O Μικρός Μαέστρος - Τα καλλιτεχνικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

O Μικρός Μαέστρος – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

Παίζω μουσική με Boomwhakers

Με τους σωλήνες Boomwhackers τα παιδιά μαθαίνουν ρυθμό, μελωδία αλλά και βασικές μουσικές έννοιες και ιδιότητες, με πολύ ευχάριστο τρόπο.

 • Θα μάθουν τα χρώματα και τις νότες
 • Θα βιώσουν την ένταση, το ύψος και τη διάρκεια.
 • Θα γνωρίσουν έννοιες της θεωρίας της μουσικής με τη μορφή παιχνιδιού.
 • Θα παίξουν μουσικά παιχνίδια.
 • Θα συμμετέχουν σε μουσικοκινητικά δρώμενα, με έντονο το στοιχείο της κίνησης.
 • Θα μυηθούν στη ρυθμική αγωγή (ρυθμικά χτυπήματα και λόγος).
 • Με απλό και διασκεδαστικό τρόπο θα παίξουν ρυθμούς, μελωδίες και αρμονίες.
 • Θα μάθουν τραγούδια με συγκεκριμένη μέθοδο διδασκαλίας.
 • Με τη μικρή ορχήστρα που θα φτιαχτεί, θα παίξουν τραγούδια χρησιμοποιώντας και άλλα κρουστά μουσικά όργανα, όπως μεταλλόφωνο, μαράκες, ξυλάκια, ντέφι.

 

Κάθε Δευτέρα, 18.00 – 19.00

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

Διάρκεια εργαστηρίου: 1ώρα

 

Ο Γύρος του κόσμου με την ορχήστρα κρουστών!

Τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους μπάντα κρουστών και δουλεύουν ομαδικά, με κρουστά τύμπανα, τουμπελέκια, κονκάς, τζέμπε, κ.τ.λ. παίζοντας παιχνίδια με ρυθμούς. Το παίξιμο των οργάνων, τα ρυθμικά χτυπήματα στο σώμα και στα κρουστά όργανα βελτιώνουν τη σωματική του ανάπτυξη. Μέσα από την διδασκαλία της μουσικής τα παιδιά εξοικειώνονται με τα είδη του λαϊκού πολιτισμού, όπως αινίγματα, γλωσσοδέτες, παροιμίες, παραμύθια, παραδόσεις, λαχνίσματα, παραδοσιακά παιχνίδια, δημοτικά τραγούδια, παραδοσιακά όργανα, έθιμα και πολλά άλλα. Αυτό συνιστά μια καινοτομία στη διδασκαλία της μουσικής, καθότι τα παιδιά ενώ μυούνται στη μουσική, εξοικειώνονται συγχρόνως και με έννοιες από άλλες περιοχές μάθησης συνειδητοποιώντας την ενότητα της γνώσης και του κόσμου των επιστημών και του πολιτισμού.

 • Θα εξοικειωθούν στα ακούσματα παραδοσιακής και λάτιν μουσικής.
 • Θα βελτιώσουν τη σωματική τους ανάπτυξη.
 • Θα γνωρίσουν έννοιες της θεωρίας της μουσικής.
 • Θα καλλιεργήσουν τις νοητικές τους ικανότητες, θα βελτιώσουν την μνήμη τους, την αντίληψη, την προσοχή και τη φαντασία τους.

 

Κάθε Δευτέρα, 19.00 – 20.00

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

Καλλιτεχνικά εργαστήρια με μικτές τεχνικές

Τα παιδιά φτιάχνουν κατασκευές με δυνατότητα πειράματος, δημιουργίας και παιχνιδιού. Τεχνικές με διακόσμηση αντικειμένων, χρηστικών και διακοσμητικών, ζωγραφικής με ειδικά χρώματα και σχέδια. Θα δουλεύουν με πηλό, fimo (πολυμερικό πηλό), καλλιτεχνικό (σκόνη πορσελάνης) για δημιουργία τρισδιάστατων αντικειμένων. Ζωγραφική πάνω σε διάφορα αντικείμενα, όπως και δημιουργίες σε ύφασμα, μάσκες, κορνίζες. Felt, σαπούνια, decoupage σε ξύλο και άλλα αντικείμενα, παλαίωση αντικειμένων και κεριά.

 • Θα εξοικειωθούν με διαφορετικές μορφές τέχνης και υλικών που θα τις υπηρετούν μέσα από πολυποίκιλα ερεθίσματα.
 • Θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και θα εξασκήσουν τις δεξιότητες τους σε διάφορους τομείς, όπως της αντίληψης, της ερμηνείας και της έκφρασης μέσα από τον πειραματισμό
 • Θα καλλιεργήσουν τις νοητικές τους ικανότητες, θα βελτιώσουν την μνήμη τους, την αντίληψη, την προσοχή και τη φαντασία τους.
 • Θα ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους.
 • Θα εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

 

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη, 18.00 – 19.30

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

 

Ζωγραφική

Η ζωγραφική αναγνωρίζεται ως δύο από τους σημαντικότερους τρόπους έκφρασης των παιδιών και έχουν επανειλημμένα συνδεθεί με την αποτύπωση της προσωπικότητας και των συναισθημάτων. Οι ζωγραφιές των παιδιών αντανακλούν των εσωτερικό τους κόσμο και απεικονίζουν στοιχεία που αφορούν στην ψυχολογική τους κατάσταση και το διαπροσωπικό τους ύφος .Παράλληλα με την ανάπτυξη της ψυχολογίας του παιδιού αυξάνετε και το ενδιαφέρον για την αξία της ζωγραφιάς τους. Τα στάδια ανάπτυξης της παιδικής ζωγραφιάς σχετίζονται με τα εξελικτικά στάδια ανάπτυξης κάθε παιδιού. Οι μαρκαδόροι , οι ξυλομπογιές και τα πινέλα είναι το μέσο που χρησιμοποιούν τα παιδιά, για να «δημιουργήσουν» εκείνο που δύσκολα μπορούν να εκφράσουν. Όλα αυτά και άλλα πολλά  θα ερμηνευτούν  με τις ζωγραφιές αλλά συγχρόνως θα μάθουν και να ζωγραφίζουν στο μάθημα.

 

Κάθε Τετάρτη,  16.45 – 17.45 & κάθε Παρασκευή 18.00 – 19.30

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

 

Ηχοϊστορίες

Οι μικροί φίλοι επεξεργάζονται θεατρικά, μουσικά & κινητικά παραμύθια, ιστορίες & αυτοσχεδιάζουν με τον λόγο, την κίνηση και την έκφραση των συναισθημάτων τους με μουσικά όργανα.

Στόχος είναι:

 • Να παίζουν ένα μουσικό (κρουστό) όργανο, ακολουθώντας το ρυθμό, την ένταση, την ταχύτητα, τη διάρκεια, με βάση προσδιορισμένα κριτήρια.
 • Να επιλέγουν, να παράγουν, να συνδυάζουν ήχους που παράγονται από τη φωνή, το σώμα και τα μουσικά όργανα, με βάση προσδιορισμένα κριτήρια.
 • Να ακούν και να διακρίνουν ήχους που παράγονται από διάφορα μουσικά όργανα.
 • Να συνδυάζουν τη μουσική με την κίνηση, τον λόγο, τη δραματική τέχνη
 • Να διαμορφώνουν ζωντανές νοερές εικόνες με κίνηση και ήχο με σκοπό την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
 • Να κινηθούν οργανωμένα στο χώρο.
 • Να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά

 

Κάθε Πέμπτη, 19.00 – 20.00

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

 

Θεατρική Αγωγή

Στο εργαστήρι του θεατρικού παιχνιδιού δεν διδάσκονται τα παιδιά θέατρο και πώς να γίνουν ηθοποιοί!

Στόχος είναι η καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας και έκφρασής τους σε έναν άνετο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο  με υλικά κάθε λογής που μπορούν αξιοποιηθούν κατά την μίμηση και την έκφραση ρόλων!

Τα πιο εσωστρεφή παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απελευθερωθούν από αναστολές και δισταγμούς!

Το θεατρικό παιχνίδι βοηθά στην καλύτερη και ευκολότερη έκφραση των συναισθημάτων και των προβλημάτων των παιδιών σε σύγκριση με το λεκτικό τρόπο επικοινωνίας.

Κάθε Τρίτη, 18.00 – 19.00

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

 

Κόσμημα – μακραμέ!

Είναι μια μορφή τέχνης της κλωστοϋφαντουργίας με δεσίματα κόμπων και όχι ύφανσης και πλεξίματος. Οι βασικοί που χρησιμοποιούνται είναι ο τετράγωνος «squareknot” και πολλοί άλλοι. Η τέχνη αυτή εξαπλώθηκε στην Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία και σε όλη την Ευρώπη. Χρησιμοποιείται κυρίως για την διακόσμηση υφασμάτων (κουρτίνες, τραπεζομάντιλα, πετσέτες) και για την κατασκευή τσαντών, κοσμημάτων και πολλά άλλα.

 

Κάθε Δευτέρα & Πέμπτη, 17.00 – 18.00

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

 

Κουκλοθέατρο-Παραμύθια

Το κουκλοθέατρο είναι μια λέξη σύνθετη με το όνειρο! Η ανάλαφρη εκφραστική κούκλα ζωντανεύει εκείνο που λαχταρούν τα παιδιά.

Τα παιδιά δημιουργούν δικές τους παραστάσεις, αλλά ανεβάζουν και παραστάσεις κλασσικών παραμυθιών, συνδυάζοντας θέατρο, μαγεία, κίνηση και πολύ γέλιο!

 

Κάθε Τρίτη, 19.00 – 20.00

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

 

Παιδικός κινηματογράφος

Ελεύθερη ώρα όπου τα παιδιά βλέπουν την ταινία της προτίμησης τους σε μεγάλο διαδραστικό πίνακα

Κάθε Παρασκευή, 17.00 – 19.00

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ο Μικρός Μαέστρος

Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός- Νηπιαγωγείο και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Νάρκισσου 15, Γαλήνη , 57013, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 692233, 2310 695887, 6932661110

Email: info@mikrosmaestros.gr

Links: Facebook, Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.