Skip to content

Anel Honey Park – Περιηγήσεις, μελισσοθεραπεία & δράσεις | 2017 – 2018

2

«Χωρίς φυτά, δεν υπάρχει ζωή. Όμως χωρίς μέλισσες, δεν υπάρχουν φυτά». Με βάση αυτήν την φράση, η εταιρία ANEL κατασκεύασε το πρώτο και μοναδικό πάρκο αφιερωμένο στην μέλισσα και τα προϊόντα τηςΣε μία έκταση δύο στρεμμάτων, προσφέρετε μία μοναδική βιωματική-διερευνητική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους: «να γνωρίσουν τον κόσμο της μέλισσας και των εξαιρετικών προϊόντων της καθώς και να επιμορφωθούν σχετικά με τη σημαντικότητα των μελισσών για το περιβάλλον και τον άνθρωπο βοηθώντας έτσι στη διάσωση και στη διατήρησή τους».Γιατί αν δεν αγαπήσεις κάτι, πώς θα το προστατέψεις;

Στο χώρο της ANEL Honey Park μπορείτε να:

  • Ακολουθήσετε τις διαδρομές και να ανακαλύψετε πολλά μυστικά του πάρκου
  • Προμηθευτείτε το χάρτη αυτοξενάγησηςκαι περιηγηθείτε ΔΩΡΕΑΝ στο πάρκο
  • Θαυμάσετε ένα υπαίθριο «μουσείο της φύσης»! Παρατηρείστε όλους τους οργανισμούς που συνυπάρχουν αρμονικά στο πάρκο!
  • Χαλαρώσετε στα σπιτάκια μελισσοθεραπείας, ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους οποίους μπορείς να χαλαρώσεις από το βόμβο και τη μυρωδιά της μέλισσας!
  • Γευτείτε αγνά μελισσοκομικά προϊόντα, βότανα και καλλυντικά. Ρωτήστε τους εξειδικευμένους επιστήμονές του Anel Honey Park για τη χρήση και τα οφέλη τους.
  • Παρακολουθήσετε από ειδικές κυψέλες παρατήρησης, σε απόσταση αναπνοής, τις μέλισσες να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες, δίνοντας μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς και εργατικότητας!
  • Κλείστε θέση σε μία από τις οργανωμένες περιηγήσεις
  • Συμμετέχετε στις δραστηριότητες και τα σεμινάρια!
  • Οργανώσετε το πάρτι του παιδιού σας

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Για την δωρεάν περιήγηση στο πάρκο:

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-18.00, Σάββατο 9.00-15.00

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού!

Το πάρκο λειτουργεί όλο τον χρόνο!

Τα προτεινόμενα προγράμματα στο ANEL Honey Park


Ρωτήστε για κάποιο πρόγραμμα «στα μέτρα σας»!

Άλλες υπηρεσίες

Χρήση χώρου – Παιδικά πάρτι

Χαρίστε στο παιδί σας και τους φίλους τους μία μοναδική εμπειρία! Τα πάρτι στο anel honey park συνδυάζουν την διασκέδαση με την εκμάθηση τις ιστορίας της μέλισσας! Το παιδί έρχεται σε επαφή με την φύση σε όλο τον κύκλο ζωής της! Ο μοναδικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει από λίγα έως πολλά άτομα. Διαθέτει έναν ασφαλές εξωτερικό χώρο αλλά και ένα όμορφο κλειστό εργαστήριο-αίθουσα με θέα στο πάρκο.

Μελισσοθεραπεία

Η «Μελισσοθεραπεία» περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν προϊόντα μέλισσας με σκοπό την ευεξία.

Η πρώτη συνταγή με μέλι ήταν γραμμένη σε ένα δισκίο από πηλό, που βρέθηκε στην κοιλάδα του Ευφράτη και χρονολογείται περίπου το 2000 π.Χ. Ο Ιπποκράτης, ο αρχαίος Έλληνας ιατρός και «πατέρας της ιατρικής» παραθέτει για τα φυσικά αποτελέσματα του μελιού: «Προκαλεί θερμότητα, καθαρίζει πληγές και έλκη, μαλακώνει σκληρές πληγές σε χείλη, τρέφει τις πληγές» (MANJO, 1991).

Τα μελισσοκομικά προϊόντα έχουν μια μεγάλη ιστορία χρήσης ως φάρμακο. Σήμερα, η μέλισσα και τα προϊόντα της, χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας!

Γνωρίστε την μελισσοθεραπεία στον anel honey park ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα!Οι γονείς μπορούν να απολαύσουν μία ώρα «διαλογισμού» στο σπιτάκι, μειώνοντας το στρες και το άγχος της καθημερινότητας, ενώ τα παιδιά απασχολούνται σε δραστηριότητες του χώρου μας!

Μελισσοθεραπεία (οικογένειες/ζευγάρια)(1-2 h)
·         Περιήγηση με μελισσοκόμο στο πάρκο·         Επίδειξη συλλογής προϊόντων μέλισσας (κυψέλη παρατήρησης)

·         Χαλάρωση στο σπιτάκι μελισσοθεραπείας (1 h / ζευγάρι)

·         Γευσιγνωσία βοτάνων/ροφημάτων και μελιών

·         Παρασκευή κηραλοιφής

·         Παρασκευή κεριού

·         Κέρασμα γιαούρτι με μέλι

Κόστος 10 € / άτομο

Μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ΔΩΡΕΑΝ η πρώτη επίσκεψη στο σπιτάκι μελισσοθεραπείας!

Σεμινάρια

Η μακρόχρονη εμπειρία της ANEL στην δια βίου μάθηση σε μελισσοκόμους, οδήγησε στην οργάνωση ενός πρωτότυπου προγράμματος σεμιναρίων (κηραλοιφών, σαπουνιών, μελισσοκομίας κ.α.) στο anel honey park. Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια στο www.honeypark.gr

Εργαστήρια

Ξέρετε να κάνετε σπιτικό σιρόπι για τον λαιμό; Ποιο βότανο είναι καλύτερο όταν αρρωσταίνουμε; Από ποια ηλικία χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια και πως; Πως μαγειρεύουμε με τσάι του βουνού, μέλι, γύρη και άλλα «παράξενα» υλικά; Αυτά και άλλα πρωτότυπα εργαστήρια στο www.honeypark.gr!

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

ANEL Honey Park

Μελισσοκομικό Πάρκο

17ο χλμ Α/Δ Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών Τ.Θ. 1031, Νέο Ρύσιο , Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 23920 72786

Email: info@honeypark.gr

Links: Website, Facebook, Twitter

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας