Το Πράσινο Σύννεφο – Τα επιμορφωτικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Πράσινο Σύννεφο – Τα επιμορφωτικά τμήματα

Εργαστήρια ρομποτικής

Τι κοινό μπορεί να έχουν η μόλυνση του νερού, με την αρχιτεκτονική του μέλλοντος και η ανατομία κάποιων ζώων με την στρατηγική πολιορκίας κάστρων τον μεσαίωνα? Είναι όλα ενδιαφέροντα προβλήματα, των οποίων τη λύση προσπαθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν με εργαλεία  την ρομποτική, τα δημιουργικά ηλεκτρονικά και τις κατασκευές, στα εργαστήρια Robotixlab στο «Πράσινο Σύννεφο».

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το «Πράσινο Σύννεφο» φιλοξενεί τα εργαστήρια Robotixlab για μικρούς εφευρέτες στον ειδικό χώρο του πάνω ορόφου. Μια σειρά δράσεων με την μορφή εργαστηρίων βασισμένων στην μέθοδο «Out of the box learning» της Robotixlab.

Φυσικά χαρακτηριστικά όλων των παιδιών, όπως ο ενθουσιασμός για ανακάλυψη, η περιέργεια για δοκιμές και πειράματα και η αγάπη για το παιχνίδι, γίνονται οι κινητήριες δυνάμεις για ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η αναλυτική και δημιουργική σκέψη, ενώ παράλληλα κατακτούν την γνώση με βιωματικό τρόπο. Από ρομποτικά προσθετικά μέλη για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, μέχρι κατασκευή παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας και από ρομποτικούς βραχίονες μέχρι μοντέλα βιοκλιματικών σπιτιών του μέλλοντος, το όριο στην δημιουργία είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών!

Σε μικρά γκρουπ των 15 μικρών εφευρετών, χωρισμένα σε επίπεδα βάση την ηλικία αλλά και το γνωστικό επίπεδο και με μια μεγάλη γκάμα βραβευμένου εκπαιδευτικού εξοπλισμού ρομποτικής, ηλεκτρονικών και 3D printing, όπως LEGO Mindstorms, Lego WeDo, VEX I.Q., SAM LABS, Microbit, LittleBits, Makey Makey, Ototo, Uarm, Ultimaker,  η εκπαίδευση για τα παιδιά μετατρέπεται σε μια μοναδική εμπειρία.

Υπεύθυνος προγράμματος/εργαστηρίου:Τα εργαστήρια Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχ. Ρομποτικής Α. Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab για το Πράσινο Σύννεφο.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ηλικίες: Από Α Δημοτικού έως Γυμνάσιο

Διάρκεια προγράμματος: 14 συναντήσεις, από Οκτώβριο έως Μάιο

Διάρκεια μαθήματος και ώρες πραγματοποίησης:

  • 1 1/2 ώρα, δύο Σάββατα τον μήνα, 10.00 – 11.30 για παιδιά Δ Δημοτικού – Γυμνάσιο
  • 1 1/2 ώρα, δύο Σάββατα τον μήνα, 12.00 – 13.30 για παιδιά Α – Γ Δημοτικού

Κόστος συμμετοχής: Επικοινωνήστε με το κατάστημα για να ενημερωθείτε για τιμές και προσφορές. Γίνονται ειδικές τιμές για αδέλφια.

 

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής “ Η δικιά μου ιστορία”

Η γραπτή έκφραση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, έχοντας κατακτήσει τις βασικές λειτουργίες του γραπτού λόγου, όλα τα παιδιά μπορούν να καταθέσουν τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους στο χαρτί. Σε ένα περιβάλλον αποδεσμευμένο από τις υποχρεώσεις του σχολείου, θα μάθουν τις βασικές αρχές της δημιουργίας ηρώων, πλοκής και ολοκληρωμένων ιστοριών. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να απελευθερώσει τα παιδιά από  το φόβο να εκφραστούν γραπτά και να τους δώσει τα βασικά εφόδια για να γράψουν “ τη δικιά τους ιστορία”.

Υπεύθυνος προγράμματος/εργαστηρίου: Εισηγήτρια είναι η εκπαιδευτικός Γεωργία Σεβαστίδου (Master of Arts in Education, απόφοιτη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής ποίησης του Ε.ΚΕ.ΒΙ, του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής παιδικής λογοτεχνίας “Στο κάτω κάτω της γραφής” και του εργαστηρίου διόρθωσης και επιμέλειας κειμένου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ηλικίες: για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου

Διάρκεια προγράμματος: Ο κύκλος του εργαστηρίου περιλαμβάνει οκτώ (8) συναντήσεις μιας ώρας.

Διάρκεια μαθήματος και ώρες πραγματοποίησης: Κάθε Πέμπτη, 6.30 – 7.30 μ.μ.

Έναρξη: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Ειδικές τιμές για αδέλφια: Έκπτωση 10 % σε μέλη της ίδιας οικογένειας, είτε στο τμήμα ενηλίκων, είτε στο αντίστοιχο παιδικό τμήμα

 

Δημιουργική γραφή ενηλίκων “Γράφω διήγημα”

Ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής, μπορεί να ξεκλειδώσει στον καθένα τις συγγραφικές δυνατότητες που δεν γνώριζε πώς κατέχει. Μπορεί να διαθέτει ταλέντο, αλλά χρειάζεται την κατάλληλη εργαλειοθήκη για να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Γνωρίζει κανείς τα συστατικά που δομούν το μυθιστορηματικό σύμπαν; Έχει διακριτό χωροχρόνο όταν το επιθυμεί; Οι χαρακτήρες του είναι πολυδιάστατοι; Η αφήγηση διαμορφώνεται κατά βούληση; Υπάρχει πλοκή; Διαχειρίζεται σωστά την απαιτητική και περιορισμένη έκταση που του προσφέρει ένα διήγημα;

Όλα αυτά τα ερωτήματα χτίζουν και τον σκελετό μίας μυθιστορηματικής επινόησης. Πριν ξεκινήσει η αφήγηση -με τον ίδιο τρόπο και σκεπτικό η συγγραφή- πρέπει κανείς να γνωρίζει πώς θα δομήσει και θα υλοποιήσει την έμπνευση του.

Υπεύθυνος προγράμματος/εργαστηρίου: Εισηγητής, ο πτυχιούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συγγραφέας και επιμελητής, Μυροφορίδης Αλέξανδρος.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ηλικίες: Ενήλικες

Διάρκεια προγράμματος: Ο κύκλος του εργαστηρίου περιλαμβάνει έξι (6) δίωρες συνεδρίες με διδασκαλία των δομικών στοιχείων του διηγήματος και την γραφή ενός διηγήματος, ως τελική εργασία.

Διάρκεια μαθήματος και ώρες πραγματοποίησης: Κάθε Παρασκευή 7.00 – 9.00 μ.μ

Έναρξη: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ

Ειδικές τιμές για αδέλφια: Έκπτωση 10 % σε μέλη της ίδιας οικογένειας, είτε στο τμήμα ενηλίκων, είτε στο αντίστοιχο παιδικό τμήμα

 

Γενικές Πληροφορίες

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. 2310 454050

ή κάντε κράτηση μέσω email : prasinosynnefo@gmail.com

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το Πράσινο Σύννεφο

Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο

Πασαλίδη 40, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 454050

Email: info@prasinosynnefo.gr

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ:
Από κέντρο – Νο 6 και 5: Στάση Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς
Από Ν.Κρήνη - Νο 6: Παλιό Δημαρχείο
Νο 5: Γυμνάσιο

ΠΑΡΚΙΝΓΚ:
Επιτρέπεται το παρκάρισμα στους γύρω δρόμους και υπάρχει αλάνα ακριβώς απέναντι.

ΧΡΗΣΙΜΑ:
Πολύ κοντά στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς , υπάρχουν καφέ, εστιατόρια και πολλά καταστήματα.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.