Ο κύκλος της Μελπομένης - Τα καλλιτεχνικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο κύκλος της Μελπομένης – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

Σε έναν καλαίσθητο χώρο φτιαγμένο με μεράκι, η Αννέτα Κορτσαρίδου μοιράζεται τη γνώση, την εμπειρία και πάνω από όλα τη βαθιά αγάπη της για το θέατρο με όλους όσοι αναζητούν να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από «μεγάλα» κείμενα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.

 

Τμήματα

Παιδικό τμήμα (6-12 ετών)

Στόχος του παιδικού τμήματος είναι η ανάπτυξη των εκφραστικών μέσων των παιδιών και η καλλιέργεια της φαντασίας τους, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες όπως το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η μουσική, ο χορός και το τραγούδι, η δημιουργική ανάγνωση και γραφή, η ζωγραφική και οι καλλιτεχνικές κατασκευές, με σημείο εκκίνησης γνωστά λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Προσφορά για τους φίλους των Πυγολαμπίδων: 10% έκπτωση | Για τις τιμές απευθυνθείτε στη Γραμματεία. 

 

Εφηβικό τμήμα (13-17 ετών)

Στο εφηβικό τμήμα έμφαση δίνεται στην εξωστρέφεια και την επικοινωνία με τον άλλον, μέσα από ασκήσεις πάνω σε συγκεκριμένα θεατρικά κείμενα, αλλά και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και κινησιολογίας. Από φέτος, στο πρόγραμμα του εφηβικού τμήματος εντάσσεται και η προετοιμασία μιας παράστασης στο τέλος της χρονιάς, η οποία θα παρουσιαστεί σε θέατρο της πόλης δίνοντας την ευκαιρία στους εφήβους να δουλέψουν σαν ομάδα και να γευτούν την εμπειρία της παρουσίασης μιας ομαδικής δουλειάς μπροστά σε κοινό.

Προσφορά για τους φίλους των Πυγολαμπίδων: 10% έκπτωση | Για τις τιμές απευθυνθείτε στη Γραμματεία. 

 

Τμήμα ενηλίκων

Στο επίκεντρο του τμήματος ενηλίκων, τέλος, βρίσκεται το θεατρικό κείμενο, το οποίο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να ζωντανεύουν μέσα από ατομικούς και ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι μαθητές/μαθήτριες δουλεύουν πάνω σε συγκεκριμένο θεατρικό έργο επιλογής της Αννέτας Κορτσαρίδου, το οποίο, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς.

 

Open Circle Day

Όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους μέσα από το θέατρο και να μπουν στον κύκλο της Μελπομένης, μπορούν να συμμετέχουν στο Open Circle Day που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 (18:00-22:00) στον χώρο του εργαστηρίου (Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου). Στόχος του event είναι η γνωριμία με τον χώρο, την ηθοποιό Αννέτα Κορτσαρίδου και τη μέθοδο διδασκαλίας της, καθώς και η λεπτομερής ενημέρωση για όλα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα ανοιχτά μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Open Circle Day, παίρνοντας μια γεύση από όσα συμβαίνουν στον κύκλο της Μελπομένης, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 2310 860 004. Οι ώρες των ανοιχτών μαθημάτων είναι:

18:30 – 19:15 παιδιά

19:30 – 20:15 έφηβοι

20:30 – 21:15 ενήλικες

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ο κύκλος της Μελπομένης

Το εργαστήρι θεάτρου της ηθοποιού Αννέτας Κορτσαρίδου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 860 004

Email: info@melpomenicircle.gr, kortsaridou@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Υπάρχει χώρος αναμονής για τους γονείς.
Λεωφορεία που εξυπηρετούν: 5 και 6

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.