Οι πιο διάσημες βούλες στον κόσμο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οι πιο διάσημες βούλες στον κόσμο

Online εκδήλωση για παιδιά

 

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Μέλισσα προσκαλούν τους μικρούς φίλους να ανακαλύψουν τις πιο διάσημες βούλες του κόσμου σε διαδικτυακή εκδήλωση με την σχεδιάστρια και εμψυχώτρια Άννα-Μαρία Βλάσση και την επιμελήτρια Αναστασία Καραστάθη.

 

Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και πραγματοποιείται online μέσω Zoom την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, στις 12:00. H πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

 

Πώς το όνειρο γίνεται πραγματικότητα; Πώς με βούλες και καθρέφτες μπορούμε να συναντήσουμε την Τέχνη και να ταξιδέψουμε στο άπειρο;

Με βοηθό το έργο της πιο δημοφιλούς σύγχρονης εικαστικού της pop-art Γιαγιόι Κουσάμα και το βιβλίο της «Από εδώ μέχρι το άπειρο» (εκδ. Μέλισσα-ΜοΜΑ), ταξιδεύουμε στις παγόδες της Ιαπωνίας και στο Empire State Building, σταματάμε σε μία βιτρίνα του οίκου «Louis Vuitton» ψάχνοντας γοβάκια και δημιουργούμε μικροί-μεγάλοι, με έμπνευση τη Γιαγιόι Κουσάμα.

 

Όχημα για το ταξίδι αυτό η αφήγηση της Αναστασίας Καραστάθη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Βάλτε (προαιρετικά) στην «αποσκευή» σας 2 καθρεφτάκια, 1 κολοκύθα, χαρτιά, χρωματιστά μολύβια και κόλλα ρευστή!

 

Λίγα λόγια για τους συντονιστές της εκδήλωσης

Άννα-Μαρία Βλάσση είναι σχεδιάστρια και εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία και Μarketing Management. Δημιούργησε την εκπαιδευτική ομάδα «Βιβλιοδιαπλάσεις», συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο «Μέλισσα» και είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και προγραμμάτων στον Οργανισμό Ανάδειξης Πολιτισμού «Opus».

Η Αναστασία Καραστάθη είναι μεταφράστρια, διορθώτρια και επιμελήτρια.  Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε Μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Μεταφράζει από Αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ώρα: 12.00

για παιδιά δημοτικού

Online μέσω Zoom

Συμμετοχή Eλεύθερη με προεγγραφές ΕΔΩ.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.grwww.hau.gr/culture

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.