Η Θεσσαλονίκη και το αυτοκίνητο: μια ιστορία αγάπης, τρέλας και μίσους – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Θεσσαλονίκη και το αυτοκίνητο: μια ιστορία αγάπης, τρέλας και μίσους

Περιπατητική ξενάγηση

 

Η dot2dot επιστρέφει στους δρόμους για τις γνωστές της βόλτες, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται και βάζει μπρος με μια εξαιρετική δράση!

H dot2dot σε συνεργασία με τη Drastic ερεύνησαν, σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν μια ιδιαίτερη περιπατητική ξενάγηση με θέμα την ιστορία του αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη. Η ξενάγηση αυτή είναι μια πρωτοβουλία της Drastic στα πλαίσια της Δραστικής Εκστρατείας Συνειδητοποίησης #φίλεΟδηγέ & #φίληΟδηγέ και έχει την υποστήριξη του Start – Create Cultural Change.

 

Το πρώτο αυτοκίνητο φτάνει στη Θεσσαλονίκη και διασχίζει τους δρόμους της, προκαλώντας έκπληξη σε κάθε κάτοικό της. Πότε εμφανίστηκε και ποιοι ήταν οι πρώτοι ιδιοκτήτες; Διαφημίσεις και καταστήματα περιγράφουν τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα που προσέφεραν στους εν δυνάμει ιδιοκτήτες τους! Τα ταξίδια ξεκινούν και η ζωή αλλάζει! Μέσα στις δεκαετίες τα λιγοστά πρώτα αυτοκίνητα, τελειοποιήθηκαν και άρχισαν να κατακλύζουν τη πόλη, αποτυπώνοντας αυτή την ιδιαίτερη σχέση «αγάπης – μίσους». Μια πρωτότυπη περιπατητική ξενάγηση αποκαλύπτει την ιδιαίτερη αυτή ιστορία των τροχών στους δρόμους της πόλης και τη σχέση τους με τους ανθρώπους, από το χθες στο σήμερα!

 

 

Λίγα λόγια για την dot2dot

H κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση dot2dot γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2013 και δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Τα μέλη της, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητές τους (αρχαιολόγοι, ξεναγοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί διαχειριστές, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α.) σχεδιάζουν και υλοποιούν θεματικές διαδρομές και εναλλακτικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης αυτής πόλης, η προώθηση του δημιουργικού δυναμικού της μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών, η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών και η δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης.

w: www.dot2dot.gr || fb: dot2dot.thess || ig:  dot2dot.skg

 

Λίγα λόγια για την Drastic

H Drastic είναι μια Κοιν.Σ.Επ. παραγωγής “disruptive”  υλικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πειραματίζεται με οπτικοακουστικά́ μέσα και νέες τεχνολογίες, δημιουργεί ανατρεπτικές εκστρατείες που θίγουν κοινωνικά́, περιβαλλοντικά́ και πολιτιστικά́ θέματα και επιχειρεί να τους δώσει μια πιο δραστική και μια πιο αποτελεσματική ορατότητα. Εμπλέκει ανθρώπους, online video, εμπειρίες ενσυναίσθησης και εικονικής πραγματικότητας με σκοπό να αλληλεπιδράσει πρωτόγνωρα με το κοινό της και να δημιουργήσει μια αναπάντεχη συναισθηματική εμπειρία.

w: www.drastic.gr || fb: drastic.gr || ig: drastic.gr

 

Λίγα λόγια για το ¨¨”Start – Create Cultural Change”

Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή́ Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

w: www.startgreece.net || fb: startgreece || ig: startgreece

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερομηνία & Ώρα

Σάββατο 6 Ιουνίου στις 11:00 & 18:00

Κυριακή 7 Ιουνίου στις 11:00

Διάρκεια ξενάγησης: 2,5 ώρες

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε κάθε ξενάγηση: 15 άτομα

Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι δωρεάν.

Δηλώσεις Συμμετοχών

Facebook event

Πληροφορίες: talk@drastic.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.