ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Gypsy Moth - Οι παραστάσεις της ομάδας | 2017-2018 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Gypsy Moth – Οι παραστάσεις της ομάδας | 2017-2018

«Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά»

Παράσταση Κουκλοθεάτρου για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Λίγα λόγια για το έργο:

Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σ’ενα σκοινί. Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντίλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά. Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; Ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος!

Κουκλοθεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά: Mετά την παράσταση, η πεταλούδα φεύγει για άλλους τόπους. Την ακολουθούμε με τα χρωματιστά μας πανάκια παίζοντας μαζί της.. Γινόμαστε πουλιά και σύννεφα.. Δράκοι και παγωτά! Νύφες και ξωτικά! (όπως λένε τα παιδιά..) Περνάμε από λόφους χιονισμένους.. φτάνουμε ως τα μεγάλα κύματα της θάλασσας.. Στο παιχνίδι αυτό δίνουμε βάση στην εμψύχωση των αντικειμένων.

Γι’αυτό και διαλέξαμε ένα υλικό εύπλαστο όπως το ύφασμα  για να παίξουμε μαζί τους, δίνοντας βάση στην κίνηση και τη φωνή της κούκλας, παρά στην ίδια τη μορφή. ..τα παιδιά ήδη το ξέρουν .. εμείς τα ακολουθούμε..

 

 

«Mα είναι ακόμα ένα!»

Παράσταση Κουκλοθεάτρου για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Λίγα λόγια για το έργο:

Τα μικρά παιδιά έχουν έρθει από μια χώρα μαγική – από έναν τόπο παραμυθένιο.  Διαβάζουν με χρώματα, μιλάνε σε μια άγνωστη γλώσσα, μετράνε με άλλους αριθμούς.

Ένα κοριτσάκι ερχόμενο από τον μακρινό αυτό τόπο, των ονείρων, αρνείται να «γίνει σαν τους άλλους». Ψάχνει να βρει το πέμπτο γατάκι της – αυτό που κανείς άλλος στην οικογένεια δεν βλέπει. Θέλοντας να αγγίξει τα όνειρά της κατεβαίνει στο υπόγειο. Πού να έχει κρυφτεί το γατάκι; Πίσω από τις σελίδες των βιβλίων; Μέσα σε μια παλιά μπότα; Πίσω από τις νότες μιας μουσικής; Τελικά είναι πέντε τα γατάκια; (καθώς μεγαλώνουμε;)

Εμείς πάντως είμαστε με το μέρος της.

Ιστορικό της παράστασης:

Tο 2015, η ομάδα Gypsy Moth επιλέχτηκε από τη Διεθνή Ένωση Κουκλοπαικτών (UNIMA) για ένα project  της Unima Woman’s Commission, μια συνεργασία νέων κουκλοπαικτριών απο την Ευρώπη.

Με αφορμή αυτή την συνάντηση, γεννήθηκε η επόμενη παράστασή τους «Μα είναι ακόμα ενα!», (θέατρο σκιών, χάρτινα puppets, κούκλα και αντικείμενα άμεσου χειρισμού, θεατρική δράση), όπου παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2015, στο «17ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας¨ του Κιλκίς.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η ομάδα κουκλοθεάτρου »Gypsy Moth» (Πετρίνα Βάσσου, Αλεξάνδρα Ιορδανίδου) ξεκίνησε το δικό της ταξίδι απο το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών.

Πρώτη τους δουλειά είναι η κουκλοθεατρική παράσταση ¨Σελάνα¨ (κούκλα άμεσου χειρισμού και χρήση μάσκας) για ενήλικο κοινό με την οποία πήραν μέρος στο »15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας» στο Κιλκίς στην 5η συνάντηση νέων ελλήνων κουκλοπαικτών όπου και διακρίθηκαν.

Ο »γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά» (αντικείμενα, κούκλα άμεσου χειρισμού, θεατρική δράση) είναι η πρώτη τους παιδική παράσταση με την οποία πήραν μέρος στην 6η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών, στο» 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας » του Κιλκίς τον Οκτώβριο του 2014 όπου και διακρίθηκαν.

Την ίδια χρονιά, επιλέχθηκαν από την Διεθνή Ένωση Κουκλοπαικτών (Unima), για ενα Project της Unima Womans Commition, μια συνεργασία νέων κουκλοπαικτριών από την Ευρώπη. Με αφορμή αυτή την συνάντηση, γεννήθηκε η επόμενη παράστασή τους «Μα είναι ακόμα ένα!», (θέατρο σκιών, χάρτινα puppets, κούκλα και αντικείμενα άμεσου χειρισμού, θεατρική δράση), όπου παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2015, στο «17ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας¨ του Κιλκίς.

Τον Σεπτέμβρη του 2016 η παράσταση «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30λεπτά», κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους που διοργάνωσε η 81η ΔΕΘ υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Η ομάδα παρουσιάζει τις δουλειές της, σε φεστιβαλ, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, κατασκηνώσεις και σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

 

Για όσους ενδιαφέρονται για μία παράσταση:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Αλεξάνδρα Ιορδανίδου: 6945995207 (ajempa@gmail.com) Πετρίνα Βάσσου: 6978502942

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.