Senza Glutine - Τα καλλιτεχνικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Senza Glutine – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

Το Senza Glutine είναι το πρώτο Οικογενειακό Καφέ – Παιδότοπος, αποκλειστικά gluten free. Απευθύνεται σε όλους, με επιλογές σνακ και ροφημάτων υψηλής ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα είναι ασφαλές για παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από κοιλιοκάκη ή για άλλους λόγους απέχουν από τη γλουτένη. Επίσης, προσφέρει προϊόντα απαλλαγμένα από άλλα αλλεργιογόνα (πχ λακτόζη).

Στον -πιστοποιημένο από την ΕΒΕΤΑΜ- παιδότοπο, παιδιά 1-8 ετών απασχολούνται δημιουργικά από τις παιδαγωγούς, με ατομικά ή ομαδικά παιχνίδια. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αισθητηριακό παιχνίδι, κατασκευές, χειροτεχνίες, ζωγραφική, παιχνίδι με πλαστελίνη και πυλό, κλασικά ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, επιτραπέζια κ.α. Ανά διαστήματα διοργανώνονται διαδραστικά εργαστήρια και event με kids zumba και karaoke.

Γονείς, συνοδοί και μεγαλύτερα παιδιά απολαμβάνουν ροφήματα και υγιεινά σνακ, στη βεράντα ή στον εσωτερικό χώρο, ενώ μπορούν να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια που διατίθενται δωρεάν ή να χρησιμοποιήσουν το WiFi για περιήγηση στο διαδίκτυο, από τη συσκευή τους.

Στο χώρο διοργανώνονται εκδηλώσεις, παιδικά party, ενημερωτικές συναντήσεις κ.α., όπου το ψυχαγωγικό  πρόγραμμα και οι δραστηριότητες προσαρμόζονται στην ηλικία των παιδιών.

 

Το ελεύθερο παιχνίδι δεν σταματάει ποτέ! Το οργανωμένο-θεματικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά -που το θέλουν- να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να συνεργαστούν και να διασκεδάσουν με την παρέα άλλων παιδιών και την καθοδήγηση των παιδαγωγών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.00 – 20.30

Αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά 1-5 ετών

Τα παιδιά διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους. Στόχος της δραστηριότητας είναι να διεγείρει την αφή, την όραση και την ακοή τους, ώστε να λειτουργήσουν συνδυαστικά και να συντονίσουν τις κινήσεις τους. Παιχνίδια για τη γεύση και την όσφρηση αποφεύγονται για λόγους υγείας και υγιεινής των παιδιών.

ΤΡΙΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00 – 20.30

Κλασικά – Ομαδικά Παιχνίδια για παιδιά 3+ ετών 

Η συνεργασία κάνει το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό! Αμέτρητα παιχνίδια με ήπια κίνηση, γνωστά στους μεγαλύτερους από τα διαλείμματα του σχολείου, που μεταφέρουν στα παιδιά αξίες όπως ο υγιής ανταγωνισμός και η ομαδικότητα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00 – 20.30

Κατασκευές – Χειροτεχνίες – Ζωγραφική για παιδιά 2+ ετών 

Κάθε βδομάδα επιλέγεται ένα θέμα και κάθε παιδί, σύμφωνα με την ηλικία του, μεταφέρει την εικόνα που φαντάζεται σε χαρτί, χαρτόνια, ξυλάκια και διάφορα άλλα υλικά.

Όταν τα παιδιά κατασκευάζουν και ζωγραφίζουν εξοικειώνονται με την διαδικασία της σύνθεσης, καλλιεργούν δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα, μαθαίνουν να συνδυάζουν σχήματα και χρώματα, βιώνουν τη χαρά της δημιουργίας!

ΠΕΜΠΤΗ 18.00 – 20.30

Δημιουργούμε με ζυμαράκια, πλαστελίνη και πηλό για παιδιά 2,5+ ετών

Εκτός από το ελεύθερο παιχνίδι με πλαστελίνη, κάθε βδομάδα επιλέγεται ένα θέμα και κάθε παιδί το αποτυπώνει όπως το φαντάζεται σε ζυμαράκι ή πηλό, το παίρνει μαζί του και αφού στεγνώσει μπορεί να το χρωματίσει.

Συμμετοχή

Τα παιδιά μπορούν να προσέλθουν σε οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια της δραστηριότητας. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες δεν έχει επιπλέον χρέωση, πέρα από τη βασική χρέωση εισόδου στον παιδότοπο μαζί με το παιδικό μενού που θα επιλέξει το παιδί (πχ basic kid’s menu (4€), που περιλαμβάνει την είσοδο στον παιδότοπο + Χυμό Δέλτα Smart + Choco Rice Bar).

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων διαρκεί από τις 15/10/2018 μέχρι και τις 30/06/2019. Υπάρχει ενδεχόμενο να διαφοροποιηθεί λόγω εκδηλώσεων ή σε αργίες και περιόδους εορτών. Κάθε αλλαγή θα δημοσιεύεται στη σελίδα του παιδότοπου στο facebook (www.facebook.com/SenzaGlutineSKG)

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 17.30 – 22.00

Σάββατο, Κυριακή & Αργίες: 10.00 – 22.00

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Senza Glutine Κοιν.Σ.Επ.

Family Friendly Play Cafe – Παιδότοπος

Γεννηματά 57 με Κων. Αιγυπτιάδη 17, 55132, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313252012

Email: senzaglutinekoinsep@gmail.com

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Πρόσβαση με τα λεωφορεία

6 (Στάση Παπάζογλου)
7 (Στάση Ηλέκτρας)
1-2-3-8 (Στάση Αγορά)
5 (Γήπεδο Φοίνικα)

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.