Συνάντηση με τον Yuval Zommer για την Παγκόσμια Ημέρα Γης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Συνάντηση με τον Yuval Zommer για την Παγκόσμια Ημέρα Γης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης το Public, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue και το online περιοδικό για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού σας προσκαλούν την Πέμπτη 22/4 στις 19:00 σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα θαλάσσια πλάσματα και την προστασία τους.

Θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας και εικονογράφος Yuval Zommer, εμπνευστής της αγαπημένης σειράς των Μεγάλων Βιβλίων, η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια της All For Blue, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και ιδρύτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη ΑλεπούΖωή Κοσκινίδου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live μέσα από τις  σελίδες Facebook & YouTube του Public και απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Στο τέλος της παρουσίασης ο Yuval Zommer θα δείξει στα παιδιά πώς να ζωγραφίζουν ένα θαλάσσιο πλάσμα (απαραίτητα υλικά: χαρτί, μαρκαδόροι ή ξυλομπογιές της επιλογής σας).

Λίγα λόγια για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue:

Η θάλασσα έχει ανάγκη από συμμάχους, είστε μαζί μας;

Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική ελληνική οργάνωση με διεθνείς δράσεις αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τους τρόπους αποφυγής τους.

Αν και συστήθηκε νομικά το 2017, τα μέλη της ομάδας All For Blue δίνουν το παρόν εδώ και πάνω από 10 χρόνια σε πολυάριθμες δράσεις που αφορούν τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο, συμμετέχοντας και προσφέροντας ενεργά σε αυτές.

 

Η All For Blue παρέχει εκπαιδευτικό και βιωματικό υπόβαθρο σε παιδιά και νέους, καλλιεργώντας οικολογική συνείδηση και συμβάλλοντας στο “χτίσιμο” μιας νέας γενιάς με περιβαλλοντική ευαισθησία και συμπεριφορά.
Η προσέγγιση που υιοθετεί η All For Blue συνάδει με τους βασικούς στόχους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, οι οποία απαιτεί εκπαίδευση τόσο γύρω από το περιβάλλον, όσο και εκπαίδευση από και μέσα στο περιβάλλον.

 

Τόσο μέσα από θεωρητική προσέγγιση αλλά και από βιωματικές δράσεις επιδιώκει την απόκτηση γνώσεων, τη διαμόρφωση στάσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενεργό συμμετοχή των ατόμων ή ομάδων στη κατεύθυνση επίλυσης των ποικίλων περιβαλλοντικών προβλημάτων.Δράσεις της All For Blue:

 • 220+ τόνους απορριμμάτων έχουν βγάλει στους υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς από τις δράσεις τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • 55.000+ μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος
Περίεργα αντικείμενα που έχουν ανασύρει από τους βυθούς:
 • Μηχανάκια
 • Πλυντήρια ρούχων
 • Χριστουγεννιάτικο δέντρο
 • Καναπέ
 • Σιδερώστρα
 • Βραστήρα
 • Σόμπα
 • Καρότσι σουπερμάρκετ
 • Ψησταριά
Διαβάστε τον απολογισμό των δράσεων της οργάνωσης εδώ. Mπορείτε να συνεισφέρετε στο έργο της οργάνωσης Αll for blue αγοράζοντας ένα από τα προϊόντα τους.

Είπαν για τη σειρά των Μεγάλων Βιβλίων:

«Ένα λαμπρό παράδειγμα μη λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά»
Playing by the Book

 

«Μια αναζωογονητική βουτιά στα θαύματα του κόσμου μας»
Kirkus Reviews

«Αξίζει τον κόπο να γνωρίσουν οι λάτρεις των ζώων αυτήν την όμορφη, καλαίσθητη εγκυκλοπαίδεια.»
Κατερίνα Χατζηανδρέου, elniplex.com

 

«Οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στις σελίδες του καταφέρνουν να είναι ταυτόχρονα κατανοητές, περιεκτικές και αναλυτικές. Πώς γίνεται αυτό; Ρωτήστε τον Zommer, που το κατάφερε συνδυάζοντας κείμενο και εικόνα και έτσι δημιούργησε αυτό το best-seller.»
-Πελιώ Παπαδιά, talcmag.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Πέμπτη 22/4 στις 19:00

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live μέσα από τις  σελίδες Facebook & YouTube του Public και απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

Δωρεάν Συμμετοχή – Παρακολούθηση

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.