Χριστούγεννα σε σχολεία, κοινότητες και Δήμους: παραστάσεις, δρώμενα και άλλα | 2017 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χριστούγεννα σε σχολεία, κοινότητες και Δήμους: παραστάσεις, δρώμενα και άλλα | 2017

Aν είσαι στον Σύλλογο Γονέων ή εργάζεσαι σε Δήμο ή κάποιο άλλο φορέα, που ετοιμάζει μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και τις οικογένειες τους, τότε σίγουρα σε ενδιαφέρει να δεις συγκεντρωμένες όλες τις ομάδες και παραστάσεις με χριστουγεννιάτικα θεάματα.
Κάποιες ομάδες έρχονται στο χώρο σου, ενώ για κάποιες παραστάσεις απαιτείται να επισκεφτείτε το χώρο τους. Voila!

Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων, από την ομάδα Theatraction

Η εταιρεία Θεάτρου TheatrAction παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τη χριστουγεννιάτικη παράσταση που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι θεατές. Πρόκειται για μια σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων κλασικών συγγραφέων (Charles Dickens, E.T.E.A Hoffmann, Clemment Clarke Moore, Christian Andersen), του  19ου αιώνα με ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική. Τέσσερα κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, αναλλοίωτα στον χρόνο,  ενώνονται σε μία ιστορία που ζωντανεύει επί σκηνής.  Μια μουσική ιστορία, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και καταφέρνει, με τους ξεσηκωτικούς ήχους της και τους χορούς της, να ξυπνήσει τις αισθήσεις αλλά και να ενεργοποιήσει μια σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να βλέπουμε και να νιώθουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια και την καρδιά των άλλων.  Ένα μοναδικό ταξίδι λόγου και μουσικής στην πιο μαγική εποχή του χρόνου!

ΒΙΝΤΕΟ

Για τα σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης στο T: 6979 720605

 

Οι μήνες, από την ομάδα “Μικρός Βορράς”

Με οδηγό το γνωστό παραμύθι «Οι μήνες», στο οποίο η κυρα-Καλή παινεύει τον κάθε μήνα για ό,τι καλό μπορεί να φέρει, τα παιδιά παίζουν παιχνίδια της αυλής, αναβιώνουν παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης, με ζωντανή μουσική και ήχους της φύσης από γνωστά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

Κάθε μήνας του χρόνου φέρνει καινούργια καλούδια και η ομάδα αφιερώνει στον καθέναν μια διαφορετική παράσταση. Έρχεται και ο Δεκέμβρης με τα έθιμά του!

Μια παράσταση που αλλάζει κάθε μήνα. Μια παράσταση για παιδιά από 3 ετών και πάνω. 

Η παράσταση μεταφέρεται και σε σχολεία και χώρους πολιτισμού.

Τ: 6945 260308 / 6985 858932

 

Οι μπέμπηδες των Χριστουγέννων, από την ομάδα “Σκοινί Κορδόνι”

Λίγα λόγια για το έργο: Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τα ξωτικά του Άι-Βασίλη ξυπνάνε γεμάτα χαρά, ώστε να αρχίσουν τις ετοιμασίες για τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου. Ο Άι-Βασίλης όμως δεν δείχνει να έχει την ίδια διάθεση, καθώς πέρσι τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Τα ξωτικά, προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη χωρίς μεγάλη επιτυχία. Έτσι, αποφασίζουν να στήσουν ένα παιχνίδι… το παιχνίδι των Πνευμάτων! Μπερδέματα και αλλόκοτες ιστορίες συνυπάρχουν σε μια απίστευτη φάρσα, με αποτέλεσμα κάτι που τα Ξωτικά δεν περίμεναν… Άραγε θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε τον Άι-Βασίλη;

Διάρκεια παράστασης: 1.10’

Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών έως…

Επισκέψεις σε σχολεία & θεματικές διοργανώσεις: Τ 6936519383

 

Καλην εσπέραν άρχοντες, από την Ομάδα Μελωμύθι

Χριστουγεννιάτικη μουσικοαφηγηματική παράσταση: Ιστορίες και κάλαντα απ όλη την Ελλάδα, θρύλοι και παραδόσεις του Δωδεκαημέρου ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στη θαλπωρή του τζακιού και των γλυκών αρωμάτων των ελληνικών Χριστουγέννων.

Η ομάδα «μελωμύθι» παρουσιάζει 3 λαϊκά παραμύθια ντυμένα με κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα. Η Πέννυ Αβράμπεκη στην αφήγηση και το ακορντεόν και ο Δημήτρης Τριχάκης στο λαούτο και το τραγούδι συνθέτουν τα χριστουγεννιάτικα«μελωμύθια».

Διάρκεια παράστασης: 45’

Σε ομάδες παιδιών έως 30 ατόμων υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής τους σε μουσικοκινητικό δρώμενο με κρουστά όργανα.

Τ: 6938856410, 6986113635

 

Παραστάσεις από τη “Σκιάς Όναρ” και τον Δημήτρη Καρόγλου

Το μαγικό Δενδρί και ο Καλλικάντζαρος

Έξω από το σεράϊ υπάρχει ένα δέντρο που κάθε 500 χρόνια για ένα βράδυ, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στοιχειώνεται από ένα ξωτικό. Ο Χατζηαβάτης ειδοποιεί τον κόσμο να μην περνάει κάτω από το δέντρο μετά την δύση του ήλιου, αλλά ο Καραγκιόζης δεν τον πιστεύει. Το αποτέλεσμα είναι μια ξεκαρδιστική παράσταση μεταμορφώσεων.

Γράμματα στον Αη Βασίλη

Οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα έχουν ξεκινήσει και ο Πασάς στέλνει τον Χατζηαβάτη να ψάξει να βρει κάποιον που θα γράφει τα γράμματα που θα σταλούν στον Αη Βασίλη. Ο Καραγκιόζης μετά από πολλά μικρά και μεγάλα ψεμματάκια αναλαμβάνει την δουλειά. Δυστυχώς όμως δεν έχει καταλάβει την σημασία της δουλειάς του και τα κάνει όλα άνω κάτω σε σημείο που υπάρχει περίπτωση να μην έρθει ο Αη Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα. Θα έρθει τελικά ο Αη Βασίλης αυτά τα Χριστούγεννα; Μια απίστευτα αστεία παράσταση του Καραγκιόζη με Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Ο Καραγκιόζης ο Αη Βασίλης και ο Γκλούμπιλουξ

Ο Καραγκιόζης λαμβάνει ένα περίεργο δέμα από κάποιον Γλουμπιλουξ. Μη γνωρίζοντας τί ακριβώς είναι το ανοίγει και βρίσκει ένα λυχνάρι που έχει ένα σημείωμα με ένα ποίημα. Το απαγγγέλει αυτό το ποίημα διαβάζοντας το και τότε έμφανίζεται ο Γκλουμπιλούξ ένας καλλικάντζαρος. Αυτός του λέει πώς μπορεί να του εκπληρώσει τρείς ευχές αλλά μόνο με την προϋπόθεση να τον βοηθήσει να πιάσουν έναν πολύ κακό παππούλη γιατί δεν μπορεί μόνος του. Ο Καραγκιόζης συμφωνεί και βάζουν στην πράξη το σχέδιο. Δυστυχώς ο Γκλούμπιλουξ δεν είναι πολύ ειλικρινής και βάζει τον Καραγκιόζη σε μια δύσκολη κατάσταση που έχει σχέση με τον Αη Βασίλη και τα Χριστούγεννα. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Καραγκιόζη μας στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Προτεινόμενο για παιδιά 3-103 ετών!

Κατόπιν συνεννόησης σε σχολεία καθώς και τις καθημερινές μπορούν τα σχολεία να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις στη ΧΑΝΘ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 211990, 6945566742 & 6945383985 (κ.Δημήτρης Καρόγλου)

 

Ξύπνα Άι-Βασίλη, από την ομάδα “Το θέατρο των παιδιών”

Το Θέατρο των παιδιών παρουσιάζει τους Art Mates με ένα πρωτότυπο χιουμοριστικό παραμύθι με τίτλο «Ξύπνα Άι-Βασίλη» του Λευτέρη Σαββινίδη, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Γεωργαντά, για τον Χειμώνα του 2017. Η παράσταση παρουσιάζεται στο χώρο σας.

Λίγα λόγια για το έργο: Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τα ξωτικά του Άι-Βασίλη ξυπνάνε γεμάτα χαρά, ώστε να αρχίσουν τις ετοιμασίες για τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου. Ο Άι-Βασίλης όμως δεν δείχνει να έχει την ίδια διάθεση, καθώς πέρσι τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Τα ξωτικά, προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη χωρίς μεγάλη επιτυχία. Έτσι, αποφασίζουν να στήσουν ένα παιχνίδι… το παιχνίδι των Πνευμάτων! Μπερδέματα και αλλόκοτες ιστορίες συνυπάρχουν σε μια απίστευτη φάρσα, με αποτέλεσμα κάτι που τα Ξωτικά δεν περίμεναν… Άραγε θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε τον Άι-Βασίλη;

Δείτε το trailer της παράστασης εδώ

Τ: 6949903633

 

Ταξιδεύουν σε σχολεία και Δήμους τα Χριστούγεννα, ακόμα και αν οι παραστάσεις τους δεν περιλαμβάνουν Χριστουγεννιάτικους Ήρωες!

Redicolo

Ιωάννα Μαμακούκα

Τιμολέων Τιραμόλας

Marmelo Manizates

#pigolampidesreportage

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.