Ατέλειωτη βόλτα στη Νέα Παραλία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ατέλειωτη βόλτα στη Νέα Παραλία

eikona2

Γράφει η Αιμιλία Ροδοπούλου | www.kipologio.gr

Με ποδήλατο, πατίνι,

σκούφο κι ένα ροζ μπικίνι,

κάνε βόλτα όλη μέρα,

και την πλήξη κάνε πέρα.

Τις προάλλες, μία Κυριακή που είχε πάρα πολύ ήλιο με τεράστια δυσκολία μπόρεσα να προσεγγίσω την παραλία. Γιατί είχε συμβεί αυτό; Μα γιατί κατέβηκαν όλοι να βολτάρουν στην παραλία. Ήλιος, θάλασσα, πρασινάδες, παιδικές χαρές και ποδήλατο. Τι άλλο θέλεις; Το πλήρες πακέτο βόλτας και ψυχαγωγίας για παρεάκια, οικογένειες, ζευγαράκια που ζουζουνίζουν, φιλενάδες και συμπέθερους  προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των… μηδέν ευρώ! Η καλύτερη βόλτα του κόσμου βρίσκεται δίπλα σου!

Μένεις ανατολικά και κατεβαίνεις καθημερινά στο κέντρο; Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη διαδρομή της παραλίας για να πάνε καθημερινά με τα πόδια ή με το ποδήλατο στο κέντρο. Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα. Με πόδια μπορείς να περπατήσεις στο ξύλινο ντεκ πλάι στη θάλασσα και να δανειστείς λίγο καλοκαίρι από την αλμύρα της! Αν έχει πολύ ήλιο, κρύψου κάτω από την αλέα με τις κουκουναριές. Οι κουκουναριές είναι είδος ανθεκτικό είδος στη θαλασσινή αλμύρα και γι’ αυτό επιλέχτηκαν για να φτιάξουν την αλέα της παραλίας. Κουράστηκες εσύ ή το παρεάκι σου; Κάνε μία στάση και άπλωσε την κορμάρα σου στα τεράστια παγκάκια!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα παιδιά δε θα βαρεθούν ούτε ένα νανοσεκόντ στην παραλία. Με τέτοιες διαστημικές τραμπάλες στις οποίες δεν κάθεσαι, αλλά… κρέμεσαι, όλοι θα ξετρελαθούν! Στον κήπο της άμμου μπορείς να τραμπαλιστείς, να γλιστρήσεις στην πανύψηλη τσουλήθρα και να σκαρφαλώσεις στο κόκκινο πλέγμα. Στον κήπο της άμμου βρίσκεις σπάρτα που θα ανθίσουν κίτρινα το καλοκαίρι και φέστουκες γλαυκές που είναι μικρές φουντωτές πιτσιλιές πάνω στην άμμο. Στο πάρκο του Οδυσσέα Φωκά πολύχρωμες κατασκευές με κούνιες, κάστρα, κούνιες και τσουλήθρες περιμένουν μικρούς εξερευνητές να τα εξερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η μπόλικη πρασινάδα στον κήπο της Μεσογείου και στον κήπο των εποχών θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Στους κήπους αυτούς έχουν μείνει ανέγγιχτα πολλά από τα μεγάλα δέντρα που υπήρχαν πριν την αναδιάπλαση της παραλίας. Προστέθηκαν πλατάνια, πικροδάφνες και ελαιόδενδρα. Προσφέρουν σκιά στους περαστικούς, αλλά και στους ιπτάμενους επισκέπτες της παραλίας που ψάχνουν ψιχουλάκια στα γρασίδια. Θυμάστε το τραγουδάκι της Marry Poppins;

“Feed the birds,

tuppence a bag,

tuppence, tuppence,

tuppence a bag”

  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eikona8

Κάνοντας βόλτα πάνω στο ξύλινο ντεκ φτάνεις στη γωνίτσα που είναι τοποθετημένο το γλυπτό “Φεγγάρι”. Αγαπημένο το Φεγγάρι από παλιά, σου θυμίζει και αυτό γλυκό τραγουδάκι “Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ”.  Όλο τραγουδάκια είναι αυτή η παραλία!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα περισσότερα από τα φυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί στους κήπους ανήκουν στη Μεσογειακή βλάστηση. Συναντάς πεύκα, πλατάνια, ακακίες, κουτσουπιές, ελαιόδενδρα, πικροδάφνες, αγγελικές, σπάρτα, ρείκια και πυξάρια. Όλα μαζί συνθέτουν ένα όμορφο τοπίο που σε κάνει να νιώθεις ότι έφυγες από την πόλη και πήγες μακρινό ταξίδι. Στον κήπο του απογευματινού ήλιου κυματίζουν με το αεράκι ξανθές τούφες στίπας και συνθέτουν το σκηνικό του ηλιοβασιλέματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Λίγα Λόγια για την Αιμιλία Ροδοπούλου

Η Αιμιλία Ροδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην εξωτική Τούμπα. Δεν ήξερε τι την περιμένει στο μέλλον. Δε την περίμενε και τίποτε συνταρακτικό, εδώ που τα λέμε. Έμαθε για τα φυτά και τα δέντρα στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος, έμαθε μερικές ξένες γλώσσες για να συνεννοείται στα ταξίδια, πήγε μερικά ταξίδια σε διάφορες ηπείρους.Όταν δε φυτεύει, γράφει για κηπουρική στο Κηπολόγιο και απαντάει σε ερωτήσεις ανήσυχων κηπουρών στο Ρώτα το Κηπολόγιο. Στον ελεύθερό της χρόνο ταΐζει τις πάπιες, κοιτάζει τα αεροπλάνα που απογειώνονται και αναλογίζεται πώς πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να φάει νουτέλα. Μας μιλάει για κηπουρική.

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

    Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

    Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.