Ιούλιος στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιούλιος στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις

 

Τέχνες για το επόμενο αύριο!

Υποδοχή των μικρών φίλων στο χώρο του Μουσείου, περιήγηση στην έκθεση “Από εδώ και πέρα, Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο”, συζήτηση και δημιουργική δραστηριότητα εστιάζοντας σε ένα από τα παρακάτω:

  1. Συν-δημιουργία ενός ομαδικού ζωγραφικού έργου, μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ευθεία  ή ζιγκ-ζαγκ? Διάλεξε γραμμή!”. Τα παιδιά εξετάζουν το μεγαλύτερο in situ έργο του μουσείου, χορεύουν και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και ερμηνείες.
  2. Φιλοτέχνηση μιας αφίσας που παρουσιάζει το προσωπικό βίωμα των παιδιών στον χώρο του Μουσείου, στο πρόγραμμα με τίτλο “Αφισών λεγόμενα”! 
  3. Τα παιδιά πειραματίζονται, συνθέτοντας γεωμετρικά σχήματα, έχοντας στόχο την διερεύνηση των βασικών αρχών της σύνθεσης, όπως η αρμονία, η ισορροπία και ο ρυθμός στο πρόγραμμα “Όταν τα σχήματα στήσανε χορό!”.
  4. Τα παιδιά αναρωτιούνται αν μπορούν να φανταστούν ένα γλυπτό να κινείται! Μπορούν με την φαντασία τους να προσθέσουν ήχο, χρώμα, ακόμα και κίνηση σε αυτό; Τι μορφή θα έχει; Θα διερευνήσουν όλα τα παραπάνω ερωτήματα στο πρόγραμμα “Ένα ‘ΜΠΑΜ’ γεμάτο εκπλήξεις!” 
  5. Με αφορμή τον κόσμο των παιχνιδιών που “αντέχουν” στον χρόνο και αντλώντας έμπνευση από επιλεγμένα έργα της συλλογής, παίζουν κινητικά παιχνίδια, ανακαλύπτουν τα γλυπτά στο προαύλιο του μουσείου και βγαίνουν πάντα, όλοι νικητές στο πρόγραμμα “Πάνω χέρι-κάτω χέρι”.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τρίτη έως Παρασκευή 11.00 – 13.00 (Καθημερινά από 1 έως 31 Ιουλίου)

για παιδιά 5 – 12 ετών

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

FunFiction / My story!

Σειρά βιωματικών εργαστηρίων για εφήβους εμπνευσμένων από έργα της νέας έκθεσης.

Επιμέρους εναλλασσόμενες θεματικές: Animalia – παράξενες συνυπάρξεις / Bookworm – Bookworn! Μπορούμε να πετάξουμε με ένα βιβλίο; / Το σώμα αφηγείται: αναπνοή, σώμα και performing/ Pop – stories: από την αισθητική της αμερικανικής pop art μέχρι τη σύγχρονη αισθητική των selfies στην εποχή των κοινωνικών δικτύων.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Τετάρτη 13.00 – 15.00 (3, 10, 17, 24 και 31 Ιουλίου)

για εφήβους

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

Δροσερά απογεύματα στο Μουσείο!

Θεματικές ξεναγήσεις & σύντομο βιωματικό εργαστήριο για ενήλικο κοινό στη νέα έκθεση “Από δω και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο”.

Παράλληλα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών με εναλλασσόμενες θεματικές: συλλογική ζωγραφική, αφίσα και κολάζ, γεωμετρία και σύνθεση, κατασκευή και κίνηση, ομαδικά παιχνίδια.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πέμπτη 18.00 – 20.00 (4, 11, 18 & 25 Ιουλίου)

για ενήλικες με παράλληλη απασχόληση για παιδιά 6 – 12 ετών

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια από την πλατφόρμα Come Together  εδώ  ή από το πωλητήριο του Μουσείου κατά την προσέλευσή σας.

 

 

Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες: 2310 240002, εσωτερικά 20, 10, 16 (καθημερινά 10.00 – 17.00)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 20 άτομα

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής: 8 ευρώ κατ’ άτομο σε όλα τα παιδικά και εφηβικά εργαστήρια εκτός από τις θεματικές ξεναγήσεις ενηλίκων η οποία έχει κόστος συμμετοχής 6€.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Εγνατίας 154, 54621, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 240002

Προβολή στους Χάρτες Google

Λεωφορεία: 02,03,05,06,07,08,10,11,12,14,17,27,31,33,39,54,58,78 & Πολιτιστική γραμμή Νο 50 στη διαδρομή «Θεσσαλονίκη με μια βόλτα»

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.