Πικ Νικ: Κι εκεί που νόμιζες ότι έχεις εξαντλήσει τις ιδέες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Πικ Νικ: Κι εκεί που νόμιζες ότι έχεις εξαντλήσει τις ιδέες

Γράφει η Φωτεινή Βαβίτσα

Ποιος από εμάς δεν αγαπάει το πικ νικ! Η φύση, η παρέα, οι αναμνήσεις με τη μουσική να βγαίνει από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου κι εμείς να ξεχυνόμαστε δεξιά κι αριστερά για να βρούμε λουλούδια.

Ένας θεσμός που μας γεμίζει με νοσταλγία και μας επιστρέφει πίσω, στα χρόνια τα παλιά, και γιορτάζεται στις 18 Ιουνίου.

Φέτος, παίρνοντας σαν πηγή έμπνευσης όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, τα οποία μας έκαναν να δούμε τα πράγματα αλλιώς, σκεφτήκαμε: Κι αν μπορούσαμε να απολαύσουμε το πικ νικ και σε μέρη διαφορετικά από τα συνηθισμένα;

Έτσι, σου παρουσιάζουμε 3 + 1 ιδέες για να διοργανώσεις και φέτος το αγαπημένο σου πικ νικ, ξεφεύγοντας λίγο από τα καθιερωμένα μέρη.

 

Πριν ξεκινήσουμε

Ας δούμε κάποια ιστορικά γεγονότα για την προέλευση του όρου πικ νικ.

Ως έννοια χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1692 και στο Origines de la Langue Française του Tony Willis, όπου περιγράφεται ως μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι παρευρίσκονται για δείπνο σε ένα εστιατόριο και φέρνουν το δικό τους κρασί. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο όρος κράτησε την έννοια ενός γεύματος στο οποίο όσοι συμμετείχαν έφερναν και από κάτι δικό τους στο τραπέζι. Ενδιαφέρον έτσι;

Τώρα λοιπόν, αφού καλύψαμε τα ορεκτικά, μπορούμε να περάσουμε στο κυρίως γεύμα!

 

Στο μπαλκόνι / Στην αυλή της γιαγιάς και του παππού

 

Ένα από τα βασικά συστατικά ενός επιτυχημένου πικ νικ είναι οι γεύσεις και το φαγητό. Και, όταν σε αυτό μπαίνει η σφραγίδα της γιαγιάς, τα πάντα γίνονται νοστιμότερα.

Πάρε λοιπόν χάρτινα πιατάκια και ποτηράκια, χάρτινα στολίδια για τη διακόσμηση και βουρ στη γιαγιά και τον παππού για να οργανώσετε μαζί τα υπόλοιπα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, με αφορμή το πικ νικ, θα δημιουργήσετε μαζί μία ημέρα που δε θα ξεχάσετε ποτέ!

 

 

Στην ταράτσα του σπιτιού

 

Φυσικά, κάτι τέτοιο έχει ως προϋπόθεση ότι η ταράτσα έχει την κατάλληλη προστασία και περίφραξη και όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να παίξουν και να απολαύσουν την ημέρα χωρίς να διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Σε περίπτωση λοιπόν που τα πιο πάνω ισχύουν, είναι μια ευκαιρία για εκδρομή στην κορυφή του σπιτιού! Φτιάξε ένα όμορφο σκηνικό με διακοσμητικά, το κλασικό καρό τραπεζομάντιλο και όλα τα αξεσουάρ που αρμόζουν σε ένα αυθεντικό πικ νικ.

Πάρε γλάστρες και λουλούδια από το σπίτι, μιας και το πικ νικ θέλει το πράσινό του. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιτρέπεται, ίσως αυτή να είναι και μία καλή αφορμή για να γεμίσεις την ταράτσα με λουλούδια, ώστε να έχετε ένα μέρος να ξεφεύγετε, ακόμη κι αν δεν είναι η Παγκόσμια Ημέρα πικ νικ!

 

Στην παραλία

 

Έχουμε συνδυάσει το πικ νικ, σε μεγάλο βαθμό, με τα βουνά και τα λαγκάδια.

Κι αν φέτος δοκιμάζαμε κάτι διαφορετικό, όπως το να απλώσουμε τα τραπεζομάντηλα και τα ταπεράκια μας με θέα τη θάλασσα;

Η χώρα μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για κοντινές αποδράσεις σε παραθαλάσσια μέρη, δίπλα σε έναν ποταμό ή και μία λίμνη. Πολλά σημεία μάλιστα δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και προσφέρουν όλη την ηρεμία και την άνεση που χρειάζεσαι για να απολαύσεις αυτή την ημέρα.

Το bonus αυτής της επιλογής; Τα ξυπόλητα πόδια που τσαλαβουτούν στο νερό. Σημαντικό και δροσερό κίνητρο!

 

Απόδραση στην πόλη

 

Για τις Πυγολαμπίδες, κάτι τέτοιο, αποτελεί πάντα αγαπημένη ιδέα.

Κάθε πόλη έχει πολλά σημεία,  ανάμεσα σε παρκάκια και χώρους γεμάτους πράσινο, για να επιλέξεις αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει την αγάπη σου για το πικ νικ. (Εδώ μπορείς να βρεις μία λίστα από μέρη που έχουμε συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη. Έχεις αντίστοιχες προτάσεις από κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας; Θα χαρούμε πολύ να μας τις γράψεις στα σχόλια αυτού του άρθρου!)

Εξερεύνησε τις επιλογές σου από πριν, ώστε την ημέρα του πικ νικ ο προορισμός να είναι γνωστός και να αποφύγετε κάποια δυσάρεστη έκπληξη.

Πάρε τα απαραίτητα και, αν ξεχάσεις και κάτι, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι δε θα έχεις φύγει και πολύ μακριά από το σπίτι!

 

Η λίστα με τα απαραίτητα

Όποιο μέρος και αν επιλέξεις, η εμπειρία είναι το Α και το Ω. Έτσι, για να δημιουργήσεις αναμνήσεις ενός αυθεντικού πικ νικ, σου έχουμε μία λίστα με τα απαραίτητα:

  • Τα χάρτινα σκεύη. Μπορείς μάλιστα να τα επιλέξεις όλα με βάση ένα κοινό θέμα που θα δώσετε σε εκείνη την ημέρα.
  • Το καρό τραπεζομάντιλο.
  • Τα όμορφα διακοσμητικά.
  • Επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία.
  • Γυαλιά, καπέλο, αντηλιακό, νερό, φωτογραφική μηχανή, παιχνίδια, χαρτοπετσέτες και υγρά μαντηλάκια, σακούλες για τα σκουπίδια, κουτί πρώτων βοηθειών.

Θέλεις κι άλλες ιδέες; Βρες εδώ το σχετικό μας άρθρο και απόλαυσε πικ νικ με όλη την οικογένεια!

 

Ασφάλεια και Πρώτες Βοήθειες

Διάβασε και κάποιους μύθους και αλήθειες σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες.

 

Πάρε έμπνευση και φτιάξε τη δική σου μοναδική εξόρμηση με την οικογένειά σου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πικ Νικ. Θυμήσου να μοιραστείς τις εμπειρίες σου μαζί μας. Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε πως τα περάσατε!

 

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.