Το πρόβλημα της βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού. – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το πρόβλημα της βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Τα φαινόμενα της βίας, του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της παρενόχλησης αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα της κοινωνίας μας το οποίο επηρεάζει όχι μόνο το παιδί και το οδηγεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για το ίδιο, αλλά συμβάλλει στην δυσλειτουργία του στενού και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, όπου αυτό δραστηριοποιείται.

Στο παρόν σεμινάριο, θα διαχωρίσουμε τους διάφορους τύπους της βίας, θα εξετάσουμε πώς αυτές εκδηλώνονται στο χώρο του σχολείου και συμμετοχικά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε δημιουργικές λύσεις σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Εφόσον δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τη βία, τι καλύτερο από το να δημιουργήσουμε τρόπους να αμβλύνουμε τις συνέπειές και γιατί όχι να τροποποιήσουμε συμπεριφορές.

 

Εισηγητής: Βαγγέλης Τασιόπουλος, Ειδικός Παιδαγωγός, Συγγραφέας

 

Οργάνωση-Επικοινωνία: smARTcommunications,

www.smartcommunications.gr,  info@smartcommunications.gr

Κορτέσσα Σιώτη, 6972123484- Ισμήνη Τσελεκίδου, 6943827919

 

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Βαγγέλης Τασιόπουλος,σπούδασε Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή και Ελληνικό Πολιτισμό. Ασχολείται με ανάπηρα παιδιά και τα τελευταία χρόνια διδάσκει ανάγνωση και γραφή της ποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική γραφή» στο ΑΠΘ. Έγραψε και δημοσίευσε ποιήματα, δοκίμια, μελέτες, επιστημονικά άρθρα,
καθώς και βιβλία για παιδιά. Ποιήματα και άλλα κείμενά του μεταφράστηκαν στα Αγγλικά, Γαλλικά, Σλαβομακεδονικά, Ιταλικά και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συνεργάζεται συστηματικά με λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά, δημοσιεύοντας ποιήματα, κριτικές και άρθρα. Επίσης έχει μεταφράσει περισσότερα από τριάντα βιβλία για παιδιά.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα: 11.00 – 15.30

Διάρκεια: 4,5 ώρες

Κόστος Συμμετοχής: 35 ευρώ (ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Φοιτητές:15€)

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους,  ψυχολόγους, νοσηλευτές ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων, γονείς.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Μανόλη Ανδρόνικου 6, 54621, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313 310201

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.