Μικρός Βορράς - Θεατρικό Εργαστήρι για Εκπαιδευτικούς – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μικρός Βορράς – Θεατρικό Εργαστήρι για Εκπαιδευτικούς

Μετά την επιτυχία του πρώτου χρόνου λειτουργίας, το θεατρικό εργαστήρι συνεχίζεται, με Α’ και Β’ έτος! Οι δηλώσεις συμμετοχής για τη σύσταση νέας ομάδας ξεκίνησαν, ενώ η περσινή ομάδα συνεχίζει για δεύτερη χρονιά!

Το θεατρικό εργαστήρι της ομάδας Μικρός Βορράς απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σ’ όσους χρησιμοποιούν το θέατρο στη δουλειά τους με παιδιά και εφήβους, σ’ όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να οξύνουν το δημιουργικό τους πνεύμα, σ’ όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν το εκφραστικό τους δυναμικό, και φυσικά σ’ όσους θέλουν να κοιτάξουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους!

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων, και κυρίως των εκπαιδευτικών, με τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους θεατρικής αγωγής, με σκοπό να τις μεταφέρουν στη σχολική τάξη.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο ηθοποιός και μέλος του «Μικρού Βορρά» από την ίδρυσή του, Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Σε τακτική βάση θα πραγματοποιούνται πρόσθετα σεμινάρια από τους συντελεστές του «Μικρού Βορρά», αλλά κι από έμπειρους συνεργάτες της θεατρικής και καλλιτεχνικής αγωγής, με σκοπό ένα άρτιο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Υπεύθυνη για τα μαθήματα του εκπαιδευτικού δράματος είναι η δασκάλα και θεατροπαιδαγωγός με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα, Μελίνα Χατζηγεωργίου. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για το Δράμα, που οργανώθηκαν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικού Δράματος, από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εκπαιδευτικών για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και από άλλους φορείς. Διδάσκει τα μαθήματα «Δραματοποίηση» και «Θέατρο στο σχολείο» στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:

  • Προσαρμογή και καλλιέργεια της δυναμικής μιας ομάδας και του ατόμου, μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων, και ιστορίες-παραμύθια, επιλεγμένα γι’ αυτόν το σκοπό.
  • Εμβάθυνση, επεξεργασία ιδεών και σκέψεων, μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα.
  • Αξιοποίηση μιας ιστορίας και καλλιέργεια της αφήγησης.
  • Καλλιέργεια και έρευνα του σώματος, με σκοπό την ελευθερία της έκφρασης.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Τα μαθήματα για το νέο Α’ έτος θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη από 11 Οκτώβρη, 17:30-20:30 και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Μαΐου, στον πολυχώρο τέχνης Grey Studio (Ιασωνίδου 11).

*Στις 4/10 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μάθημα γνωριμίας! (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Τα μαθήματα για το Β’ έτος θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 17:30-20:30, από 3 Οκτώβρη, στον ίδιο χώρο.

– Κόστος συμμετοχής 30 ευρώ/μήνα

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: Ηλεκτρονικά στο mail: mikrosvorras@gmail.com, τηλεφωνικά στο 6934-600074.

Υπεύθυνη οργάνωσης εργαστηρίου: Τατιάνα Νικολαΐδου

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Grey Studio

Πολυχώρος Τέχνης

Ιασωνίδου 11, Θεσσαλονίκη

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.