Pancakes με μέλι και κανέλα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Pancakes με μέλι και κανέλα

Γράφει η Λένα Οικονόμου | stazeimeli.com

Κυριακή σήμερα, όλοι κοιμούνται και απολαμβάνω τον καφέ μου, χωρίς το γνωστό πρωινό άγχος “μιας μαμάς” (να ξυπνήσω τα παιδιά, να ετοιμάσω πρωινό, σάντουιτς για το σχολείο κλπ!).

Σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα, σκέφτηκα. Κυριακή, μικρή γιορτή, και έτσι απλά αποφάσισα να την κάνω διαφορετική για όλους μας.

Σηκώθηκα με ωραία διάθεση και ετοίμασα εύκολα και γρήγορα pancakes, τα γαρνίρισα με μπόλικο πευκόμελο και κανέλα και έστρωσα το τραπέζι. Έτρεξα να τους ξυπνήσω και όλοι χάρηκαν πολύ, όχι τόσο για τα pancakes, αλλά για το “ξεχωριστό” πρωινό που τους ετοίμασε η μαμά.

Η κόρη μου είπε: “Μαμά ούτε σε πεντάστερο ξενοδοχείο να ξυπνήσαμε!” Αξίζει στα παιδιά μας να νιώθουν ξεχωριστά και είναι τόσο απλό.

 

ΥΛΙΚΑ:

235 γρ αλεύρι φαριν – απ

4 κσ ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό

280 ml γάλα

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

λίγο βούτυρο για επάλειψη

πευκόμελο

κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνω τα υγρά υλικά, το αυγό, το γάλα και τη βανίλια, τα ανακατεύω. Στο αρχικό μίγμα με τα υγρά υλικάπροσθέτω και τα στερεά υλικά. Βάζω ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφω με λίγο βούτυρο. Ρίχνω 1 scoop από το μίγμα, μόλις βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια γυρίζω και από την άλλη πλευρά. Σερβίρω αμέσως, γαρνίροντας από πάνω με μπόλικο πευκόμελο και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.