Ήθελα μόνο να χωρέσω – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ήθελα μόνο να χωρέσω

Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων σας προσκαλεί στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Κάσδαγλη “Ήθελα μόνο να χωρέσω” (Εκδόσεις Πατάκη), την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 στις 6:30 μ.μ.

 

Χαιρετισμοί:
Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
Γιάννα Χορμόβα, γενική γραμματέας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων

Ομιλήτριες:
Μαρίτα Γεραρχάκη, κλινική ψυχολόγος
Κατερίνα Αραθύμου, φιλόλογος

Αναγνώστριες:
Παρασκευή-Αικατερίνη Στεφανή, φοιτήτρια Νομικής Αθηνών
Ευγενία Σαμαρά, αναγνώστρια

 

Η εκδήλωση θα προβάλλεται μέσω live streaming στη σελίδα Facebook της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Ήθελα μόνο να χωρέσω, να ταιριάξω, να είμαι τέλεια, με οποιοδήποτε κόστος. Όχι πια!»

Η Ζωή είναι 15 χρονών και καθόλου έτοιμη για το λύκειο, για την αλλαγή σχολείου, για τις αλλαγές στο σώμα της, για τις αλλαγές γενικώς. Στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον, να κρατήσει τους φίλους της και να κερδίσει αυτόν που δε λέει να γυρίσει να την κοιτάξει, διαλέγει να ελέγξει την κατάσταση με τον μόνο τρόπο που ξέρει: να γίνει αυτό που πιστεύει ότι όλοι θεωρούν όμορφο, ακόμα κι αν έτσι ρισκάρει να χάσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Η συγγραφέας γράφει στη γλώσσα των νέων και αποκαλύπτει έναν κόσμο που προβληματίζεται, πασχίζει να βρει τις συντεταγμένες του σε μια εποχή που κατακλύζεται από την εικόνα, το φαίνεσθε και όχι το «είναι». Η συγγραφέας δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά αυτόν τον κόσμο. Χειρίζεται άριστα τη γλώσσα και πραγματεύεται το θέμα «ομορφιά» και «σώμα» με μαεστρία για να αναδείξει τον συναισθηματικό κόσμο, τα χτυποκάρδια, τις βαθύτερες σκέψεις αλλά και τις ανάγκες αυτών των νέων ανθρώπων. Δεν περιορίζεται στα εύκολα και στα κλισέ (προβληματική οικογένεια, μοντέλα ως πρότυπα, Μ.Μ.Ε. κ.ά.) που μπορεί να οδηγήσουν στην νευρική ανορεξία μία έφηβη, αλλά είναι σα να μας λέει «Προσοχή! Μπορεί να συμβεί στον καθένα».

Tο βιβλίο είναι ένα μάθημα ζωής. Ένα μάθημα για τη θέληση, την υπέρβαση του εαυτού μας, την αναγνώριση των ορίων και των δυνατοτήτων μας. Ένα μάθημα για το τι σημαίνει τελικά αυτή η λέξη με τα τρία γράμματα, η λέξη ζωή, τόσο απλή και τόσο δύσκολη συνάμα. Το ομολογεί προς το τέλος του βιβλίου και η πρωταγωνίστρια «Αγαπημένη ζωή (όχι εγώ), είσαι όμορφη. Είσαι σκέτη έκσταση…».

Αναστασία Ευσταθίου | Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια σφαίρα. Είναι επίσης συγγραφέας, μεταφράστρια και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την άρση των εμποδίων που ακόμα και σήμερα συναντούν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, την κοινωνική ενεργοποίηση και τη δημιουργική χρήση των ψηφιακών μέσων. Είναι επίσης συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ώρα: 18.30

Ελεύθερη Συμμετοχή

Online μέσω Zoom
Live streaming στη σελίδα Facebook

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.