Τα τρία αγαπημένα βιβλία του καλοκαιριού από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Τα τρία αγαπημένα βιβλία του καλοκαιριού από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

metaixmiosummer

Τα παιδικά μας καλοκαίρια ήταν όμορφα, πασπαλισμένα με ανεμελιά, διακοπές, παιχνίδια και βιβλία (και αρκετές πυγολαμπίδες). Έτσι τουλάχιστον τα θυμάμαι εγώ. Ανυπομονούσα να πιάσω το χέρι της μαμάς μου, που θα με οδηγούσε στην Έκθεση Βιβλίου της παραλίας, εκείνη που συνοδευόταν με βροχές και αέρηδες. Με φόντο τη θάλασσα, έπλαθα με το νου μου ιστορίες και ήλπιζα πως θα συναντήσω τους ήρωές μου και στα βιβλία μου. Μεγάλωσα με Άλκη Ζέη και Μυστικούς 7, θυμάμαι και τους Μικρούς Εξερευνητές.

Αγαπώ ακόμα και τώρα να διαβάζω παιδικά και εφηβικά βιβλία, ίσως τώρα να το διασκεδάζω ακόμη περισσότερο! Χαίρομαι να τα διαβάζω δυνατά στην Ολυμπία, που δε διαβάζει ακόμα, αλλά που χαίρεται να ακούει τη μαμά να της διηγείται κάθε λογής ιστορίες. Τα βιβλία είναι πλούτος και τα χρωστάμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας.

Ξεχώρισα τρία νέα και αγαπημένα βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και αν θέλετε και εσείς να τα κερδίσετε μπορείτε απλώς να πατήσετε εδώ και να αφήσετε το σχόλιό σας: “Ποιο βιβλίο των παιδικών σου χρόνων θα ήθελες να διαβάσεις ξανά;” (συμμετοχές έως 17/07/2016)

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

04916_03Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι

Άμπι Χάνλον

Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου

Ηλικία: 7

Τα μεγαλύτερα αδέρφια της Ντόρι λένε πως είναι μωρό. Δε θέλουν να παίζουν μαζί της. Αλλά δεν την πειράζει και πολύ. Γιατί η Ντόρι έχει κι άλλα πράγματα να κάνει…

…και ΠΟΛΛΟΥΣ άλλους φίλους…

…που τη βρίσκουν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!

Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο για μια αξιαγάπητη ζουζούνα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Η Άμπι Χάνλον σπούδασε παιδαγωγικά στο City College of New York και εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Νέας Υόρκης. Εμπνευσμένη από ιστορίες και ζωγραφιές μαθητών της, άρχισε να γράφει και να εικονογραφεί τις δικές της ιστορίες για παιδιά. Το πρώτο της βιβλίο ήταν το Ralph Tells a Story [Ο Ραλφ λέει μια ιστορία] το 2012. Ο Φανταστικός κόσμος της Ντόρι έλαβε τους επαίνους Golden Kite Honor και American Library Association Notable book, ενώ ανακηρύχθηκε καλύτερο βιβλίο της χρονιάς από τα περιοδικά Kirkus, Publishers Weekly και Parents Magazine. Η σειρά μεταφράζεται σε 15 χώρες. Η Άμπι ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με τον σύζυγό της και τα δυο παιδιά τους.

02646_03Χειρότερα δε γίνεται: Χάλια διακοπές

Μπερνάρ Φριό

Μετάφραση: Κατερίνα Φράγκου

Ηλικία: Από 9 ετών

Στο σπίτι του Μπεν, η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη! Οι γονείς του λόγω κακής συνεννόησης δεν πήραν άδεια διακοπών για τις ίδιες ημερομηνίες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: O Μπεν αναγκάζεται να μείνει σπίτι του, ενώ οι φίλοι του Λουκάς και Μαρτέν έχουν φύγει για καλοκαίρι. Πώς θα περάσουν οι μέρες; Σίγουρα όχι με το ΦΡΙΚΤΟ κι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ βιβλίο διακοπών! Όσο για τα θελήματα και τις χάρες που πρέπει να κάνει για τους άλλους, τι βαρεμάρα! Αλλά τελικά ίσως οι ΧΑΛΙΑ διακοπές του να μην είναι τόσο χάλια όσο φαίνονται… 

Ο Μπερνάρ Φριό γεννήθηκε στην επαρχιακή πόλη Σαρτρ της Γαλλίας, αλλά έχει ζήσει σε διάφορες γαλλικές και γερμανικές πόλεις. Δούλεψε ως φιλόλογος, αλλά τράβηξε την προσοχή του η μελέτη της φιλαναγνωσίας των παιδιών και των εφήβων. O ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «δημόσιο συγγραφέα», αφού για να μπορέσει να γράψει του είναι απαραίτητη η επαφή με το νεαρό αναγνωστικό κοινό του, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει μέσα του τη συγκίνηση και τις εικόνες που γεννάνε τις ιστορίες. Έχει γράψει σύντομα κείμενα (τις Histoires Pressees), μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές. Επίσης μεταφράζει από τα γερμανικά και τα ιταλικά.

04732_03

Λίνας Σωτηροπούλου

Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Από 9 ετών

Επιτέλους, το σχολείο έκλεισε, η Τετάρτη δημοτικού τελείωσε και αρχίζουν οι διακοπές! Η Κλαίρη ανυπομονεί να πάει στο χωριό για να δει τη γιαγιά της, αλλά κι εκείνη την περιμένει, αγκαλιά μ’ ένα παράξενο δώρο. Ένα βιβλίο με λευκές σελίδες… Ένα ημερολόγιο. Η Κλαίρη απογοητεύεται από το δώρο της γιαγιάς και ξεκινά να γράφει εκεί τα συναισθήματά της. Αυτό όμως δεν είναι ένα οποιοδήποτε ημερολόγιο, είναι μαγικό, γιατί… της απαντά! Και την οδηγεί σε μια αποστολή: Να βρει τον κρυμμένο θησαυρό! Και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 9+, η οποία περιλαμβάνει σύνθετες ιστορίες που διευρύνουν τους αναγνωστικούς ορίζοντες του παιδιού.

ΘΕΜΑΤΑ: ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με τους αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία –που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν– άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα. 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

  • ΚΟΥΛΟΥΜΠΑ ΕΛΕΝΗ

    Θα ‘ηθελα να διαβάσω και πάλι τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες

  • Μαρία

    Καλή επιτυχία σε όλους.
    Θα ήθελα να διαβάσω ξανά το Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες!

  • ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΟΛΔΕΛΗ

    Ακουγονται πολυ ενδιαφέροντα όλα .Καλή μας επιτυχια λοιπόν και καλό καλοκαίρι να έχουμε!

  • φωτεινη τσουλελη

    ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!

  • Νικη Σαρρη

    Σας ευχαριστουμε πολυ

  • ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ <3

  • Αλεξάνδρα Α.

    Φανταστικά βιβλία!

  • Νίκος Καρκαλιάνης

    Πάρα πολύ ωραία ιδέα

  • Μαρία Βλαχογιάννη

    Συγχαρητήρια και
    πραγματικά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον υπέροχο διαγωνισμό. <3

  • Μάρθα Δ Βλαχογιάννη

    Ευχαριστούμε πολύ. <3.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.