Μάθε Αλλιώς - Τα επιμορφωτικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μάθε Αλλιώς – Τα επιμορφωτικά τμήματα

Το “Μάθε Αλλιώς” είναι ένα κέντρο μελέτης και δημιουργικής έκφρασης που φιλοδοξεί να καλύψει τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των παιδιών και της σύγχρονης οικογένειας.

Με στόχο λοιπόν την ολόπλευρη προσέγγιση της γνώσης, εντάσσει στις υπηρεσίες του προγράμματα που δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη των ατομικών δεξιοτήτων του κάθε μαθητή και στην κατάκτηση στρατηγικών εφοδίων για τη μετέπειτα πορεία και εξέλιξη τους.

 

Αναλυτικά τα προγράμματα

Καθημερινή Μελέτη όλων των μαθημάτων Δημοτικού και Γυμνασίου

Το πρόγραμμα μελέτης είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε παιδιού χωριστά, βασισμένο στους δικούς του προσωπικούς ρυθμούς στο πλαίσιο μιας μικρής ομάδας. Στόχος δεν είναι να μάθει το παιδί το μάθημα της επόμενης μέρας με την κλασσική αποστήθιση αλλά μέσα από ποιοτική μελέτη να αποκτήσει μια αέναη γνώση, η οποία δεν θα αναδυθεί μέσα από τις βαρετές ασκήσεις αλλά μέσα από μια ευχάριστη και ολοκληρωμένη διαδικασία.

Ενισχυτική διδασκαλία

Σκοπός των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας είναι να υποστηρίξουν τους μαθητές  που είτε δεν έχουν κατακτήσει ικανοποιητικά τις στρατηγικές εκείνες που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική κατάκτηση της γνώσης είτε αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες  με αποτέλεσμα  να παρουσιάζουν ελλείψεις και μαθησιακά κενά. Τα μαθήματα γίνονται σε επίπεδο ατομικό ανάλογα τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Λογοθεραπεία

Η ικανότητα ενός παιδιού να εκφράζεται αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των κοινωνικών του σχέσεων, τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης, τις επαφές με συνομηλίκους και την επικοινωνία στην καθημερινή και σχολική ζωή του. Το «Μάθε Αλλιώς» σε συνεργασία με έμπειρο λογοθεραπευτή παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, αξιολόγησης και παρέμβασης δυσκολιών ομιλίας, λόγου και μάθησης. Οι υπηρεσίες παρέχονται πάντα με σεβασμό στις ανάγκες κάθε παιδιού και σε συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον.

Ψυχολογική Υποστήριξη – Συμβουλευτική

Το “Μάθε αλλιώς” σε επαφή με τις αναδυόμενες ανάγκες του παιδιού και του γονιού/κηδεμόνα παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης/συμβουλευτικής και διοργανώνει ομάδες γονέων. Η συμβουλευτική παιδιών απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους με σκοπό την κατανόηση των οποιωνδήποτε δυσκολιών τους, την ανακούφιση και στήριξή τους. Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται σε κάθε γονιό που επιθυμεί να δουλέψει με τον εαυτό του προς όφελος κυρίως, του παιδιού του και της μεταξύ τους σχέσης.

Δημιουργική Γραφή – Το μολύβι μου κι ένα χαρτί να γράψω!

Ένα νέο εργαστήρι ξεκινά στο «Μάθε αλλιώς» με στόχο να προωθήσει τη φιλαναγνωσία  και τη γραπτή έκφραση. Με τη βοήθεια κατάλληλων ερεθισμάτων τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παιδική λογοτεχνία και ενθαρρύνονται να εκφραστούν γραπτώς.
Θα αφεθούν ελεύθερα να φανταστούν, να εμπνευστούν και να γράψουν εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται σε ωριαίες συναντήσεις κάθε Παρασκευή 6 -7 από τέλη Σεπτέμβρη.

για παιδιά 6-10 ετών

Κόστος συμμετοχής : 60 ευρω / κύκλος 8 συναντήσεων

Σχεδιασμός, εμψύχωση εργαστηρίου: Μίνα Γκρέκα, εκπαιδευτικός

Δωρεάν συνάντηση γνωριμίας με τα παιδιά και ενημέρωση γονέων την Παρασκευή 21/9/2018 στις 18:00-19:00, στο χώρο του Μάθε Αλλιώς, Ποσειδώνος 12 – Χαριλάου.
τηλ. 2310 323226

Προετοιμασία εξετάσεων κολλεγίων

Στο “Μάθε Αλλιώς” λειτουργεί πρόγραμμα προετοιμασίας  για τις εισαγωγικές εξετάσεις κολεγίων  και ιδιωτικών σχολείων.

Τα μαθήματα αφορούν στην προετοιμασία των υποψήφιων μαθητών στις εξεταζόμενες ενότητες: Γλώσσα, Μαθηματικά, Γενικές γνώσεις

Η προετοιμασία περιλαμβάνει:

  • Διαγνωστικά τεστ
  • Εμπέδωση  της εξεταζόμενης ύλης
  • Εξοικείωση με τα πρότυπα των εξετάσεων

Δημιουργικά εργαστήρια

Έχοντας λοιπόν ως βασική αρχή την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού το “Μάθε Αλλιώς” ανοίγει τις πόρτες του σε δημιουργούς, ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων που αγαπούν και συναισθάνονται τα παιδιά, με στόχο  να προάγει την πολύπλοκη σκέψη τους  καλλιεργώντας την κριτική, τη δημιουργική τους ικανότητα.

Υπεύθυνες προγράμματος : Τάνη Ευτυχία, Τάνη Γεωργία

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μάθε αλλιώς

Κέντρο μελέτης και δημιουργικής έκφρασης

Ποσειδώνος 12 – Ανταίου, Χαριλάου, 54250, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 323226

Email: info@matheallios.edu.gr

Links: Website, Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:
10 Χαριλάου, 11 Πυλαία, 58 Πανόραμα

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.