Παραμυθοαφήγηση στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παραμυθοαφήγηση στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου

 

Μια μουσική παραμυθο-περιπέτεια στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου με την Ecoroutes!

Η Ecoroutes ξεκινά τις ανοιξιάτικες δράσεις της για φέτος, την Κυριακή 27 Μαρτίου, με μία μουσική παραμυθο-περιπέτεια στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου! Μικροί και μεγάλοι, αγαπάμε πολύ τη μουσική, αλλά και τα παραμύθια, και ήρθε η στιγμή να τα απολαύσουμε στη φύση. Η αφηγήτρια παραμυθιών Σουλτάνα Ξένου και η μουσικοπαιδαγωγός Αντωνία Μυριαγκού από το Μουσικό Κουκί θα πάρουν τα παιδιά «από το χέρι» και θα τα οδηγήσουν σε έναν περίπατο στη φύση της προστατευόμενης περιοχής Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου με συντροφιά νότες και λέξεις, αλλά και τα πουλιά και τα ζώα της περιοχής: τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο, τις πριγκίπισσες αβοκέτες, αλλά και τους αξιολάτρευτους μικρούς λαγόγυρους.

Με τη βοήθεια της  αφήγησης και της φαντασίας θα επισκεφθούν το παλάτι του βασιλιά που έψαχνε τη νοστιμάδα στην ζωή του, μα δεν ήξερε πώς να τη βρει, στο παραδοσιακό παραμύθι της «βασιλοπούλας μαγείρισσας». Στη συνέχεια, οι μικροί φίλοι θα δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό έργο με υλικά που θα συλλέξουν από την φύση της περιοχής και φυσικά με το αλάτι του παραμυθιού!

Όσο τα παιδιά θα δημιουργούν… οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν και να κάνουν παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπιο στον Κόκκινο Δρόμο, σε μία ξενάγηση με την Ecoroutes!

 

Λίγα λόγια για το Μουσικό Κουκί

Το Μουσικό Κουκί είναι ένα μουσικοπαιδαγωγικό σχήμα που συνδυάζει τη μουσική και την αφήγηση παραμυθιού με τα μουσικοκινητικά παιχνίδια τις εικαστικές κατασκευές. Στόχοι της κάθε δράσης που υλοποιεί είναι τόσο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά μέσω της μουσικής και των παραδοσιακών παραμυθιών, όσο και να τους δώσει την ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικά κάθε φορά υλικά και να συνθέσουν το δικό τους έργο τέχνης!

Οι δράσεις της  Ecoroutes σε συνεργασία με το Μουσικό Κουτί θα συνεχιστούν τον Απρίλιο και τον Μάιο με νέα προγράμματα στο δάσος.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Διάρκεια: δύο ώρες

απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (6 – 12 ετών)

Kόστος συμμετοχής:10 ευρώ για το κάθε παιδί, ενώ η ξενάγηση & ορνιθοπαρατήρηση για τους ενήλικες προσφέρεται δωρεάν

Σημείο Συνάντησης: Κυριακή 27/03, στις 11.00, στο πάρκινγκ του Πάρκου Κερκύρας στο Καλοχώρι, στην αρχή του Κόκκινου Δρόμου σημείο συνάντησης

Οι δράση πραγματοποιείται με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για προστασία από την COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: ΕΔΩ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6974896714

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.