Συζητώντας με παιδιά και εφήβους για τις σχέσεις και το σεξ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Συζητώντας με παιδιά και εφήβους για τις σχέσεις και το σεξ

Νέο webinar KinderDocs για ενήλικο κοινό,  Σάββατο 10 Απριλίου, 11.00 – 13.00

 

Πώς χειριζόμαστε το θέμα “σεξ” όταν μιλάμε με παιδιά; Πού βρίσκεται, με λίγα λόγια, η σεξουαλική αγωγή στην επικοινωνία με τα παιδιά ή τους μαθητές μας;

Κι αν η απάντηση είναι «δεν ξέρω» ή «χμμμ;», από πού παίρνουν τα παιδιά και οι έφηβοι απαντήσεις στα ερωτήματά τους;

Online εργαστήριο με την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα, που περιλαμβάνει προβολή της ταινίας Foreplay της Anne van Campenhout (Ολλανδία 2019, ελληνικοί υπότιτλοι, κατάλληλο από 12+).

Η ταινία  στην οποία πρωταγωνιστούν παιδιά και έφηβοι από 12 – 14 ετών, μας δίνει την ευκαιρία σε 16 λεπτά να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς γίνεται το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε πέντε διαφορετικά σχολεία στην Ολλανδία. Βλέπουμε τις αντιδράσεις των μαθητών ενώ παρακολουθούν, και στη συνέχεια τη συζήτησή τους με τη σκηνοθέτιδα.

Δείτε το τρέιλερ ΕΔΩ.

 

Έξτρα υλικό: Δείτε τη συνέντευξη της σκηνοθέτιδας Anne van Campenhout στη Δήμητρα Κουζή (στα αγγλικά.

“Το σχολείο μπορεί να μιλήσει για θέματα που καίνε; Μπορεί, και σε ποιο βαθμό, να εισαγάγει ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και να το κάνει με σύνεση, γνώση και επιστημονικότητα; Πέντε σχολεία της Ολλανδίας διδάσκουν τη σεξουαλική αγωγή. Παρακολουθούμε σε αυτό το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ αντιδράσεις των παιδιών, σιωπηρές συζητήσεις εντός και εκτός τάξης για θέματα όπως η σεξουαλική πράξη, η ανατομία, σύγχρονα φαινόμενα όπως το sexting, προφυλάξεις, η πρώτη φορά. Αυτό το ντοκιμαντέρ ανοίγει έναν κύκλο συζήτησης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εφήβους για το πόσο σημαντική είναι, και πόση γνώση και υπευθυνότητα χρειάζεται, η επαφή με το σώμα μας και τον άλλον. Θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως προπομπός εγκαινίασης ενός τέτοιου μαθήματος και στα ελληνικά σχολεία. Γιατί όταν μιλάμε για σεξουαλικότητα, δεν αναφερόμαστε μόνον στην πράξη, αλλά σε ολόκληρη την ανθρώπινη φύση.”
Μαριαλένα Σπυροπούλου

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ώρα: 11.00 – 13.00

Για εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και όσους ζουν ή εργάζονται με παιδιά στην εφηβεία

Online στο  zoom

Κόστος Συμμετοχής: μαζί με σημειώσεις 40 ευρώ

Κρατήσεις – Επικοινωνία: ΕΔΩ

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.