Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές: Θα έστελνες τον Μπάτμαν στο ’21; – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές: Θα έστελνες τον Μπάτμαν στο ’21;

…Παρατήρησε προσεχτικά, άκου και έπειτα μοιράσου τις ιδέες και τις σκέψεις σου, ενώ εξερευνάς τις εκθέσεις «Λεωνίδας-Ναπολέων-Μπότσαρης. Η γλώσσα των συμβόλων» & «Το ’21 των Συλλεκτών»….

Κατά τη διάρκεια του οικογενειακού μουσείο-εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά ηλικίας 8 έως 13 ετών αλλά και οι συνοδοί τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης μέσα από προσεχτικά επιλεγμένες δραστηριότητες που προϋποθέτουν και ενισχύουν τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη όλων των μελών της οικογένειας και της ομάδας. Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο “family time” οι οικογένειες θα εξερευνήσουν μαζί την ιστορία της ελληνικής επανάστασης, θα γνωρίσουν τους ήρωές της και θα μεταφερθούν ως άλλοι ταξιδιώτες του χρόνου στο μακρινό 1821, μέσα από τις νέες εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στο Τελλόγλειο.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τους ήρωες της επανάστασης, θα συζητήσουν για την αγωνιστική και διπλωματική τους δράση και θα παρατηρήσουν διάφορα πορτραίτα τους φιλοτεχνημένα από διάφορους ευρωπαίους καλλιτέχνες του 18ου και 19ου αιώνα.

Στη συνέχεια, στο μικρής διάρκειας εικαστικό εργαστήριο, τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί τους θα κληθούν να σκεφτούν τους δικούς τους ήρωες, να αναλογιστούν τα χαρακτηριστικά ενός ήρωα και να δημιουργήσουν τα δικά τους κόμικς, συνδυάζοντας νέους και παλιούς ήρωες.

Εσείς λοιπόν, θα στέλνατε τον Μπάτμαν στο 1821;

Κι αν ναι πως θα βοηθούσε στον αγώνα…;

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ώρα: 16.00

για παιδιά 8 έως 13 ετών με συνοδούς

Κόστος Συμμετοχής: 5 ευρώ

Δεδομένων των συνθηκών για την αντιμετώπιση του Covid-19 και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 991610

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.