Το Παιδί μου και Εγώ – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το Παιδί μου και Εγώ

Η γονεϊκότητα μπορεί να είναι μια θαυμάσια εμπειρία. Την ίδια στιγμή, οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από δυσκολίες, προκλήσεις και προβληματισμούς στην καθημερινή ζωή τους. Η κατανόηση του ρόλου το γονέα και η διαχείριση θεμάτων που προκύπτουν με σεβασμό στην υπόσταση και ελευθερία του παιδιού μπορούν να συντελέσουν στη ενίσχυση μιας υγιούς σχέσης, μέσα στην οποία το παιδί θα λαμβάνει στήριξη και θα βιώνει την εμπιστοσύνη των γονιών του. Μαθαίνοντας κατάλληλους τρόπους επικοινωνίας, κατανοώντας το νόημα των ορίων και εξετάζοντας αν και πώς μπορούν αυτά να τοποθετηθούν, αλλά και αναπτύσσοντας τεχνικές επίλυσης των καθημερινών συγκρούσεων, ο κάθε γονέας μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της σχέσης του με το παιδί. Κατακτώντας και εξασκώντας τις δεξιότητες επικοινωνίας αυτές κάθε γονιός μπορεί να βιώσει την γονεϊκότητα και τη σχέση με το παιδί του με λιγότερες ενοχές και περισσότερη χαρά.

 

Στο κύκλο συναντήσεων «Το παιδί μου και εγώ» μέσα από μια σειρά συζητήσεων και βιωματικών ασκήσεων θα αναπτυχθούν οι ακόλουθες ενότητες:

  • Δεξιότητες επικοινωνίας: πώς ακούω το παιδί μου και πώς επικοινωνώ; Εργαστήριο ενεργητικής ακρόασης, πώς ακούω με ενσυναίσθηση.
  • Βάζοντας όρια: ποια όρια είναι απαραίτητα και πώς τα θέτω;
  • Επιλύοντας συγκρούσεις: πώς διαχειρίζομαι εποικοδομητικά τις συγκρούσεις, δίχως να γίνεται κατάχρηση της γονεϊκής εξουσίας ζητώντας ουσιαστικά τη συνεργασία του παιδιού; Εξερεύνηση της ελευθερίας και της πειθαρχίας του παιδιού.

 

Εισηγήτριες

Μυρτώ Κυμπάρη, αναπτυξιακή ψυχολόγος (MSc), προσωποκεντρική σύμβουλος ψυχικής υγείας, συνοδός focusing παιδιών και ενηλίκων

Στέλλα Πανταζή, ψυχολόγος ΑΠΘ, προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια, συνοδός focusing παιδιών

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πέμπτη 16, 23 & 30 Μαΐου 2019

Ώρα: 18.00 – 20.00

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα (3 συναντήσεις): 30€

Απαραίτητη η κράτηση θέσης, τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 444348

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ο Μικρόκοσμος

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

Ποσειδώνος 5, 55132, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 444348

Email: omicrocosmos@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.