Σπιτόδενδρο - Τα καλοκαιρινά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σπιτόδενδρο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Σπιτόδενδρο τον μήνα Ιούλη αποκτά Summer Camp!  

 

Από τις  6 – 10/07/2020 φιλοξενεί το Κρουστόφωνο σε μια θεματική εβδομάδα αφιερωμένη στη μουσική, μουσικά παιχνίδια, γνωριμία με μουσικές έννοιες και μουσικές παραδόσεις. Από τις  13 – 17/07/20 φιλοξενεί την ομάδα Hehe Art σε μια εβδομάδα αφιερωμένη σε κατασκευές και παιχνίδια με πηλό, αλεύρι, χώμα και άλλα υλικά, μια εβδομάδα γεμάτη Messy Play! Ακολούθως τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιούλη φιλοξενούνται στο σχολείο δύο ακόμη θεματικές αφιερωμένες στην Ρομποτική και τη γνωριμία με τα Αθλήματα.

 

Λίγα λόγια για την κάθε ομάδα και το πρόγραμμά τους:

1η Εβδομάδα Summer Camp Σπιτόδενδρου 6 – 10/7/20: Μουσικά Παιχνίδια με το Κρουστόφωνο

Το Κρουστόφωνο είναι ένα μουσικό εργαστήρι που ασχολείται με παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και με τη διδασκαλία της μουσικής από το 1996 στη Θεσσαλονίκη.

Με τα μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας προσπαθούν να εισάγουν τα παιδιά στον  μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από βιώματα και παιχνίδια.

Την εβδομάδα 6 – 10 Ιουλίου θα φέρουν τη μουσική τους στο Σπιτόδενδρο. Στη διάρκεια της εβδομάδας  αυτής, τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα παίξουν με μεγάλη ποικιλία κρουστών οργάνων,  δημιουργώντας μικρές ορχήστρες και συνοδεύοντας τραγούδια, θα κατασκευάσουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, θα επενδύσουμε ιστορίες με ήχους και μουσική και θα παίξουμε παιχνίδια μαθαίνοντας μουσικές έννοιες και γνωρίζοντας μουσικές παραδόσεις. Όταν η μουσική γίνεται παιχνίδι, μαθαίνεις  να παίζεις μουσική!

 

2η εβδομάδα Summer Camp Σπιτόδενδρου 13 – 17/7/20: Messy Play με την Hehe-Art

Η ομάδα μαζεύει τα πολύτιμα -και αγαπημένα όλων των παιδιών- υλικά, και έρχονται στο Σπιτόδενδρο από 13 – 17, για να παίξουν το πιο φυσικό, ελεύθερο και χαρούμενο παιχνίδι! Με χρώματα, αλεύρια, νερό, άμμο, χώμα, φυσικό πηλό και πολλά άλλα τα παιδιά, με τη φυσική περιέργεια που τα διακρίνει, επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσουν καθώς εξερευνούν, ανακαλύπτουν και συνεργάζονται, σε ένα παιχνίδι, γεμάτο πειραματισμούς και δημιουργία, που ενεργοποιεί όλο το σώμα και τις αισθήσεις.

Οι Hehe, δηλαδή η Ελένη και ο Έκτορας, ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2008, στοχεύοντας να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες ώστε το παιχνίδι μαζί τους είναι μια εμπειρία ανατρεπτική, δημιουργική και χαλαρωτική,  όπου τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν και να φανταστούν, να «χτίσουν τον κόσμο με τα χέρια τους» και έτσι να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους.

 

3η εβδομάδα Summer Camp Σπιτόδενδρου 20 – 24/7/20: Ρομποτική με τo πρόγραμμα FLL Jr. Discovery Edition της Eduact!

Το FLL Jr. Discovery Edition πρόκειται για ένα πρόγραμμα STEM που απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 10 ετών. Κάθε χρόνο, παρουσιάζεται ένα διαφορετικό θέμα στους συμμετέχοντες, μαζί με μία βασική πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Φέτος, το θέμα αφορά την αρχιτεκτονική ως επιστήμη αλλά συγκεκριμένα στοχεύει στο να κτίσουν τα παιδιά από την αρχή μία καινούρια πόλη- BOOMTOWN BUILD.

Το FLL Jr. Discovery Edition, αποτελεί ένα συναρπαστικό πρόγραμμα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με πολλά οφέλη για τα ίδια, ιδιαίτερα σε γνωστικό επίπεδο. Τα παιδιά μαθαίνουν να επεξεργάζονται με ακρίβεια κομμάτια LEGO DUPLO (δεξιότητα λεπτής κινητικότητας), μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την μέθοδο επίλυσης ενός προβλήματος, να παρουσιάζουν περιγραφικά την δουλειά τους (ανάπτυξη γλωσσικής ικανότητας). Επίσης, μαθαίνουν την έννοια του μοτίβου μέσω των δραστηριοτήτων και αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα καθώς μπαίνουν σε διαδικασία αποφάσεων και επιλογών των κτηρίων που θα χτίσουν, για ποιον λόγο θα χτίσουν αυτά τα συγκεκριμένα κτήρια κλπ.

Πάνω απ‘ όλα, το FLL Jr. Discovery Edition αποτελεί, σίγουρα μία συναρπαστική εμπειρία για τα παιδιά, που θα την διασκεδάσουν, θα μιλάνε γι’ αυτή και θα τα ενθουσιάσει!

 

4η εβδομάδα Summer Camp Σπιτόδενδρου 27 – 31/7/20: Αθλητική εβδομάδα με το Kids play από την ομάδα του Up move & play area!

Το kids play είναι ένα αθλητικό εκπαιδευτικό-παιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις αυτής της ηλικίας. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη γυμναστική ενώ παράλληλα να βελτιώσουν τις αθλητικές τους ικανότητες και δεξιότητες!

Αθλητικές ενότητες της εβδομάδας:

1η μέρα: Α’ ενότητα Στίβου – σφαιροβολία, δισκοβολία, άλμα εις μήκος, σκυταλοδρομία, στίβος.

2η μέρα:  Β’ ενότητα Στίβου – ακόντιο, άλμα εις ύψος, άλμα επί κοντώ, δρομικά με εμπόδια.

3η μέρα: Ενόργανη – ασκήσεις εδάφους, κυβίστηση, ανακυβίστηση, στηρίξεις, ισορροπίες, κατακόρυφο.

4η μέρα: Αθλοπαιδείες μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ

5η μέρα: Μπέιζμπολ, γκολφ, τέννις, άρση βαρών

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Στο Summer Camp μπορούν να συμμετέχουν παιδιά  ηλικιών από 3 – 10 ετών και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά τις πρωινές ώρες στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ωστόσο μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά εκτός σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στις θεματικές δραστηριότητες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη γραμματεία.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Σπιτόδενδρο

Νηπιαγωγείο - Παιδικός Σταθμός

Ασκληπιού 8, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 472266, 2310 471252

Email: spitodendroschool@gmail.com

Links: https://spitodendro.gr/, Facebook, Instagram, Youtube

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.