Στηρίζουμε τα "Παιδιά στην κουζίνα" μέσω crowdfunding – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Στηρίζουμε τα “Παιδιά στην κουζίνα” μέσω crowdfunding

paidia stin kouzina

Γνώρισα την Ασπασία Πρόβου διαδικτυακά πριν μερικές ημέρες. Ο ενθουσιασμός μας, που θα ερχόταν στη Θεσσαλονίκη και θα είχαμε την ευκαιρία να πιούμε έναν καφέ από κοντά, ήταν μεγάλος. Συναντηθήκαμε ένα πρωινό στο Πανόραμα, μου είπε όλη την ιστορία για την ενασχόλησή της με τα Παιδιά στην κουζίνα και συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά πως πίσω από όλες τις υπέροχες ιδέες κρύβεται η αγάπη και το πάθος για κάτι αληθινά όμορφο και αναγκαίο στη ζωή μας.

Η Ασπασία ξεκίνησε να αφιερώνει χρόνο εθελοντικά καθοδηγώντας εργαστήρια μαγειρικής και διατροφής για παιδιά πριν από 5 χρόνια. Τότε, ήταν περισσότερο ως χόμπι που πήγαζε από το προσωπικό της ενδιαφέρον για τη διατροφή, ξεκινώντας από την ανάγκη να βελτιώσει τη διατροφή της δικής της οικογένειας. Όσο περισσότερο δούλευε μαζί με παιδιά, τόσο περισσότερα μάθαινε και προβληματιζόταν για τις επιπτώσεις της μη ισορροπημένης διατροφής τους, συνειδητοποιώντας την πολυδιάστατη σημασία του φαγητού. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει κάτι για να συμβάλλει στη βελτίωση των παιδικών διατροφικών συνηθειών, εξοικειώνοντάς τα με τη μαγειρική και βοηθώντας τα να καταλάβουν καλύτερα τη αξία της θρέψης και της καλής τροφής, ώστε να γίνουν υγιείς ενήλικες από κάθε πλευρά – σωματική, πνευματική και συναισθηματική.

Αυτές τις μέρες τρέχει η crowdfunding καμπάνια που ανέβασε η Ασπασία Πρόβου στην πλατφόρμα της Praksis, One up. 

paidia stin kouzina logoΟ στόχος των “παιδιών στην κουζίνα!” είναι να μάθουν στα παιδιά -η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρβαρων παιδιών στον κόσμο!- να τρέφονται σωστά. Με το ποσό που θα συγκεντρώσω θα ολοκληρώσω την ιστοσελίδα για τα “παιδιά στην κουζίνα!” και το πρώτο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα (πέραν των εργαστηρίων μαγειρικής & διατροφής): ένα εγχειρίδιο για μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση με αντικείμενο την καλή διατροφή, για να υλοποιηθεί από μαθητές σε όλη τη χώρα. Βοηθήστε με να διαδώσουμε μαζί με την ομάδα μου τη γνώση για την καλή διατροφή στα παιδιά! Ασπασία, Παιδιά στην Κουζίνα.

Σας προσκαλώ να την επισκεφτείτε, να ενημερωθείτε και, αν θέλετε, να την υποστηρίξετε με όποιο τρόπο μπορείτε, κάνοντας μια δωρεά (από 5€), κοινοποιώντας ή/και στέλνοντάς τη σε φίλους και δικούς σας ανθρώπους, ώστε να την κάνουμε γνωστή!

Μία απλή και απολαυστική συνταγή για κριτσίνια με κολοκυθάκι

paidia stin kouzina2

Το κολοκυθάκι κατάγεται από την Αμερική και είναι φρούτο (!). Τρώγεται η σάρκα του, η φλούδα του, τα σπόρια του και το άνθος του! Το κολοκυθάκι, που όταν αναπτυχθεί πλήρως φτάνει τα 90-100εκ. και γίνεται ινώδες, το κόβουμε συνήθως πριν φτάσει τα 20 εκ., όσο ακόμα είναι τρυφερό. Όταν δε έχει και το άνθος του, είναι στην πιο φρέσκια και ζουμερή του (95% νερό) φάση. Κίτρινο, λαχανί ή πράσινο, μακρουλό, σφαιρικό ή αχαλαδόσχημο, μπορεί να καλλιεργηθεί όλο το χρόνο αλλά η καλύτερή του εποχή είναι από το Μάιο ως τον Ιούλιο. Με βιταμίνες C, Α, Β1, Β2, Β6, ασβέστιο, μαγγάνιο και φολικό οξυ, έχει ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές, ενώ συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και στην απώλεια βάρους γιατί με ελάχιστες θερμίδες δίνει αίσθημα κορεσμού.
Τα παιδιά έτριψαν κολοκυθάκια, ετοίμασαν μια αφράτη ζύμη και σχημάτισαν μπαστουνάκια που έγιναν νόστιμα κριτσίνια με το λεπτό άρωμα του κολοκυθιού και του δυόσμου! (δείτε τη συνταγή στη φωτογραφία)

Ας δράσουμε!

Κάθε ευρώ που θα συγκεντρωθεί θα επιστρέψει ως κοινωνικό έργο στα παιδιά μας, τα ανίψια μας, τα βαφτιστήρια μας, και θα είναι επένδυση για τη δική τους διατροφική παιδεία!

Δείτε την Ασπασία στην TV100 με την Χριστίνας Κανατάκη

Δείτε την Ασπασία στην εκπομπή Καθημερινά και Απλά, της ΕΤ3 

Στήριξε την Ασπασία και τα Παιδιά στην κουζίνα μέσω της Crowdfunding καμπάνιας: http://bit.ly/paidiastinkouzina

Τι είναι το crowdfunding

provou ioanna

Ασπασία, καλή επιτυχία!

 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • Ασπασία Πρόβου

    Ευχαριστώ θερμά για την παρουσίαση!
    Χάρηκα ιδιαίτερα για τη γνωριμία! 🙂

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.