Η Σολομώντεια λύση – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Σολομώντεια λύση

Bασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ουμ.Χ.αιώνα, ‘’Ο κύκλος με τη κιμωλία’’ απ’ όπου εμπνεύστηκε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ  το ομώνυμο αριστούργημά του.

Ένα από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα παγκοσμίως έργα, που το θέμα του είναι γνωστό και από την Παλαιά Διαθήκη, παρουσιάζεται φέτος στο Θέατρο Αυλαία, διασκευασμένο για παιδιά από τον Γιάννη Καλατζόπουλο.

Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπερτολ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό και ξεχασμένο Κινέζικο έργο  και το έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος με την δική του διασκευή φέρνει στην εποχή μας όλα τα διδάγματα αυτού του πανάρχαιου μύθου, απευθυνόμενος στα σημερινά παιδιά αλλά και στους γονείς τους .

Υπόθεση: Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές εγκαταλείπει το μωρό της που διώκεται κι αυτό. Η υπηρέτριά της αποφασίζει να το σώσει και το μεγαλώνει με πολλές δυσκολίες.Ανάμεσα σ’ εκείνη και στο παιδί  αναπτύσσεται μια σχέση αληθινής αγάπης.Όταν μετά από καιρό το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιουσίας, εμφανίζεται η βασίλισσα και το διεκδικεί.  Ο ιδιόρρυθμος  δικαστής Αζτάκθα δώσει μια λύση παρόμοια μ’ εκείνη του σοφού Σολομώντα : Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο «μητέρες» να το τραβήξουν, πιάνοντάς το από το ένα χέρι η καθεμιά! Με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί ποια το αγαπάει πραγματικά και άρα δικαιούται να το έχει υπό την κηδεμονία της.

«Η Σολομώντεια Λύση»  είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη,στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για  μικρούς  και μεγάλους, για παιδιά κάθε ηλικίας. Μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, μουσική,τραγούδι και χορό, θα μας προτείνει, σ’ αυτή  τη δύσκολη εποχή, την αληθινή  αγάπη, την ανιδιοτέλεια και τη δικαιοσύνη. Τα μόνα αντίδοτα στη βία,τον ατομικισμό και τη λατρεία του κέρδους.

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία:Γιάννης Καλατζόπουλος , Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Σκηνικά:ΒίκηΒουρνιά(DreamWorkers), Κοστούμια:modasystem

Ηθοποιοί:Χρήστος Γκουτσίδης, Δημήτρης Δάγκαλης, Αναστασία Θεοδώρου,Ελένη Χρυσομάλλη

Φιλική συμμετοχή: Βαλάντης Γαργάνης, Χριστόφορος  Χριστοφορίδης

Χρήσιμες πληροφορίες

Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου  και κάθε Σάββατο

Ώρα: 17.00

Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο (παιδικό, πολυτέκνων, φοιτητικό, άνω των 65)

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Τηλεφωνο επικοινωνίας: 2310237700

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Θέατρο Αυλαία

Πλατεία ΧΑΝΘ, 54621, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 230013

Email: info@avlaiatheatre.gr

Links: Website, Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.