Σι Λόντε – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σι Λόντε

Online εκδήλωση για παιδιά

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Διόπτρα προσκαλούν τους μικρούς φίλους σε διαδικτυακή εκδήλωση γεμάτη μουσική με τον συγγραφέα και ειδικό μουσικό παιδαγωγό Μίλτο Πιστώφ και την ηρωίδα του Σι Λόντε.

 

Το βιβλίο «Σι Λόντε – Το Κορίτσι Που Βρήκε Την Μουσική» αφηγείται την περιπέτεια ενός μικρού αλλά πολύ θαρραλέου κοριτσιού μιας αφρικάνικής φυλής. Μας μεταφέρει σε ένα χωριό πολύ διαφορετικό απ’ όσα γνωρίζουμε, εστιάζοντας στην μοναδική πολιτισμική ιδιοτυπία του, την ακατάπαυστη σύνδεση με τον ρυθμό και την μουσική, δηλαδή τη χαρά της ζωής.

 

Ο Μίλτος Πιστώφ με το παραμύθι του αυτό – υποψήφιο στα βραβεία παιδικού βιβλίου του ΙΒΒΥ- σας προσκαλεί να γνωρίσετε τη Σι Λόντε μέσα από μια μουσική γιορτή γεμάτη τραγούδι, χoρό, ρυθμό και βιωματικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

 

Ο Μίλτος Πιστώφ γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κοινωνιολογία και μουσική  και δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής μουσικής εδώ και 20 χρόνια. Έχει μαθητεύσει και συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς-παιδαγωγούς (Sandy Silva, Keith Terry, Victor Wooten) απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην δημιουργική μάθηση (creative learning) εστιάζοντας στο body percussion. Αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι το Spirit Of Rhythm, ένα διαδραστικό μουσικοκινητικό παιχνίδι που συνδυάζει τον ρυθμό με την ψυχολογία. Η τελευταία δεκαετία τον βρίσκει να δραστηριοποιείται ως alternative educator στην εκπαίδευση καθώς και ως team building facilitator στο εταιρικό.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ώρα: 12.00

απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού

online μέσω Zoom

H πρόσβαση είναι ελεύθερη με προεγγραφές ΕΔΩ για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.