Στα χνάρια των Θεών – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Στα χνάρια των Θεών

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Εφήβους 13 – 17 ετών στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Μια κορυφή η οποία προσελκύει ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Η ιστορία του τόπου και οι μύθοι δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγευτική. Η ενέργεια της φύσης και οι ήχοι του νερού δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για προσωπική ανάπτυξη και συναισθηματική ενδυνάμωση.

Περίπατοι και πεζοπορίες στον Εθνικό Δρυμό, βοηθούν στην ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης, στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά διαμένουν στην φύση για 11 ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, τους δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και με βιωματικά παιχνίδια να εμβαθύνουν σε θέματα όπως η ηγεσία, η λειτουργία ομάδας, η συνεργασία, η επικοινωνία, η συνέπεια, η επίλυση συγκρούσεων, η λήψη αποφάσεων, η πρωτοβουλία, η υπευθυνότητα, η εμψύχωση, το ενδιαφέρον, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κ.ά.

Παροτρύνονται να θέσουν στόχους, να υλοποιήσουν επιθυμίες και εκτίθενται σε φιλοσοφικές έννοιες όπως η ευτυχία, η ισότητα, η καλοσύνη, η αγάπη, η φαντασία, ο στοχασμός, η ακρόαση, ο διάλογος. Δραστηριότητες που αναπτύσσουν την ερευνητική τους ικανότητα, βοηθούν στην νοητική τους ανάπτυξη και καλλιεργούν το πνεύμα τους.

Το Ορεινό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορίες σε μονοπάτια του Ολύμπου. Διάσχιση της χαράδρας του «Εννιπέα» και βουτιές στα μαγευτικά νερά του. Ανάβαση στο «Οροπέδιο των Μουσών» με διανυκτερεύσεις σε δύο ορειβατικά καταφύγια. Επιπλέον, περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και ξενάγηση.

Τα παιδιά μέσω της εμπειρία τους αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση με το φυσικό περιβάλλον η οποία τα βοηθά να αγαπήσουν την φύση, τον εαυτό τους ως μέρος της και να μεγαλώσουν έχοντας την γνώση της σύνδεσης και της υγιούς αλληλεπίδρασης με αυτήν.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από τις 1 – 11 Ιουλίου 2024

Ηλικίες: για Εφήβους 13 – 17 ετών

Δηλώσεις Συμμετοχής στην ΦΟΡΜΑ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα  ΕΔΩ.

Πληροφορίες/διευκρινίσεις: 

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.