Παιδεία Παίζει - Τα αθλητικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Παιδεία Παίζει – Τα αθλητικά τμήματα

Εμπνευσμένα από τα παιδιά και φτιαγμένα με αγάπη για αυτά το «Παιδεία Παίζει» στη Μαραθώνος 13 και το «Παιδεία Παίζει» στη Δημ.Γουζέλη 2 στη Θεσσαλονίκη, είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που ήρθαν να αλλάξουν τον τρόπο που περνάνε τα παιδιά τον χρόνο τους μακριά από το σχολείο και από το σπίτι!

Aikido

Στο αϊκιντο δεν υπάρχει η έννοια της σύγκρουσης και του ανταγωνισμού, γι’αυτό και δεν υπάρχουν αγώνες. Οποιοδήποτε παιδί μπορεί να εξασκηθεί στο αϊκιντο και τα οφέλη που αποκομίζει είναι τα εξής:

 • Τα παιδιά δεν ενθαρρύνονται να εφαρμόζουν τις τεχνικές που μαθαίνουν έξω από το dojo. Μπουνιές – κλωτσιές και κάθε είδος βίας δεν είναι αποδεχτή. Το παιδί μαθαίνει αυτοάμυνα και τη χρησιμοποιεί από τη στιγμή που κάποιος επιτίθεται.
 • Το αϊκιντο είναι αυτοάμυνα και μάλιστα αποτελεσματική, από την στιγμή που κάποιος μας επιτεθεί, ανεξαρτήτου ηλικίας, ύψους ή βάρους
 • Τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν, να συνεργάζονται, να πειθαρχούν και να εκτελούν τις ασκήσεις, ούτος ώστε το παιχνίδι τους να γίνεται παραγωγικό και ήρεμο. Η ομαδικότητα καθώς και η συνεργασία είναι κάτι που προωθούνται.
 • Αϊκιντο και αρμονία είναι κάτι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τέχνη, το παιδί εναρμονίζεται με το περιβάλλον εύκολα και γρήγορα, αποκτά αυτοπεποίθηση, εκδηλώνει τα συναισθήματα του, διαθέτει καλή ψυχολογία και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που το απασχολούν.
 • Το Aikido βοηθάει στη μάθηση των παιδιών στο σχολείο. Μέσω της προπόνησης, τα παιδιά αναπτύσσουν την αυτοσυγκέντρωση τους, μεγαλώνει η αντιληπτική τους ικανότητα και τους βοηθά να έχουν στόχους.
 • Τέλος τα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν!

Αντιμετώπιση Bullying

Tο Bullying και τα οφέλη των πολεμικών τεχνών για τα παιδιά. Bullying:Ο Εκφοβισμός (αγγλική γλώσσα:bullying γαλλική γλώσσα: chicane) αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί σε οποιοδήποτε τύπο σχολείων και σχολικών εγκαταστάσεων, στον στρατό, σε αθλητικά σωματεία,αλλά και στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας (ανάλογα με το αν αφορά τον προϊστάμενο ή το αφεντικό, μιλάμε για ηθική παρενόχληση ή τοξικό ηγέτη). Είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού. Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος.

Μέσω των πολεμικών τεχνών το παιδί αναπτύσσει μία θέληση για συνεχή επιτυχία. Καλλιεργώντας την επιτυχία, θα οδηγήσει το παιδί σε μία καλύτερη γνώση των ικανοτήτων και θα αυξάνει την αυτοεκτίμηση, δίνοντας έτσι τα κατάλληλα εργαλεία που απαιτούνται για την επιτυχία στο επιλεγμένο πρόγραμμα πολεμικών τεχνών.

Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης
 • Αυτοπραγμάτωση
 • Καλύτερη εστίαση και συγκέντρωση
 • Ισχυρό και υγιές σώμα
 • Μεγαλύτερη αυτοάμυνα

Υπεύθυνος Τμήματος: Δημήτρης Γραμματικόπουλος, Εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών

Παιδική Γυμναστική

Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωματική δραστηριότητα προσφέρει σημαντικά εφόδια στα παιδιά,  περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.

Η άσκηση είναι αυταπόδεικτο ότι βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Μέσω της άσκησης «δυναμώνουν» τα οστά, οι μύες και οι αρθρώσεις και παράλληλα «γυμνάζονται» η καρδιά και οι πνεύμονες. Επιπλέον αναπτύσσεται η ικανότητα νευρομυϊκής συναρμογής. Τα παιδιά αποκτούν καλύτερο έλεγχο του σώματος και των κινήσεών τους, βελτιώνοντας τα αντανακλαστικά τους και αναπτύσσοντας τον συγχρονισμό μεταξύ ματιών και άκρων.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας καίριος παράγοντας για τη διατήρηση ενός υγιούς και φυσιολογικού βάρους, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις διαστάσεις που έχει πάρει η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας και στη χώρα μας.

Τέλος, στα παιδιά που ασκούνται συστηματικά έχει παρατηρηθεί αισθητή βελτίωση στον έλεγχο του άγχους, μιας και η άσκηση είναι ένα κατεξοχήν μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης, το οποίο μειώνει σημαντικά το συγκεκριμένο αίσθημα.

Υπεύθυνη Τμήματος: Στεφανία Μουλογιάννη, Γυμνάστρια

 

Yoga Kids

Η yoga για παιδιά είναι μια δραστηριότητα με σκοπό να γυμνάσει το παιδί με διασκεδαστικό τρόπο και πολύ φαντασία! Το παιδί μέσω των ασκήσεων αλλά και του παιχνιδιού μαθαίνει να ελέγχει το σώμα του, τις σκέψεις του, ν’ αναπνέει σωστά, να συγκεντρώνεται και να ηρεμεί. Η προσέγγιση είναι παιδοκεντρική. Σ’ ένα περιβάλλον χωρίς κριτική και ανταγωνισμό το παιδί  ελευθερώνεται και ταυτόχρονα κοινωνικοποιείται με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας.

Οφέλη:

 • Αναπτύσσει την ικανότητα της συγκέντρωσης.
 • Βελτιώνει την απόδοσή του στις άλλες δραστηριότητες και μαθαίνει πιο εύκολα.
 • Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του.
 • Διδάσκεται τον τρόπο να ηρεμεί σωματικά και νοητικά για να αποβάλλει την ένταση.
 • Χαλαρώνει και κοιμάται καλύτερα.
 • Μαθαίνει να συνεργάζεται και να συνυπάρχει με άλλα παιδιά χωρίς ανταγωνισμό.
 • Γυμνάζει όλο του το σώμα και κυρίως την σπονδυλική στήλη που σε μικρές ηλικίες είναι ευάλωτη στην σκολίωση, την λόρδωση και την κύφωση.
 • Είναι ιδανική για την παιδική παχυσαρκία.
 • Γνωρίζει για την σωστή διατροφή, το περιβάλλον, την φύση και βασικές αξίες όπως είναι η μη βία, η υπομονή, η πειθαρχία και η μελέτη.
 • Διευρύνει την φαντασία του και εκφράζεται δημιουργικά μέσα από τα παιχνίδια και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες.
 • Μαθαίνει να σέβεται τις ανάγκες του εαυτού του καθώς και τις ανάγκες των γύρω του.

Η φιλοσοφία και οι μέθοδοι του μαθήματος βασίζονται στο Πιστοποιημένο Πρόγραμμα  YogaforKids του RainbowKidsYoga που εφαρμόζεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο εξωτερικό.

Υπεύθυνη Τμήματος: Εύη Γιαννακούλου, Yoga Instructor

 

Μοντέρνος Χορός & Zumba 

Ο χορός είναι μια δραστηριότητα που συμβάλλει  αποτελεσματικά τόσο στην καλή σωματική κατάσταση όσο και στη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού και το χαρακτήρα του. Η τακτική ενασχόληση μπορεί να αυξήσει την ευελιξία του παιδιού σας, το εύρος της κίνησης, τη σωματική του δύναμη και την αντοχή. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις στο χορό μπορούν να βελτιώσουν τον μυϊκό τόνο, να διορθώσουν την κακή στάση του σώματος, να αυξήσουν την ισορροπία και τον συντονισμό και να βελτιώσουν τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία του.

Εκτός από σωματική δραστηριότητα, ο χορός είναι επίσης μια πολύ κοινωνική δραστηριότητα. Το παιδί μέσα από ομαδικές δραστηριότητες μαθαίνει να συνεργάζεται ως μέλος μιας ομάδας, αποκτά επικοινωνιακές δεξιότητες και αναπτύσσει αίσθημα εμπιστοσύνης. Ακόμη, αποκτά βασικές γνώσεις ανατομίας, αφού κατά τη διάρκεια του μαθήματος γίνεται αναφορά σε λειτουργία μυών, αλλά και γνώσεις μουσικής/ρυθμικής από τη στιγμή που η δραστηριότητα του χορού σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την τέχνη της μουσικής.

Τέλος, τα μαθήματα χορού μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση στα μικρά παιδιά μέσα από δραστηριότητες αυτοσχεδιασμού, να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν μια εκτίμηση για τις τέχνες, αλλά και να τα ψυχαγωγήσουν και να τα αποφορτίσουν από το απαιτητικό καθημερινό τους πρόγραμμα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Όλα τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών

Δείτε εδώ το κόστος των τμημάτων

Δείτε εδώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των τμημάτων

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην γραμματεία

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Παιδεία Παίζει

Κέντρο Δημιουργικής ΑπασχόλησηςΠαιδιών

Μαραθώνος 13, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313 072088

Email: paideiapaizei@gmail.com

Links: Website, Facebook, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορεία:
12, Κάτω Τούμπα» στάση «ΥΦΑΝΕΤ»
14, Άνω Τούμπα» στάση «ΣΤΡΟΦΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ»

Εύκολη στάθμευση στην περιοχή και ολιγόλεπτη μπροστά στο χώρο του Παιδεία Παίζει

Το Παιδεία Παίζει άνοιξε νέο χώρο και στην Περιοχή Συνδίκα, στην Οδό Δημ. Γουζέλη 2
Τ: 2310 821590

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.