My Spot - Τμήματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

My Spot – Τμήματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης

ENGLISH MORNINGS

Το τμήμα «English Mornings» του MySpot προσφέρει ένα μοναδικό δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο η μάθηση επιτυγχάνεται μέσα από το παιχνίδι. Ο προγραμματισμός των ημερήσιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν στοχευμένα και ποικίλα ερεθίσματα με σκοπό να κατανοήσουν ευχάριστα και βιωματικά το καινούριο λεξιλόγιο και να μιμηθούν νέους ήχους.

Ηλικίες: 2,5 – 4 χρονών

Ωράριο: 10.00 – 13.00

Ημέρες: Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη

 

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Καθώς η έρευνα έχει δείξει πως η μουσική διευκολύνει την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, το ημερήσιο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα εμπλουτισμένο με τραγουδάκια, μουσικά & ρυθμικά παιχνίδια και τη χρήση κρουστών οργάνων. Οι δασκάλες που αλληλεπιδρούν με τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη αγάπη, εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενό τους.

 • Music Play – Μουσική

Μέσα από ομαδικά μουσικά παιχνίδια, τα παιδιά βιώνουν βασικές μουσικές έννοιες όπως η ταχύτητα, η διάρκεια, η δυναμική. Έρχονται σε επαφή με σημαντικά μουσικά έργα, μαθαίνουν την τέχνη της ακρόασης, πειραματίζονται με την κίνηση, εκφράζονται, αυτοσχεδιάζουν!

 • Musical storytelling – Ηχοϊστορίες

Μέσα από την αφήγηση ηχοϊστοριών αλλά και γνωστών μουσικών παραμυθιών, παίρνουν ρόλους, παίζουν με τους ήχους, πειραματίζονται με μουσικά όργανα και αυτοσχεδιάζουν σαν ομάδα.

 • Arts & Crafts – Εργαστήρι Εικαστικών

Με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά. Ανακαλύπτουν, αγγίζουν, αισθάνονται, δημιουργούν τα δικά τους σχήματα, συνδυάζουν τα χρώματα και αφήνονται στον αυθορμητισμό της κίνησης.

 • LEGOκατασκευές

Τα αγαπημένα τουβλάκια LEGO των παιδιών γίνονται το μέσο για να ανακαλύψουν νέες και να εξελίξουν υπάρχουσες δεξιότητες. Μέσα από τη διασκέδαση και τη χαρά τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν ακολουθώντας οδηγίες, αναπτύσσουν τη συγκέντρωσή τους καθώς και αισθητηριακές δεξιότητες – π.χ. τη λεπτή κινητικότητα, τον αμφίπλευρο συντονισμό, τον οπτικό έλεγχο – ενώ παράλληλα παρακινούνται να εξερευνήσουν και να φανταστούν μέσω του συμβολικού παιχνιδιού.

 • STEM lab – Εργαστήρι Πειραμάτων

Χρώματα, υλικά, σχήματα, φυσική, χημεία μαθηματικά… Οι μικροί επιστήμονες είναι έτοιμοι για τα πιο διασκεδαστικές διερευνήσεις μέσα από πρώιμες δραστηριότητες STEM.

 • Yoga Play – Γιογκικά Παιχνίδια

Με κίνητρο την ήπια σωματική άσκηση, τα παιδιά γνωρίζουν και αγαπούν το σώμα τους ενώ μαθαίνουν για τη φύση, τα ζώα, το περιβάλλον. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να υποστηριχθεί βιωματικά η εκμάθηση νέου λεξιλογίου και η μίμηση ήχων.

 • Storytelling – Αφήγηση Παραμυθιών

Η αφήγηση παραμυθιών διανθίζει το λεξιλόγιο των παιδιών ενώ παράλληλα εγείρει τη φαντασία τους. Με στόχο να ενισχυθεί η αγάπη των παιδιών για το βιβλίο, κάθε εβδομάδα τα παιδιά παίρνουν ένα αυτοσχέδιο βιβλιαράκι με συγκεκριμένη θεματολογία .

Γιατί Διγλωσσία

Η έρευνα έχει δείξει ότι η διγλωσσία συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών. Σύμφωνα με τα ερευνητικά αποτελέσματα, η διγλωσσία σχετίζεται με την ανάπτυξη διαφόρων γνωστικών δεξιοτήτων. Παιδιά εκτεθειμένα σε περισσότερες από μία γλώσσες φαίνεται να είναι καλύτερα σε θέματα προσοχής, να έχουν ανεπτυγμένη βραχεία μνήμη, καθώς και να επιδεικνύουν καλύτερες επιδόσεις σε πολλαπλές δοκιμασίες ενώ είναι πιο ευαισθητοποιημένα πολιτισμικά.

Γιατί English Mornings

Το ωράριο (3 ώρες την ημέρα, 3 πρωινά την εβδομάδα) και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των English Mornings (διαθεματικές δραστηριότητες παιδοκεντρικού και βιωματικού χαρακτήρα) σκόπιμα διαμορφώθηκε έτσι ώστε τα παιδιά να ξεκινήσουν ομαλά και αβίαστα τη διαδικασία προσαρμογής και προετοιμασίας τους για την εισαγωγή τους στο νηπιαγωγείο. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα στην ομάδα, να αλληλεπιδρούν σε ένα δομημένο πλαίσιο ενώ παράλληλα ανεξαρτητοποιούνται.

 

ENGLISH LEARNING LAB

Το πρωτοποριακό τμήμα English Learning Lab του MySpot, έχει στόχο τη βιωματική εκμάθηση της Αγγλικής μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες παιγνιώδους χαρακτήρα.

Για παιδιά 3 – 5 ετών & 5 -7 ετών

Α’ ΤΜΗΜΑ: Τρίτη 17:30 – 19:00

Β’ ΤΜΗΜΑ: Πέμπτη 18:30 – 20:00

 

Το πρόγραμμα του My Spot έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει παιδιά και γονείς, να προάγει την πολύπλευρη ανάπτυξή τους και να οδηγήσει στην απόκτηση δεξιοτήτων με παιγνιώδη τρόπο. Παρακάτω τα τμήμα τα αναλυτικά:

Preschoolers’ Stimulation / Εργαστήρι Μικρών Εξερευνητών

Ήχοι, Χρώματα, Σχήματα,Υλικά, Κατασκευές, Τουβλάκια LEGO! Μέσα από πρώιμες δραστηριότητες STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) βρέφη και γονείς εμπλέκονται σε ένα διαδραστικό παιχνίδι εξερεύνησης, δημιουργίας και χαράς.

 

Ηλικίες: 2 έως 4 χρονών

Ημέρα: Τρίτη

Ώρα: 17.30

Διάρκεια: 45′

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 420252

 

 Robotics Lab / Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

(ΝΗΠΙΑ & ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

Εφαρμογές και εργαλεία όπως το Lego Wedo 2.0 γίνονται το μέσο παιχνιδιού για να αντιληφθούν τα παιδιά τα στάδια του προγραμματισμού ενώ παράλληλα παροτρύνονται να κάνουν τις πρώτες απόπειρες κατασκευής ρομπότ & κώδικα.

Στο νέο κύκλο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, 12 συναντήσεων, ετοιμάζονται για παιχνίδι, γνώσεις Φυσικής, Τεχνολογίας, Μηχανικής, Μαθηματικών κι εμπειρίες με τα αγαπημένα τους Lego. Σε κάθε συνάντηση επιλέγεται ένα θέμα από το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία και την καθημερινότητα, το τεχνολογικό περιβάλλον ή ακόμη και τον φανταστικό κόσμο. Αρχικά, γίνεται μία εισαγωγή στο θέμα κι έπειτα τα παιδιά καλούνται να κατασκευάσουν ένα σχετικό ρομπότ και να το προγραμματίσουν. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας,  ακολουθεί μία αναστοχαστική συζήτηση με επέκταση του θέματος. Τα παιδιά δουλεύουν σε μεικτές ομάδες, δύο – τριών ατόμων, που εναλλάσσονται και χρησιμοποιούν κυρίως το υλικό εκπαιδευτικής ρομποτικής, ένα tablet ή laptop για κάθε ομάδα παιδιών καθώς και άλλα υλικά καθημερινής χρήσης που πλαισιώνουν την κύρια κατασκευή τους.

Με κίνητρο τον ανοιχτό τελικό διαγωνισμό μεταξύ των ομάδων του τμήματος της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του κύκλου, απώτερος στόχος είναι η βιωματική κατανόηση της συνεργασίας και η ανάδειξη πρωτότυπων ιδεών των μαθητών.

Ημέρα: Πέμπτη

Ώρα: 18.30 έως 20.00

Έναρξη: 03/10/19

Λήξη: 19/12/19

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 420252.

 

 

Robot 1 Alpha S – Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

(ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν από κοντά ένα αληθινό Ρομπότ, το Robot 1 Alpha S! Ένα πρωτοποριακό  εργαλείο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και ταυτόχρονα θα αποτελέσει το μέσο παιχνιδιού για να αντιληφθούν τα στάδια του προγραμματισμού. Με απώτερο στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και η συνεργασία τα παιδιά θα μάθουν διασκεδάζοντας!

Για συμμετοχή στο τμήμα και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο 2310420252

 

 

 

STEAM Lab – Music / Εργαστήρι Μουσικών Ερευνητών

(5 – 7 ετών)

Πώς ταξιδεύει ο ήχος; Πώς κατασκευάζονται μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά; Πώς σχετίζονται η μουσική και τα μαθηματικά; Μπορούμε να συνθέσουμε ηλεκτρονικούς ήχους; Ερωτήματα που θα απαντηθούν βιωματικά μέσα από τη διερεύνηση και το παιχνίδι!

Για συμμετοχή στο τμήμα και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο 2310420252

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 • Nursery rhymes, lullabies, action songs and more! (Α & Β ΤΜΗΜΑ)

Η μουσική διευκολύνει την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας. Τραγουδάκια, ιστοριούλες και ρυθμικά παιχνίδια βοηθούν ευχάριστα τα παιδιά να μιμηθούν καινούριους ήχους και λεξιλόγιο. Οι δασκάλες που αλληλεπιδρούν με τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη αγάπη, εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενό τους.

 • Musical storytelling (Α & Β ΤΜΗΜΑ)

Μέσα από την αφήγηση ηχοϊστοριών θα πάρουν ρόλους, θα παίξουν με τους ήχους, θα πειραματιστούν με μουσικά όργανα, θα τραγουδήσουν παιδικά τραγουδάκια και θα αυτοσχεδιάσουν σαν ομάδα.

 • STEM Lab (Α & Β ΤΜΗΜΑ)

Χρώματα, υλικά, φυσική, χημεία μαθηματικά και άλλα πολλά. Οι μικροί επιστήμονες είναι έτοιμοι για τα πιο διασκεδαστικά πειράματα.

 • LEGO play (Α ΤΜΗΜΑ)

Τα αγαπημένα τουβλάκια LEGO των παιδιών θα γίνουν το μέσο για να ανακαλύψουν νέες και να εξελίξουν υπάρχουσες δεξιότητες. Τα παιδιά θα μάθουν να παίζουν ακολουθώντας οδηγίες, θα αναπτύξουν τη συγκέντρωσή τους καθώς και αισθητηριακές δεξιότητες – π.χ. τη

λεπτή κινητικότητα, τον αμφίπλευρο συντονισμό, τον οπτικό έλεγχο – ενώ παράλληλα θα παρακινηθούν να εξερευνήσουν και να φανταστούν μέσω του συμβολικού παιχνιδιού.

 • Arts & Crafts (Α ΤΜΗΜΑ)

Με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο, τα παιδιά θα δημιουργήσουν απλές κατασκευές. Θα ανακαλύψουν, θα αγγίξουν, θα αισθανθούν, θα δημιουργήσουν τα δικά τους σχήματα και θα συνδυάσουν τα χρώματα.

 • Storytelling & Writing / Reading Skills (Β ΤΜΗΜΑ)

Η αφήγηση παραμυθιών διανθίζει το λεξιλόγιο των παιδιών ενώ παράλληλα εγείρει τη φαντασία τους. Με στόχο να ενισχυθεί η αγάπη των παιδιών για το βιβλίο, κάθε εβδομάδα τα παιδιά παίρνουν ένα αυτοσχέδιο βιβλιαράκι με συγκεκριμένη θεματολογία. Με αφορμή την αφήγηση ενός απλού παραμυθιού, τα παιδιά θα κάνουν τις πρώτες απόπειρες γραφής και ανάγνωσης γραμμάτων και λέξεων.

 • Play & Learn (Β ΤΜΗΜΑ)

Flash Cards, παιχνίδια μίμησης, παιχνίδια συνεργασίας, ομαδικά διασκεδαστικά παιχνίδια… Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας είναι παιχνιδάκι!

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

My spot

Πρότυπο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης

Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6972 266 018

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορείο: 5, Νέα Κρήνη - Βενιζέλου, Στάση “Γέφυρα”

Εύκολη στάθμευση μπροστά στο χώρο του MySpot

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.