Μία "μαγική" τσάντα δραστηριοτήτων για τη βόλτα σας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μία “μαγική” τσάντα δραστηριοτήτων για τη βόλτα σας

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr

Οι βόλτες είναι το αγαπημένο μας χόμπι, όπως και τα ταξίδια, οι τσάρκες, οι περίπατοι, οι εκδρομές, οι εξορμήσεις, ονόμασέ τα όπως θέλεις. Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε νέους χώρους και να εξερευνούμε καινούρια μονοπάτια. Μας αρέσει να αράζουμε σε ένα ηλιόλουστο παγκάκι, να πίνουμε ένα ρόφημα σε ένα family friendly cafe ή ένα τσιπουράκι σε ένα γραφικό καφενεδάκι.

 

Σε αυτές τις βόλτες μας, η Ολυμπία, από πολύ μικρή ηλικία, μας ακολουθεί με χαρά.  Κάθεται μαζί μας με τις ώρες και απολαμβάνει τόσο τη βόλτα, όσο και τις στάσεις. Είμαι σίγουρη πως θέλεις να μάθεις πως το πετυχαίνουμε αυτό! Δεν έχω σκοπό να σου κρατήσω μυστικά. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε πάντα μαζί μας μία “μαγική” τσάντα δραστηριοτήτων!

 

Όταν είσαι και εσύ έξω με τα παιδιά, το ξέρεις, πρέπει να έχουν κάτι για να απασχοληθούν. Αν ο χώρος είναι ανοιχτός και ευνοεί το ελεύθερο παιχνίδι, και μάλιστα με φίλους, τότε μια χαρά. Αν όμως είναι χειμώνας ή θέλεις να συναντήσεις φίλους και πρέπει να είστε σε έναν χώρο με περιορισμένες ευκαιρίες για σωματικό παιχνίδι;

 

Πολλές φορές, με λύπη μου παρατηρώ, να δίνουν οι γονείς στα παιδιά ανεξέλεγκτα, ακόμα και σε βρέφη, κινητά και tablet για αρκετή ώρα, προκειμένου να μην γκρινιάζουν. Κατανοώ την ανάγκη για λίγο απερίσπαστο χρόνο αλλά σίγουρα δε συμφωνώ με αυτή την τακτική, και έτσι χαίρομαι που μπορώ να σου προτείνω τη λύση της “μαγικής” τσάντας των δραστηριοτήτων!

 

(Σχετικά με τη χρήση των κινητών και tablet θα συζητήσουμε με άλλη ευκαιρία γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό. Ωστόσο αν έχεις χρόνο διάβασε τον κανόνα 3-6-9-12)

 

 

 

Live, play, dream και η δική μας τσάντα δραστηριοτήτων

Σε συνεργασία με την Cozykids, που έχει σαν μότο της το “live, play, dream” (και δε θα μπορούσε παρά να με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη) συνθέσαμε, για να σε διευκολύνουμε, μια τσάντα δραστηριοτήτων σαν τη δική μας, για τις βόλτες σου με τα παιδιά. Περιέχει πολύ ωραία πραγματάκια που έχω επιλέξει για να απασχολούνται δημιουργικά, όπου κι αν βρεθείτε (μπορείς να τα βρεις όλα μαζί ως κιτ στο cozykids.gr).

 

Τι δεν πρέπει ποτέ να λείπει από μια “μαγική” τσάντα δραστηριοτήτων;

Η τσάντα μεταφοράς φυσικά. 

Αγαπώ το Play&Go, που είναι ταυτόχρονα μία τσάντα αποθήκευσης, τσάντα μεταφοράς και στρώμα παιχνιδιού!

Έτσι, ενθουσιάστηκα όταν έμαθα ότι βγήκε μια μικρογραφία του, που μπορείς να έχεις παντού μαζί σου. Μου αρέσει γιατί μπορεί να το κουβαλάει το παιδί μόνο του, και μπορεί να το ανοίξει, να δει όλα τα πράγματα που έχει μέσα και στη συνέχεια με μία κίνηση να το κλείσει και να το πάρει μαζί του, στην επόμενη στάση.

Τη λεμε και μαγική τσάντα!

Η Ολυμπία, φυσικά, έχει ενθουσιαστεί με την ιδέα. Είναι, πλέον, “το τσαντάκι της” και είναι πολύ περήφανη που κρατάει εκεί όλα όσα χρειάζεται για τις βόλτες μας.

 

 

Χαρτί ζωγραφικής

Αυτό το χαρτί ζωγραφικής, που περιλαμβάνει και μολύβι με 8 χρώματα, είναι το αγαπημένο μου. Έχει σχήματα φανταστικά, που σε κάνουν να ονειρεύεσαι και να θέλεις να σχεδιάσεις και τα δικά σου. (Το υπέροχο είναι ότι αυτό το χαρτί ζωγραφικής βγαίνει σε πολλά ακόμα μεγέθη και νομίζω ότι θα πάρω μια μέρα ένα από τα τεράστια και θα καλύψω όλη την κρεβατοκάμαρα. Να σου πω πως το δικό μου αγαπημένο είναι αυτό, με το χάρτη του Βερολίνου.)

 

Μαρκαδόροι

Οι συγκεκριμένοι μαρκαδόροι, που είναι σε νέον χρώματα, έχουν δύο όψεις, μια με μικρή και μια μεγάλη μύτη. Το κουτάκι τους χρησιμοποιείται και ως μολυβοθήκη. Είναι της ίδιας εταιρείας που δημιουργεί και το χαρτί ζωγραφικής (ΟΜΥ) και είναι πολύ happy! Να  σου πω πως τους μαρκαδόρους και τις μπογιές δεν τις αποχωριζόμαστε ποτέ και μπορούμε να απασχοληθούμε πολλές ώρες, ζωγραφίζοντας από τη λαδόκολλα της ταβέρνας μέχρι τα δάχτυλά μας για να παίξουμε θέατρο. Πάντα αποφεύγουμε τους τοίχους 🙂

 

Thinking Putty (αν αναρωτιέσαι τι είναι, διάβασε παρακάτω!)

Κάποιοι τη λένε slime (η Ολυμπία), εμείς όμως τη λέμε Thinking Putty γιατί είναι διάσημη, με χαρακτήρα (είναι μη τοξικό και με υφή που δεν ξεραίνεται) και έχει και ονοματεπώνυμο! Το δικό μας το λένε “Σμαράγδι Περσίας”. Πίστεψέ με τα παιδιά θα σε αγαπούν αιώνια αν το αποκτήσουν.

 

Η τσάντα δραστηριοτήτων της Cozykids μπορεί να είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για το παιδί σου, το εγγόνι σου, ή το βαφτιστήρι σου, τώρα που θα τελειώσουν τα σχολεία.  Αν θέλεις, προσθέτεις κι ένα ημερολόγιο διακοπών και είσαι έτοιμος -η!

 

Με ένα τέτοιο κιτ μπορεί το παιδί να απασχοληθεί δημιουργικά στο αυτοκίνητο, στο εστιατόριο, στο καφέ, σε μία επίσκεψη, στο ξενοδοχείο, στο αεροδρόμιο, ή σε κάποιο χώρο αναμονής. 

 

Μπορείς να ανακαλύψεις, και φυσικά να αγοράσεις αν το επιθυμείς, την μαγική τσάντα της Cozykids εδώ, μαζί με το χαρτί ζωγραφικής, τους μαρκαδόρους και το Thinking Putty.

 

Χρήσιμες Συμβουλές για την απασχόληση στις βόλτες σας:

  • Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και άλλα πράγματα μέσα στην τσάντα και να την κάνεις σαν την τσάντα του sport billy. Τον θυμάσαι; σου έχω επεισόδιο εδώ.
  • Κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι, μπορείτε να γεμίζετε την τσάντα σας με διαφορετικά είδη, πχ τη μια μέρα μπορεί να έχει μέσα είδη ζωγραφικής και κολάζ, την άλλη τα playmobil για κάποιο παιχνίδι ρόλων ή τα lego για αρχιτεκτονικές κατασκευές!
  • Καθοδήγησε το παιδί να φτιάξει τη τσάντα του σύμφωνα με τις διαθέσεις του! Ρώτησέ το με τι θα ήθελε να ασχοληθεί τη συγκεκριμένη μέρα και παρότρυνε το να προσθέσει και ένα δυο παιχνίδια ακόμα, σε περίπτωση που χρειαστεί να έχει μερικές εναλλακτικές επιλογές.
  • Κάποιες άλλες φορές μπορείτε να συμφωνήσετε πως θα του φτιάξετε εσείς τη τσάντα, για να ανακαλύψει στον προορισμό σας, τα είδη που εσείς επιλέξατε. Να μια ωραία έκπληξη που θα το κρατήσει σε αγωνία και θα βάλει και εσάς σε μια δημιουργική διαδικασία.
  • Στην τσάντα μπορείτε να βάλετε επίσης: ένα αγαπημένο βιβλίο, ένα ψαλίδι για χειροτεχνίες, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τα πιο απίθανα πράγματα που θα συναντήσετε στη βόλτα σας (ένα εισιτήριο, ένα φύλλο, μια αφίσα περιοδικού), ένα ημερολόγιο για να γράφει τις εντυπώσεις του ή και travel journal αν είστε σε ταξίδι, ένα μικρό επιτραπέζιο, έναν μεγεθυντικό φακό και ότι άλλο φανταστείτε!
  • Μου αρέσει, κάθε φορά που επιστρέφουμε από τη βόλτα μας, να αφαιρούμε τα πράγματα από την τσάντα για να της δίνουμε νέα ζωή κάθε φορά.
  • Για την Ολυμπία, η τσάντα αυτή, λειτουργεί πάντα σαν μια μυστική κρυψώνα με καλούδια, που ποτέ δεν είναι ίδια και πάντα δημιουργεί όμορφες αναμνήσεις, ειδικά όταν στις στάσεις μας παίζουμε μαζί της και δημιουργούμε τις αναμνήσεις αυτές μαζί! Γιατί τελικά, τα παιδιά αυτό που πρωταρχικά θέλουν είναι ο ποιοτικός χρόνος με τους γονείς τους!

 

 

Ενθουσιάζομαι όταν πηγαίνω σε family friendly χώρους και έχουν κάποιο κit για τα παιδιά, με το οποίο μπορούν αυτά να απασχοληθούν δημιουργικά. Αν είσαι γονιός και έχεις επισκεφτεί έναν τέτοιο χώρο φιλικό προς τα παιδιά και τις οικογένειες, τότε άφησε το σχόλιό σου για να τον επισκεφτούμε και εμείς!

Αν έχεις και εσύ έναν χώρο εστίασης ή κάποιον χώρο που διαθέτει κάποιο χώρο αναμονής και θα ήθελες να το κάνεις πιο φιλικό σε οικογένειες, τότε στείλε μας ένα mail για να κανονίσουμε ένα ραντεβού και να μοιραστούμε μαζί σου ιδέες.

 

Μπορείς να ανακαλύψεις, και φυσικά να αγοράσεις αν το επιθυμείς, την μαγική τσάντα της Cozykids εδώ, μαζί με το χαρτί ζωγραφικής, τους μαρκαδόρους και το Thinking Putty.

 

#pigolampidesadvertorial

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.