσφέρει  καθώς αυτή είναι η καλύτερη προϋπόθεση για την πρόσβαση στον γραπτό λόγο. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η κ. Χριστίνα Χατζηδημητρίου, Κλινική Ψυχολόγος και η κ.Ευτέρπη Κολαρά, Λογοθεραπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγός ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ.Μ Φαϊτακης Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής ΕΣΥ, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα.

 

Για τη ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ιδρύθηκε το 1921 με σκοπό την προστασία του παιδιού και της υγείας του και μέσω των παιδικών εξοχών και της παιδιατρικής της κλινικής πρόσφερε επί μισό αιώνα  πολύτιμες υπηρεσίες σε εκατοντάδες παιδιά της Β.Ελλάδος.  Σήμερα η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ λειτουργεί 2 παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τα σύγχρονα ψυχοπαιδαγωγικά δεδομένα της προσχολικής ηλικίας, με απώτερο στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού ενώ παράλληλα συνεχίζει να προσφέρει κοινωνικό έργο.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα: 18.00

Τόπος διεξαγωγής: ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, Εθνικής Αμύνης 17 (4ος όροφος)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες:  Ελένη Στρατάκη Serafini, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων (elenstrataki.serafini@gmail.com |  κιν.6937 011 021)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.