PlayLab - Τμήματα καλλιτεχνικών & έκφρασης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

PlayLab – Τμήματα καλλιτεχνικών & έκφρασης

Το PlayLab προσφέρει ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά από 10 μηνών έως 12 ετών.

Messy play

«Baby messy lab » (10 μηνών έως 2 ετών)

 • Δευτέρα 18:00 – 19:00

Το messy play είναι η πιο πρωτότυπη, διασκεδαστική και όχι μόνο… βρεφική εμπειρία! Σε ένα ασφαλές περιβάλλον τα βρέφη έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι εξερεύνησης, πειραματισμού, αλληλεπίδρασης και ελεύθερης έκφρασης μέσα από την γνωριμία με μια ποικιλία από ξεχωριστά και κυρίως ασφαλή υλικά. Η ανάπτυξη, η αισθητηριακή διέγερση των βρεφών, η ενίσχυση των δεσμών με τους γονείς, η δυνατότητα μιας πρώτης κοινωνικοποίησης, η έκφραση και εκτόνωση είναι μερικά από τα πολλά οφέλη!

 

«Messy lab » (2+ ετών)

 • Τρίτη 11:00 – 12:00
 • Παρασκευή 18:00 – 19:00

Είναι το παιχνίδι όπου τα παιδιά εξερευνούν το περιβάλλον και δέχονται σωματικά ερεθίσματα. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν μια αίσθηση του σώματος τους που είναι ουσιαστική για την ανάπτυξη τους ολιστικά.  Το messy play έχει να κάνει με το σώμα και όλες του τις λειτουργίες όπως: αφή, γεύση, όσφρηση, αγκαλιά, δημιουργία ήχων και όχι μόνο.

 1. βοηθά στην σωματική ανάπτυξη
 2. βελτιώνει τον σωματικό έλεγχο
 3. προάγει την φαντασία
 4. ξυπνά την περιέργεια και τον πειραματισμό

Μέσα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον με ιδιαίτερα και κυρίως ασφαλή υλικά τα παιδιά παίζουν ελεύθερα, τολμούν, ανακαλύπτουν και αλληλεπιδρούν.

Καλλιτεχνικά «Art lab» (2 – 5 ετών)

 • Πέμπτη 17:30- 18:30

Τα παιδιά δημιουργούν με τη φαντασία τους κατασκευές, ζωγραφιές και άλλα έργα. Συγχρόνως μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά, να ακονίζουν τη φαντασία τους, να ανταποκρίνονται  σε πράγματα  έξω από το σώμα τους και να αφήνουν ελεύθερη την δημιουργικότητα τους.  Παράλληλα, εξασκούν τον εγκέφαλο του σε σύνθετες διεργασίες, όπως αναγνώριση κι διάκριση χρωμάτων, ανάπτυξη αδρής και λεπτής κινητικότητας, συγχρονισμός ματιού- χεριού, ενώ παράλληλα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται  τον κόσμο γύρω τους και να επικοινωνούν. Μέσα από τα έργα τους νιώθουν ελεύθερα να εκφράσουν ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα και να βιώσουν υπάρχουσες και νέες εμπειρίες συνειδητά ή ασυνείδητα.

 

Εργαστήρι Ζωγραφικής (6+ετών)

 • Δευτέρα 19:00 – 20:00

Η Ζωγραφική είναι συνώνυμο της δημιουργικότητας. Τα παιδιά εξερευνούν, ψάχνουν και προσπαθούν να φτιάξουν κάτι ολοκληρωτικά δικό τους χρησιμοποιώντας την φαντασία και το ταλέντο τους.

 Τι θα περιλαμβάνουν τα μαθήματα;

 1. Γνωριμία με τους καλλιτέχνες και τα κινήματα τέχνης της κάθε εποχής
 2. Εξοικείωση με την χρήση διαφορετικών μέσων και τεχνικών: ζωγραφική με διαφορετικά υλικά, κολλάζ, πηλός, κατασκευές, αρχές χαρακτικής
 3. Εισαγωγή στις βασικές αρχές της ζωγραφικής (σχέδιο, χρώμα)
 4. Εξερεύνηση νέων τρόπων έκφρασης
 5. Αλληλεπίδραση και ομαδική συνεργασία

 

Για τις τιμές μπορείτε να ενημερωθείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311- 264524, 6974514610.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

PlayLab

Κέντρο Δημιουργίας & Έκφρασης παιδιών

25ης Μαρτίου 70, Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2311- 264524, 6974514610

Email: play@playlab.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Βρίσκεται στον 3ο όροφο
Χώρος αναμονής για γονείς
Αστικά λεωφορεία: 32Α, 18

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.