Ροδάνι - Τα καλλιτεχνικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ροδάνι – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

 

Eγγραφές και μαθήματα γνωριμίας 24 με 29 Σεπτεμβρίου | Έναρξη μαθημάτων 1η Οκτωβρίου

Τα προγράμματα προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας περιλαμβάνουν απογευματινά εργαστήρια τα οποία συνθέτουν τις τέχνες τους θεάτρου, του χορού και της μουσικής και της αισθητικής αγωγής σε δημιουργικούς κύκλους.

Προγράμματα Προσχολικής Hλικίας

Στην ηλικία αυτή της περιέργειας και καθώς ο λόγος κυριαρχεί σταδιακά στη ζωή του παιδιού, ο κόσμος είναι ένας και όλα προς εξερεύνηση, πειραματισμό και ανακάλυψη.

Η ιδιοφυΐα της ηλικίας μας μάς κάνει ακούραστους δημιουργούς που μπορούν από το τίποτα να εφεύρουν κόσμους και καλούμε τους γονείς μας σε αυτούς τους κόσμους για να δώσουν τον λόγο, τις λέξεις και τα νοήματα.

Έτσι, από τη σχέση αυτή γονέα και παιδιού προκύπτει η μάθηση. Το παιχνίδι δεν είναι παρά το μέσο, το πεδίο εκείνο της ελευθερίας που αφήνει τον χώρο για ανακάλυψη και για χαρά. Το Ροδάνι γίνεται ο ενδιάμεσος και ασφαλής χώρος τέτοιων συναντήσεων.

Μουσική προπαιδεία, babyyoga, messyplay και παιχνίδια δεξιοτήτων, εναλλάσσονται ανά εβδομάδα προτείνοντας ένα συνδυαστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα με οδηγό την εξερεύνηση των δυνάμεών μας, το ελεύθερο παιχνίδι και, φυσικά, τη χαρά των συναντήσεων!

Οι δράσεις στο Ροδάνι εμψυχώνονται από τους ψυχολόγους Παρασκευή Καρακίτσιου και Βασιλική Τυμπανίδου καθώς και από τους μουσικούς Νεκταρία Μεθημάκη και Εύη Παπαδοπούλου (φλάουτο, κρουστά, καβάλι).

 

Βρεφικό παιχνίδι 3 έως 13 μηνών

Πρόκειται για ανοιχτές συναντήσεις ανάμεσα σε γονείς με βρέφη έως και ενός έτους. Oι συναντήσεις του βρεφικού παιχνιδιού βασίζονται και εμπνέονται από τη φιλοσοφία του Πράσινου Σπιτιού, όπως το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε η Francoise Dolto (Γαλλίδα παιδίατρος και ψυχαναλύτρια).

Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές, το παιχνίδι είναι ελεύθερο, και οι γονείς μπορούν να παρευρίσκονται τις ώρες και τις ημέρες που μπορούν. Μελλοντικοί γονείς είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει βρεφική γιόγκα και εβδομαδιαίες συναντήσεις με ζωντανή και κατάλληλη για βρέφη μουσική.

 • Ώρα και ημέρα: Tρίτη και Πέμπτη στις 11:00-2:00 το πρωί και Παρασκευή 5:00-6:30 το απόγευμα.
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

 

Μετα-βρεφικό παιχνίδι 13 -24 μηνών

Στην ηλικία αυτή, πριν επικρατήσει ο λόγος στη ζωή του παιδιού, η ευφυΐα καλλιεργείται μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι, την εξερεύνηση και την ανακάλυψη, το παιδί απολαμβάνει την παρουσία συνομηλίκων στον χώρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια αδρής κινητικότητας, αισθησιοκινητικές δράσεις, τραπέζια της φύσης και μουσικές συναντήσεις.

 • Ώρα και ημέρα:Τρίτη και Πέμπτη στις 5:00-7:00 το απόγευμα.
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

 

Μετα-βρεφικό παιχνίδι 2 – 3,5 ετών

Η ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται και ως η εφηβεία των νηπίων, και όχι άδικα, καθώς τώρα το παιδί βαδίζει σταδιακά σε μεγαλύτερη αυτονομία, παρότι ο γονέας παραμένει ο αγαπημένος του συμπαίκτης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια προμαθηματικών εννοιών, ηχοϊστορίες και παιχνίδια με ποικίλα υλικά. Οι γονείς ας είναι προετοιμασμένοι να φέρουν μαζί τους ένα δεύτερο ζευγάρι ρούχα, καθώς τα παιδιά θα παίζουν συχνά με μικρές μπανιέρες γεμάτες νερό, χρώματα και εύπλαστα υλικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει baby –yoga κάθε Παρασκευή!

 • Ώρα και ημέρα: Tετάρτη –Παρασκευή 6:30-8:00
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

 

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 4 -6 ετών

Καθώς το παιδί διανύει τη νηπιακή ηλικία το συμβολικό παιχνίδι γίνεται κεντρικό στην καθημερινότητά του, καθώς μέσα από αυτό επεξεργάζεται νοήματα, ανακαλύπτει νέα γνώση και εκφράζει ελεύθερα τους προβληματισμούς της ηλικίας του.

Αυτή τη χρονιά στο Ροδάνι τα εργαστήρια του θεατρικού παιχνιδιού θα συνδεθούν με κύκλους δημιουργικού χορού και μουσικής προπαιδείας, συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα Τεχνών, το οποίο διανθίζεται από μικρές παρουσιάσεις-παραστάσεις και αφηγήσεις μουσικών παραμυθιών.

 • Ώρα και ημέρα: Τρίτη-Πέμπτη: 6:30 με 7:30
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

 

Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά 4 έως 6

Κατά την προσχολική ηλικία το παιχνίδι με τον ήχο και τον Ρυθμό περνάει σε μια άλλη διάσταση και το παιδί αποκτά περισσότερες πρωτοβουλίες. Η εξερεύνηση της προσωπικότητας και της ταυτότητας του και παράλληλα η διεύρυνση της μουσικής του αντίληψης είναι στόχος των μαθημάτων. Μουσικές έννοιες εισάγονται πάντοτε με βιωματικό τρόπο και μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Ανακαλύπτονται νέα ηχοχρώματα και ρυθμοί, όπως επίσης γίνεται γνωριμία με τα μουσικά όργανα. Η φαντασία είναι το εργαλείο μας.

Το εργαστήρι συντονίζουν οι μουσικοί : Eμμανουήλ Τσιαούσης και Δωροθέα Μιχαήλ

 • Ώρα και ημέρα: Κάθε Δευτέρα 5:30-6:30
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

 

 

 

Προγράμματα Πρώτης Σχολικής Ηλικίας | Εργαστήρια Τέχνης για παιδιά 6 – 9 ετών

Πρόκειται για εβδομαδιαία εργαστήρια τα οποία απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού και αφορούν στο φάσμα των Εικαστικών Τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική), καθώς και των Παραστατικών Τεχνών (θέατρο, χορός, μουσική).

Τα εργαστήρια μπορούν να συνδυαστούν ανάλογα με τις επιθυμίες, τα ενδιαφέρονται και την κλίση του κάθε παιδιού.

 

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 6 – 9 ετών

Ιστορίες πλασμένες με παιδική φαντασία, καθώς και σημαντικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας,ζωντανεύουν μέσα από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς και ομαδικό πνεύμα!

 • Ώρα και ημέρα: Tρίτη 7:15-8:15
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

 

Δημιουργικός χορός για παιδιά 6 – 9 ετών

Τεχνικές του σύγχρονου χορού προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών που ενθαρρύνουν την ελεύθερη έκφραση και τον κινητικό αυτοσχεδιασμό μέσα από την εξερεύνηση ποικίλων μουσικών ερεθισμάτων.

 • Ώρα και ημέρα: Tετάρτη 7:15-8:15
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

 

Εικαστικά για παιδιά 6 – 9 ετών

Κύκλοι γνωριμίας με το σχέδιο, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική. Η περιέργεια και οι γνώσεις ενισχύονται καθώς τα παιδιά παίζουν έχοντας ως ερεθίσματα τα έργα που προσέφεραν σημαντικοί ζωγράφοι και εικαστικοί καλλιτέχνες.

 • Ώρα και ημέρα: Σάββατο στις 11:00-13:00
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

 

Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά 6-9 ετών

Ποιός είπε ότι οι Δευτέρες είναι βαρετές; Στο Ροδάνι γίνονται μουσικές!

Με βιωματικό τρόπο και με εργαλείο το μουσικό παιχνίδι εξερευνά τις δυνατότητες του σώματος και της φωνής του. Η παραγωγή ήχων και ρυθμών με κάθε μέσο, η σωματοποίηση τους, ο αυτοσχεδιασμός και η γνωριμία με όργανα και μουσικές του κόσμου γίνονται ερέθισμα και το μουσικό μας ταξίδι ξεκινάει..Έννοιες όπως ηχόχρωμα, δόνηση, παλμός, ρυθμός, θόρυβος και σιγή αποσαφηνίζονται μέσω μιας συνεχούς εξερεύνησης…

Το εργαστήρι συντονίζουν οι μουσικοί : Eμμανουήλ Τσιαούσης και Δωροθέα Μιχαήλ

 • Ώρα και ημέρα: Κάθε Δευτέρα 6:30 με 7:30
 • για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία

Παιδικά πάρτι

Το Ροδάνι αναλαμβάνει να κάνει το πάρτυ των γενεθλίων σου αξέχαστο! Πώς; Μα φυσικά με πολύ, πολύ παιχνίδι, θέατρο, μουσική, χορό και κουκλοθέατρο!

Ο χώρος φιλοξενεί άνετα έως 30 παιδιά καθώς και τους γονείς/συνοδούς τους, οι οποίοι μπορούν να βρίσκονται στην ξεχωριστή αίθουσα –καφέ, καθώς τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά.

Για να ενημερωθείτε για την οργάνωση των παιδικών πάρτυ μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία στο τηλέφωνο 6937111701.

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Ροδάνι

Kαλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Ιερέως Παναγιώτη Καρατάσιου 6, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6937 111701

Email: rodani.texnis@gmail.com

Links: facebook, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορεία: 11 (Στάση Αγία Κυριακή) & 10 (Στάση Γήπεδο Άρη)
Στο Ροδάνι θα βρείτε:

 Άνετο Parking
 Ειδικές τιμές για ανέργους (15%)
 Δυνατότητα παραμονής των γονέων/συνοδών για καφέ σε άνετο και ευχάριστο περιβάλλον.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.