My Spot - Τα καλλιτεχνικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

My Spot – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

 

Baby Musicaholics / Τμήμα Μουσικής Ευαισθητοποίησης για Βρέφη

Ρίμες, νανουρίσματα, τραγουδάκια, ρυθμικά παιχνίδια προσφέρουν τον πιο φυσικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ ενηλίκων και βρεφών. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχοκινητική, λεκτική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη. Με βασικά εργαλεία τη φωνή και το σώμα, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν μουσικά γονέας και βρέφος και να ενδυναμωθεί η σχέση αυτή σε ένα περιβάλλον χαρούμενο και ασφαλές.

(4 – 18 μηνών κι ανάλογα με την ετοιμότητα του βρέφους)

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 12:00

&

(18 – 30 μηνών κι ανάλογα με την ετοιμότητα του βρέφους)

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 11:00

 

Preschoolers’ STEAM Lab / Εργαστήρι Μικρών Εξερευνητών

(1,5 – 3,5 ετών)

Ήχοι, Χρώματα, Σχήματα,Υλικά, Κατασκευές, Τουβλάκια LEGO! Μέσα από πρώιμες δραστηριότητες STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) βρέφη, νήπια  και γονείς εμπλέκονται σε ένα διαδραστικό παιχνίδι εξερεύνησης, δημιουργίας και χαράς. Ανακαλύπτουν τα σχήματα, ταιριάζουν τα χρώματα, έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά (υφάσματα, δαχτυλομπογιές, πηλό κ.α.), πειραματίζονται με τους ήχους, καλλιεργούν τα συναισθήματά τους μέσα από παιγνιώδεις και πρωτότυπες δραστηριότητες.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΠΕΜΠΤΗ 11:30

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 18:30

Musical Storytelling / Εργαστήρι  Ηχοϊστοριών

(2 – 4 ετών)

Μέσα από την αφήγηση ηχοϊστοριών αλλά και γνωστών μουσικών παραμυθιών, θα πάρουν ρόλους, θα παίξουν με τους ήχους, θα πειραματιστούν με μουσικά όργανα, θα καλλιεργήσουν τα συναισθήματά τους και θα αυτοσχεδιάσουν σαν ομάδα. Το εργαστήρι έχει στόχο να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών, να διανθίσει το λεξιλόγιό τους, να εμπλουτίσει το μουσικό τους ρεπερτόριο και να αναπτύξει την τέχνη της ακρόασης (ενεργητική ακρόαση).

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 11:30

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΤΡΙΤΗ 17:30

 

Music Play / Τμήμα Μουσικής Ανάπτυξης

(3 – 5 ετών)

Μέσα από ομαδικά μουσικά παιχνίδια, τα παιδιά βιώνουν βασικές μουσικές έννοιες όπως η ταχύτητα, η διάρκεια, η δυναμική. Έρχονται σε επαφή με σημαντικά μουσικά έργα, μαθαίνουν την τέχνη της ακρόασης, πειραματίζονται με την κίνηση, εκφράζονται, αυτοσχεδιάζουν!

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 11:00 (2 – 4 ετών)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΠΕΜΠΤΗ 18:30

 

English Learning Music Lab / Τμήμα Μουσικής στην Αγγλική

(3 – 5 ετών)

Nursery rhymes, lullabies, action songs and much more! Η έρευνα έχει δείξει πως η μουσική διευκολύνει την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας. Τραγουδάκια, ηχοϊστορίες, κρουστά οργανάκια, ρυθμικά παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν ευχάριστα και βιωματικά το καινούριο λεξιλόγιο και να μιμηθούν νέους ήχους.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΡΙΤΗ 11:30 (2 – 4 ετών)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΡΙΤΗ 18:30

 

Percussionistas / Εργαστήρι Κρουστών

(από 4 ετών)

Body Percussions, ομαδικά ρυθμικά παιχνίδια, τραγούδι, κίνηση, αυτοσχεδιασμός και απόλαυση ερμηνείας! Η έρευνα έχει δείξει ότι το Group Drumming επιδρά θετικά στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας, στην επικοινωνιακή ικανότητα, στη διαχείριση συναισθημάτων
, στη λεπτή και αδρή κινητικότητα, στο συντονισμό!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΠΕΜΠΤΗ 17:30

 

Theatre Time / Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού

(2 – 4 ετών & 3 – 6 ετών)

Παιχνίδια ρόλων, διαδραστική αφήγηση, φαντασία, αυθορμητισμός! Παιδιά, γονείς και βρέφη αλληλεπιδρούν, αυτοσχεδιάζουν και εκφράζονται δημιουργικά σε μία ομάδα.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:30 (2 – 4 ετών)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 17:30 (3 – 6 ετών)

 

Musical Time / Τμήμα Μουσικού Θεάτρου

(6 – 12 ετών)

Ας ανακαλύψουν τη μαγεία του Musical!

Διάλογοι, Τραγούδι, Κίνηση, Μουσική, Αυτοσχεδιασμός, Έκφραση! Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά θα πειραματιστούν με τη φωνή τους. Μέσα από αποσπάσματα γνωστών παιδικών κινηματογραφικών ταινιών και μιούζικαλ, θα έρθουν σε ουσιαστική επαφή με το σώμα και τη φωνή τους, την κίνηση, το ρυθμό, την ερμηνεία. Θα συνεργαστούν ως ομάδα και θα δημιουργήσουν το δικό τους μουσικοθεατρικό δρώμενο.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΠΕΜΠΤΗ 17:30

Arts & Crafts / Τμήμα Εικαστικών

(από 4 ετών)

Μέσα από ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο, παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά. Ανακαλύπτουν, αγγίζουν, αισθάνονται, δημιουργούν τα δικά τους σχήματα, συνδυάζουν τα χρώματα και αφήνονται στον αυθορμητισμό της κίνησης.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00

 

Τμήμα Εκμάθησης Πιάνου

(4 – 64 ετών)

Μέσα από παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά διδάσκονται την τεχνική του πιάνου με αμείωτο ενθουσιασμό. Ένα μαγικό ταξίδι της μουσικής ανακάλυψης που εκτός από την καλλιτεχνική δημιουργία και την ενδυνάμωση των προσωπικών δεξιοτήτων προσφέρει στο μαθητή συναισθηματική έκφραση και προσωπική ευχαρίστηση.

ΠΡΩΙΝΑ & ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

 

Τμήμα Μουσικής στην Ειδική Αγωγή

(Παιδιά με νοητικές, αισθητηριακές, ήπιες κινητικές, μαθησιακές ιδιαιτερότητες)

Με άξονα τη βιωματική προσέγγιση της μουσικής, οι συναντήσεις στοχεύουν στη συναισθηματική έκφραση, στη βελτίωση της επικοινωνίας, στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, στον κινητικό συντονισμό, στην κοινωνική ενδυνάμωση. Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός και η διδασκαλία στηρίζονται σε εξατομικευμένη παρέμβαση.

ΠΡΩΙΝΑ & ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

 

MommySong / Τμήμα Τραγουδιού για Εγκύους και Λεχώνες

Το τραγούδι μειώνει το στρες και ενισχύει τη συναισθηματική μας κατάσταση. Οι ηχητικές δονήσεις που παράγονται από τη φυσική μας ηχητική πηγή, τη φωνή, επιδρούν θετικά στον ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα στο έμβρυο. Μέσα από μελωδίες από όλο τον κόσμο, νανουρίσματα, ταχταρίσματα αλλά και αυτοσχεδιασμό απώτερος στόχος είναι η εγκυμονούσα, λεχώνα και θηλάζουσα μητέρα να συνδεθεί με το μωρό της και να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη σχέση ήδη από το προγεννητικό στάδιο.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:30

 

Natural Singing / Τμήμα τραγουδιού για ενήλικες

Όλοι τραγουδουν μαζί! Παράφωνοι ή καλλίφωνοι, ενώνουν τις φωνές τους, νιώθουν, αναπολούν, γίνονται σύνολο! Οι συναντήσεις του «φυσικού τραγουδιού» δημιουργήθηκαν βασισμένα στην ιδέα ότι η φωνή του καθενός – το πρωτόγονο και φυσικό μας μουσικό όργανο – είναι μοναδική και ικανή να εκφράσει συναισθήματα και σκέψεις, να θεραπεύσει το stress της καθημερινότητας, την κακή διάθεση ακόμα και πιθανές ιδιαιτερότητες της αναπνοής.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:30

 

Για συμμετοχή στα τμήματα και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο 2310420252.

 

Πρωινά στο MySpot – All Access Class Pass (AACP)

Ένα εβδομαδιαίο πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 2 – 4 ετών. Τα καθημερινά πρωινά τμήματα του MySpot που προσφέρονται είναι τα εξής:

 

  • Preschoolers’ STEAM Lab / Εργαστήρι Μικρών Εξερευνητών

Ήχοι, Χρώματα, Σχήματα,Υλικά, Κατασκευές, Τουβλάκια LEGO! Μέσα από πρώιμες δραστηριότητες STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) βρέφη, νήπια  και γονείς εμπλέκονται σε ένα διαδραστικό παιχνίδι εξερεύνησης, δημιουργίας και χαράς.Ανακαλύπτουμε τα σχήματα, ταιριάζουμε τα χρώματα, ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα υλικά (υφάσματα, δαχτυλομπογιές, πηλό κ.α.), πειραματιζόμαστε με τους ήχους, καλλιεργούμε τα συναισθήματά μας μέσα από παιγνιώδεις και πρωτότυπες δραστηριότητες

  • Musical Storytelling / Εργαστήρι Ηχοϊστοριών

Μέσα από την αφήγηση ηχοϊστοριών αλλά και γνωστών μουσικών παραμυθιών, θα πάρουμε ρόλους, θα παίξουμε με τους ήχους, θα πειραματιστούμε με μουσικά όργανα, θα καλλιεργήσουμε τα συναισθήματά μας και θα αυτοσχεδιάσουμε σαν ομάδα. Το εργαστήρι έχει στόχο να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών, να διανθίσει το λεξιλόγιό τους, να εμπλουτίσει το μουσικό τους ρεπερτόριο και να αναπτύξει την τέχνη της ακρόασης (ενεργητική ακρόαση).

  • English Learning Music Lab / Εργαστήρι μουσικής στην αγγλική

Nursery rhymes, lullabies, action songs and much more!

Η μουσική διευκολύνει την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας. Τραγουδάκια, ιστοριούλες και παιχνίδι βοηθούν ευχάριστα τα παιδιά να μιμηθούν καινούριους ήχους και λεξιλόγιο.

  • Music Play / Εργαστήρι Μουσικής Ανάπτυξης

Παίζουμε με τους ήχους, πειραματιζόμαστε με μουσικά όργανα, ερχόμαστε σε επαφή με σημαντικά μουσικά έργα, καλλιεργούμε τα συναισθήματά μας, αφηνόμαστε στην εκφραστική κίνηση. Μέσα από το παιχνίδι και το τραγούδι βιώνουμε βασικές μουσικές έννοιες όπως η δυναμική, η ταχύτητα, η διάρκεια, το τονικό ύψος.

  • Theatre Time / Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού

Παιχνίδια ρόλων, διαδραστική αφήγηση, φαντασία, αυθορμητισμός! Παιδιά, γονείς και βρέφη αλληλεπιδρούν, αυτοσχεδιάζουν και εκφράζονται δημιουργικά σε μία ομάδα.

 

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από 2 έως 5 επισκέψεις την εβδομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία στο τηλέφωνο 2310 420252.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

My spot

Πρότυπο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης

Θεμ. Σοφούλη 83, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 420252

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορείο: 5, Νέα Κρήνη - Βενιζέλου, Στάση “Γέφυρα”

Εύκολη στάθμευση μπροστά στο χώρο του MySpot

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.