Guitart - Τα καλλιτεχνικά τμήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Guitart – Τα καλλιτεχνικά τμήματα

Στο μουσικό εργαστήριο “Guitart” διδάσκονται τα εξής:

 • Κλασική – Φλαμένκο κιθάρα

Στα μαθήματα κλασικής – φλαμένκο κιθάρας ο μαθητής διδάσκεται τις τεχνικές (αρπίσματα, κλίμακες, πικάδο, ρασγέο, αλθαπούα) ταυτόχρονα με τη ρυθμική δομή των κομματιών, συνοδεία χορού και τραγουδιού καθώς και αυτοσχεδιασμό με βάση την αρμονία (παραδοσιακή και μοντέρνα). Τα μαθήματα ηχογραφούνται για μελέτη στο σπίτι και συνοδεύονται από προσωπικές σημειώσεις.

 • Ηλεκτρική κιθάρα

Στο συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων ενθαρρύνεται η εκμάθηση των τεχνικών που χρειάζεται ο μαθητής για να μπορέσει να καταλάβει και να παίξει όλα τα μουσικά στυλ μέσω της ηλεκτρικής κιθάρας. Τα μαθήματα γίνονται με τη βοήθεια υπολογιστή, μουσικών προγραμμάτων, προσωπικών σημειώσεων και οπτικοακουστικού υλικού.  Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων ο κιθαρίστας θα έχει αποκτήσει την απαιτούμενη δεξιοτεχνία και μουσικότητα, για να μπορέσει να εκφράσει τον εαυτό του.

 • Ακουστική κιθάρα

Στο συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων ενθαρρύνεται η εκμάθηση τραγουδιών, μέσω της ενδυνάμωσης του δεξιού χεριού με αρπίσματα (πέννα, δάχτυλα) και της διδαχής τεχνικών που αποσκοπούν στη βελτίωση της ευχέρειας και του ελέγχου της κιθάρας. Επίσης εμπλουτίζεται το παίξιμό του μαθητή με νέα ρυθμικά σχήματα και συγχορδίες που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε μουσικό στυλ.

 • Songwriting

Ένας κύκλος μαθημάτων που σας βοηθάει να μάθετε τον τρόπο για να γράφετε τραγούδια εκφράζοντας τις ιδέες και τα συναισθήματά σας. Ανακαλύψτε τα εργαλεία και τις μεθόδους που έχουν χρησιμοποιήσει μεγάλοι τραγουδοποιοί και μάθετε πώς να γράψετε το επόμενο τραγούδι που θα σας κάνει περήφανους.

 • Μαθήματα θεωρίας

Μέσα από το συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων ενθαρρύνεται η πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης της μουσικής στην κιθάρα.

 • Τμήμα μουσικής και κίνησης

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις τιμές απευθυνθείτε στη γραμματεία.

Το ¨”Μουσικό  Δεντράκι” απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.  Με απλό και παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν, φτιάχνουν  πρωτότυπες ηχοιστορίες, σχηματίζουν μια πολύχρωμη “ορχήστρα”  με τα  boomwhackers και άλλα κρουστά οργανάκια μέσα από παιχνιδοτράγουδα και  αφηγήσεις παραμυθιών με συνοδεία κιθάρας.

Οι ασκήσεις  μουσικοκινητικής – ψυχοκινητικής αγωγής, η παιδική γιόγκα, το θεατρικό  παιχνίδι και η εκμάθηση απλών μελωδιών με τα κρουστά οργανάκια  αναπτύσσουν τη μουσικότητα, τη κινητικότητα και την αυτοέκφραση των  παιδιών ενισχύοντας  την αυτοεκτίμησή τους.

Υπεύθυνη προγράμματος είναι η Ελευθερία Τσάκουρη(ηθοποιός-εμψυχώτρια, παιδαγωγός ΚΦΑ-καθηγήτρια φυσικής αγωγής). Μαζί της ο Ορέστης Αγοραστός(μουσικός-δάσκαλος κιθάρας).

Τα τμήματα

 • “Μουσικοκινητική” (8 -17 μηνών, 18 – 30 μηνών) με ενεργή συμμετοχή συνοδού
 • “Μουσικοκινητική” (2,5 – 4 ετών) με υποστηρικτική συμμετοχή συνοδού
 • “Παιδική γιόγκα μέσα από το θέατρο και τη μουσική” (4 – 7 ετών)Για τις τιμές απευθυνθείτε στη γραμματεία, καθώς και για τα τμήματα τα οποία θα διαμορφωθούν μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους γονείς.*απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση
  τηλ.επικοινωνίας: 6977051947-2313030765
  fb: Μουσικό Δεντράκι

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Guitart

Εργαστήρι εκμάθησης κιθάρας - Μουσική Δημιουργική Απασχόληση (Μουσικό δεντράκι)

Τάκη Οικονομίδη 44, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313 030765, 6982 274344 , 6947 110997

Email: csidiropoulos@yahoo.gr, info@guitart.gr

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Η είσοδος είναι από την Αργοναυτών.
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:
05 & 06 και από Ανατολικά και από Δυτικά,
Οι γονείς μπορούν να περιμένουν το παιδάκι τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.