Ντεπώ Θεσσαλονίκης - Τα καλλιτεχνικά τμήματα | 2017 - 2018 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ντεπώ Θεσσαλονίκης – Τα καλλιτεχνικά τμήματα | 2017 – 2018

Η Μουσική Σχολή ”Ντεπώ” Θεσσαλονίκης  λειτουργεί από το 1999 με καταξιωμένη πορεία στο χώρο της μουσικής παιδείας. Για 18 συνεχομενα χρόνια παρέχει την δυνατότητα στους σπουδαστές της να αποκτήσουν Πτυχία και Διπλώματα μουσικών οργάνων και Ανωτέρων Θεωρητικών αναγνωρισμένα από το Κράτος για την πλήρη μουσική καταρτισή τους. Διδάσκουν διπλωματούχοι έμπειροι καθηγητές επιβεβαιώνοντας το κύρος των σπουδών με μια προσεγμένη και υπεύθυνη μέθοδο.

 

 

  • Ομαδικά προγράμματα για παιδιά:

Με βασικό άξονα την Μουσική, τα βιωματικά μουσικά εργαστήρια της Μουσικής Σχολής ”Ντεπώ” Θεσσαλονίκης, για παιδιά ηλικίας απο 2 ετών, προσφέρουν πολύτεχνες δραστηριότητες για μια συνερπαστική εισαγωγή στον κόσμο των ήχων! Οι μικροί καλλιτέχνες διασκεδάζουν και ψυχαγωγούνται καθώς πειραματίζονται με τους ήχους, κοινωνικοποιούνται μέσα στην ομάδα, αναπτύσσονται και δημιουργούν!

”Το σπίτι της Κυρίας Μουσικής” (Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά από 2 ετών)

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  χρήση διάφορων υλικών για δημιουργία μουσικών οργάνων, κινητικές και ρυθμικές ασκήσεις με βάση μουσικοκινητικά προγράμματα ( Orff και Dalcrose) , ζωγραφική, χειροτεχνίες και ποικίλλες άλλες δραστηριότητες σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας αλλά και της ατομικότητας του κάθε παιδιού! Μέσα από την κίνηση τα παιδιά δέχονται τα πρώτα τους μουσικά ερεθίσματα καθώς έρχονται σε μία πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα.

Διάρκεια: 1 ώρα την εβδομάδα

”Ταξιδεύουμε με τις νότες” ( Μουσική προπαιδεία για παιδιά από 5 ετών)

Περιγραφή: Το πρόγραμμα προσφέρει μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της Μουσικής! Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και τις πολύτεχνες δραστηριότητες βασικές έννοιες της Μουσικής. Με βιωματική αναπαράσταση ( με κίνηση, τραγούδι, χορό και θέατρο) μεγάλων έργων της κλασικής και μοντέρνας μουσικής, ζωγραφική, εκμάθηση και χρήση μουσικών οργάνων της ορχήστρας του Orff αναπτύσσονται, δημιουργούν και μαθαίνουν!

Διάρκεια: 1 ώρα την εβδομάδα

 

  • Ιδιαίτερα μαθήματα:

Baby piano” για παιδιά από 4 χρονών

Περιγραφή: Το πρόγραμμα Baby piano δίνει την δυνατότητα στο μικρό μουσικό να έχει μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της Μουσικής. Μέσω της  προσαρμοσμένης διδασκαλίας σύμφωνα με τις ανάγκες και την ατομικότητα του μαθητή, τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις νότες και σταδιακά να παίζουν τα πρώτα τους κομμάτια στο πιάνο! Ενισχύουν τις αισθήσεις τους, αναπτύσσουν τις μουσικές τους δεξιότητες καθώς καλλιεργούν της εκφραστικότητά τους μέσω της τέχνης του αυτοσχεδιασμού. Καθώς το παιδί δημιουργεί και μαθαίνει αναπτύσσει την προσωπικότητα του, τις αισθήσεις, την φαντασία του και την αυτοπεποιθησή του!

Διάρκεια μαθήματος: 30 με 40 λεπτά ( ανάλογα με την ηλικία του παιδιού )

Ατομικά μαθήματα για όλες τις ηλικίες:

Διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα ( κλασικά, παραδοσιακά και μοντέρνα )

Χορηγούνται κρατικά Πτυχία και Διπλώματα αναγνωρισμένα από το Κράτος. Επίσης η Μουσική Σχολή ”Ντεπώ” Θεσσαλονίκης λειτουργεί και ως εξεταστικό κέντρο του Rock School of London και σε συνεργασία χορηγούνται παγκοσμίως αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις (grades) σε όλα τα μοντέρνα μουσικά όργανα.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει  ο σπουδαστής εντελώς δωρεάν στην Νεανική και Παιδική Χορωδία της Σχολής, στο τμήμα Παιδικού Μιούζικαλ και στην Ορχήστρα Γιουκαλίλι.

Οι πρόβες και τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον νέο και ανανεωμένο χώρο που λειτουργεί επίσης και Στούντιο Φωνητικής Αγωγής.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται συναυλίες και μουσικές βραδιές στην Αίθουσα Συναυλιών της Σχολής καθώς και Χριστουγεννιάτικη και συναυλία τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών που θα επιλέξει ο σπουδαστής.

Ειδικές τιμές σε αδέλφια, φοιτητές και πολύτεκνους.

Το πρώτο μάθημα γνωριμίας δωρεάν!

Εγγραφές όλο τον χρόνο!

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ντεπώ Θεσσαλονίκης

Μουσική Σχολή

Δελφών 188, Ντεπώ, 54248, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 329019

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.