Ροδάνι - Τμήματα καλλιτεχνικών & έκφρασης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ροδάνι – Τμήματα καλλιτεχνικών & έκφρασης

Εγγραφές και δοκιμαστικά μαθήματα Τρίτη 24 με  Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου | Έναρξη μαθημάτων Τρίτη 1η Οκτωβρίου

 

Το Ροδάνι για δεύτερη χρονιά υποδέχεται τους νέους γονείς μαζί με τα παιδιά  σε δημιουργικές συναντήσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια! Το  νέο πρόγραμμα  απευθύνεται σε μωράκια από έξι μηνών μαζί με τους γονείς τους καθώς και σε παιδιά έως έξι ετών.

Τα εργαστήρια τα οποία συνθέτουν τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής και της αισθητικής αγωγής σε δημιουργικούς κύκλους, χωρίζονται σε πρωινές και απογευματινές ζώνες και προσκαλούν την οικογένεια σε δημιουργικές συναντήσεις!

Τα μικρά παιδιά, που ακόμη δεν έχουν επισκεφτεί τον παιδικό σταθμό και το σχολείο, μπορούν να βρουν στα “Προγράμματα της Παιδαγωγικής των Τεχνών” ένα ασφαλές πλαίσιο για επικοινωνία, κοινωνικοποίηση, ποικίλα αισθητικά και αισθητηριακά ερεθίσματα και πολύ, πολύ παιχνίδι!

Εξάλλου το παιχνίδι είναι η δουλειά της παιδικής μας ηλικίας και η χαρά είναι ο οδηγός σε κάθε μαθησιακή διαδικασία.

 

Προγράμματα Προσχολικής Hλικίας

Στην ηλικία αυτή της περιέργειας και καθώς ο λόγος κυριαρχεί σταδιακά στη ζωή του παιδιού, ο κόσμος είναι ένας και όλα γύρω μας βρίσκονται προς εξερεύνηση, πειραματισμό και ανακάλυψη.

Η ιδιοφυΐα της ηλικίας τους, κάνει τα παιδιά ακούραστους δημιουργούς που μπορούν από το τίποτα να εφεύρουν κόσμους και καλούνται οι γονείς σε αυτούς τους κόσμους για να δώσουν τον λόγο, τις λέξεις και τα νοήματα.

Έτσι, από τη σχέση αυτή γονέα και παιδιού προκύπτει η μάθηση. Το παιχνίδι δεν είναι παρά το μέσο, το πεδίο εκείνο της ελευθερίας που αφήνει τον χώρο για την εξερεύνηση και την ανακάλυψη. Το Ροδάνι γίνεται ο ενδιάμεσος και ασφαλής χώρος τέτοιων συναντήσεων.

Μουσικά εργαστήρια, toddler yoga, εικαστικές συναντήσεις και θεατρικό  παιχνίδι, εναλλάσσονται στο φετινό πρόγραμμα προσχολικής ηλικίας στο Ροδάνι με οδηγό την εξερεύνηση των δυνάμεών τους, το ελεύθερο παιχνίδι και φυσικά τη χαρά των συναντήσεων!

 

 

Μετα-βρεφικό παιχνίδι 13 – 24 μηνών

Oι συναντήσεις του μετα-βρεφικού παιχνιδιού βασίζονται και εμπνέονται από τη φιλοσοφία του Πράσινου Σπιτιού, όπως το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε η Francoise Dolto (Γαλλίδα παιδίατρος και ψυχαναλύτρια).

Στην ηλικία αυτή, πριν επικρατήσει ο λόγος στη ζωή του παιδιού, η ευφυΐα καλλιεργείται μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι! Το παιδί απολαμβάνει την παρουσία των συνομηλίκων στον χώρο, έχοντας την ασφάλεια του γονέα δίπλα του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια αδρής και λεπτής κινητικότητας, αισθητικοκινητικές δράσεις, εικαστικά παιχνίδια τραπέζια της φύσης, φωτοτράπεζες κ.α.

  • Ώρα και ημέρα: Τρίτη 11:00 – 12:00 το πρωί / Πέμπτη 11:00 – 12:00 το πρωί

 

 

Προνηπιακό παιχνίδι 2 – 3,5 ετών

Η ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται και ως η εφηβεία των νηπίων, και όχι άδικα, καθώς τώρα το παιδί βαδίζει σταδιακά σε μεγαλύτερη αυτονομία, παρότι ο γονέας παραμένει ο αγαπημένος του συμπαίκτης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια προμαθηματικών εννοιών, ηχοϊστορίες και παιχνίδια με ποικίλα υλικά και αισθητηριακά ερεθίσματα. Οι γονείς ας είναι προετοιμασμένοι να φέρουν μαζί τους ένα δεύτερο ζευγάρι ρούχα, καθώς τα παιδιά θα παίζουν συχνά με μικρές μπανιέρες γεμάτες νερό, χρώματα και εύπλαστα υλικά.

  • Ώρα και ημέρα: Τρίτη 11:30 – 12:30 / Πέμπτη 11:30 – 12:30

 

 

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 3,5 – 5 ετών

Το παιδί διανύει τη νηπιακή ηλικία και το συμβολικό παιχνίδι γίνεται κεντρικό στην καθημερινότητά του, καθώς μέσα από αυτό επεξεργάζεται νοήματα, ανακαλύπτει νέα γνώση και εκφράζει ελεύθερα τους προβληματισμούς  του.

Και αυτή τη χρονιά στο Ροδάνι τα εργαστήρια του θεατρικού παιχνιδιού θα συνδεθούν με κύκλους δημιουργικού χορού και μουσικής προπαιδείας, συνθέτοντας ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα Τεχνών, το οποίο διανθίζεται από μικρές παραστάσεις – παρουσιάσεις της δουλειάς των παιδιών μέσα στη χρονιά.

  • Ώρα και ημέρα: Τρίτη 19:15 – 20:15

 

 

Μουσικοί εξερευνητές για παιδιά 2,5 έως 4 ετών

Κατά την προσχολική ηλικία το παιχνίδι με τον Ήχο και τον Ρυθμό περνάει σε μια άλλη διάσταση και το παιδί αποκτά περισσότερες πρωτοβουλίες. Η εξερεύνηση της προσωπικότητας και της ταυτότητας του και παράλληλα η διεύρυνση της μουσικής του αντίληψης είναι στόχος των μαθημάτων. Μουσικές έννοιες εισάγονται πάντοτε με βιωματικό τρόπο και μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Ανακαλύπτονται νέα ηχοχρώματα και ρυθμοί, όπως επίσης γίνεται γνωριμία με τα μουσικά όργανα. Η φαντασία είναι το εργαλείο των παιδιών.

  • Ώρα και ημέρα: Κάθε Τετάρτη 19:15 – 20:15

 

Μουσικοί εξερευνητές για παιδιά 4 έως 5 ετών

Μουσική προπαιδεία και βιωματικά παιχνίδια για την εισαγωγή των παιδιών στις αρχές της θεωρίας της μουσικής. Συνθέσεις τραγουδιών και εξοικείωση με πνευστά, κρουστά και έγχορδα μουσικά όργανα. Το εργαστήρι διανθίζεται από μικρές παραστάσεις – παρουσιάσεις της δουλειάς των παιδιών μέσα στη χρονιά.

  • Ώρα και ημέρα: Κάθε Τετάρτη 18:15 – 19:15

 

Baby μουσικό εργαστήρι για παιδιά από 6 μηνών έως 2 ετών

Μουσικές συναντήσεις γονέων και παιδιών, παιχνιδοτράγουδα και αισθησιοκινητικές δράσεις με ερεθίσματα ήχους πνευστών και κρουστών οργάνων. Στο baby μουσικό εργαστήρι τα τραγούδια και οι ρυθμοί που μαθαίνουν μπορούν να γίνουν μικρές όμορφες καθημερινές ρουτίνες ενισχύοντας την χαρά της επικοινωνίας και την πρώιμη κοινωνικοποίηση του παιδιού.

  • Ώρα και ημέρα: Κάθε Τετάρτη 11:00 – 12:00 / Κάθε Πέμπτη 18:15 -19:15

 

Προνηπιακό μουσικό εργαστήρι για παιδιά 2 έως 3 ετών

Μουσικά παραμύθια, ηχοιστορίες και τραγούδια ήδη γνώριμα μα και καινούργια που απευθύνονται στην αεικίνητη ηλικία των 2 ετών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κοινωνικοποίηση του παιδιού μέσα από μουσικά παιχνίδια επικοινωνίας και συνεργασίας με τους μικρούς και μεγάλους συμπαίκτες του!

  • Ώρα και ημέρα: Κάθε Παρασκευή 11:00 – 12:00

 

Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά 3,5 έως 5 ετών

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα Τέχνης επιλέγοντας μέσα από ποικίλα υλικά και εξερευνώντας τις έννοιες των μεγεθών, των διαστάσεων καθώς και την ποικιλία στις υφές και τις συνθέσεις των χρωμάτων και των εύπλαστων υλικών.

Στα έργα Τέχνης περιλαμβάνονται από μικρά γλυπτά πηλού – αγαλματάκια, μέχρι κούκλες κουκλοθεάτρου και αρχιτεκτονικές μακέτες από ανακυκλώσιμα υλικά!

Αποκτούν έτσι γνώσεις για την προέλευση και την ιστορία της τέχνης των υλικών και κάθε έργο έχει ξεχωριστή ταυτότητα, την δική τους!

  • Ώρα και ημέρα: Κάθε Πέμπτη 19:15 – 20:15

 

Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4 έως 6 ετών

Με ερεθίσματα από την Ιστορία της Τέχνης και τα έργα σημαντικών ζωγράφων τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές του σχεδίου και της ζωγραφικής και δημιουργούν τα δικά τους έργα Τέχνης σε μικρούς καμβάδες με τη χρήση ποικίλων εργαλείων (κάρβουνο, πινέλο, παστέλ κ.ο.κ)

Οι πίνακες των παιδιών εκτίθενται σε πρωτότυπες εκθέσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς!

  • Ώρα και ημέρα: Κάθε Παρασκευή 19:15 – 20:15

 

Για περισσότερες πληροφορίες /κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με την γραμματεία (17:00 – 21:00)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.