Το Σχολείο Αλλιώς - Τα εκπαιδευτικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Σχολείο Αλλιώς – Τα εκπαιδευτικά τμήματα

Το Σχολείο Αλλιώς έχει σκοπό να προάγει την επιστήμη, την τέχνη, την τεχνολογία, τον πολιτισμό και γενικότερα να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα, μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, έχοντας πάντα ως κέντρο τον άνθρωπο. Με βασικό εργαλείο τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, τα παιδιά θα εξοικειωθούν στη συμμετοχική διαδικασία και συνεργασία, στην εξερεύνηση και την αναζήτηση.

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική

(2 τμήματα)

Περιγραφή: Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί έναν καινοτόμο τομέα μάθησης, στον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να προσεγγίζουν τις Θετικές Επιστήμες μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό. Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά θα δουλεύουν σε ομάδες και, υπό την καθοδήγηση έμπειρης παιδαγωγού, θα δημιουργούν ρομπότ με το υλικό της Lego Education. Το εργαστήριο αυτό επιδιώκει να απολαύσουν τα παιδιά τη ρομποτική, μακριά από ανταγωνιστικές λογικές, μέσα σε ένα κλίμα ομαδικότητας, αποδοχής και παιχνιδιού.

Ηλικίες: 1ο τμήμα // παιδιά 6 – 8 χρονών

2ο τμήμα // παιδιά 9 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Μάιος / 1 φορά την εβδομάδα

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: 1ο τμήμα  //  Τρίτη 19:00 – 20:15

2ο τμήμα  //  Σάββατο 12:00 – 13:30

Κόστος συμμετοχής: 1ο τμήμα  //  35€/4 μαθήματα

2ο τμήμα //  40€/4 μαθήματα

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μπουτούλη Εύη

 

Απογευματινή απασχόληση στο ΚΔΑΠ

(Ευέλικτο Ωράριο)

Περιγραφή: Στο Σχολείο Αλλιώς σας δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα όπως εσείς επιθυμείτε, επιλέγοντας τις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επιλέξτε ένα από τα πακέτα ωρών και ελάτε όποια μέρα θέλετε, όποιες ώρες θέλετε. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με γνώμονα τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι παιδαγωγοί, μέσα από τη διαθεματική διδασκαλία,  θα αναπτύξουν θεματικές που θα προάγουν την επιστήμη, την τέχνη, τον πολιτισμό, την τεχνολογία, έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο.

Γυμναστική, εικαστικά, STEAM, μουσική αγωγή, θεατρική αγωγή, ιστορία της τέχνης, πειράματα, παιδική αρχιτεκτονική, επιτραπέζια παιχνίδια, ώρα παραμυθιού κ.α. πλαισιώνουν το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα.

Ηλικίες: 5 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Σεπτέμβριος – Μάιος

Πακέτα ωρών: 1ο πακέτο: 6 ώρες/εβδομάδα

2ο πακέτο 10 ώρες/εβδομάδα

3ο πακέτο: 20ώρες/εβδομάδα

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη γραμματεία

Υπεύθυνοι τμήματος: Καρπούζα Ελένη,  Σαφούρης Στέφανος

 

Μελέτη μαθημάτων

(αναγνωστήριο)

Περιγραφή: Η μελέτη μαθημάτων απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Στόχος μας  είναι να βοηθηθούν τα παιδιά να διαβάσουν τα μαθήματα της επόμενης μέρας αλλά και να μάθουν να μελετούν. Μέσα από τις διδακτικές μεθόδους που εφαρμόζει η εκπαιδευτικός του Σχολείου, το διάβασμα μετατρέπεται σε μια ελκυστική και δημιουργική διαδικασία, όπου ενισχύεται η δυνατότητα οργάνωσης, απομνημόνευσης και τελικής εμπέδωσης των σχολικών μαθημάτων τους.

Ηλικίες: 6 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Σεπτέμβριος – Μάιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: Καθημερινά 15:00 – 17:00

Κόστος συμμετοχής: 130€/μήνα

Υπεύθυνη τμήματος: Φούρναρη Βικτώρια

 

Δημιουργική γραφή για παιδιά

Περιγραφή: Το εργαστήρι  αυτό σκοπό έχει να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του παιδιού, να καλλιεργήσει τη φαντασία και την κριτική του σκέψη.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το παιδί έρχεται σε επαφή με τις διάφορες μορφές γραφής.
  • Έρχεται πιο κοντά στη λογοτεχνία και κατ’ επέκταση  στο βιβλίο.
  • Γράφει τη  δική του ιστορία και το δικό του ποίημα.
  • Ξανασυστήνεται με το γράψιμο, καθώς ανακαλύπτει μέσα από αυτό μια νέα πηγή χαράς, προσωπικής έκφρασης και δημιουργικής διεξόδου.

Για τους παραπάνω λόγους απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις. Σε αυτά που δείχνουν να έχουν μια έμφυτη κλίση στο λογοτεχνικό γράψιμο, σε εκείνα που το αντιμετωπίζουν με κάποιου είδους διστακτικότητα και άρνηση και φυσικά σε όσα θέλουν να ενταχτούν  σε  μια δημιουργική όσο και διασκεδαστική μαθησιακή δράση.

Ηλικίες: 7 – 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: Τετάρτη 17:30 – 18:30

Κόστος συμμετοχής: 25€/4 μαθήματα

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Φούρναρη Βικτώρια

 

Σκάκι

(2 τμήματα)

Περιγραφή: Το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που επινοήθηκε για να απαιτεί από τους παίκτες του φρόνηση, πρόβλεψη και υπομονή. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η παντελής έλλειψη του παράγοντα τύχη.  Έτσι έρχεται σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια που βασίζονται σε αυτόν. Είναι ένα πνευματικό άθλημα, αλλά, πιστεύουμε, όχι μια ακόμα δραστηριότητα για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Σκοπός είναι μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά να μάθουν ένα σωστό τρόπο σκέψης που θα τους βοηθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Ηλικίες:  1ο τμήμα  //  παιδιά 5 – 7 χρονών

2ο τμήμα  //  παιδιά 8- 12 χρονών

Διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος – Ιούνιος

Διάρκεια μαθήματος και ώρες: 1ο τμήμα  //  Σάββατο 10:00 – 11:00

2ο τμήμα  //  Σάββατο 11:00 – 11:30

Κόστος συμμετοχής: 1ο τμήμα  //  35€/4 μαθήματα

2ο τμήμα  //  40€/4 μαθήματα

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το σχολείο αλλιώς

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Στρ. Σαράφη 48Δ, 55132, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 447 868

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.